Relax

24 dingen die ik leerde tijdens een avondje koken met die andere moeders

Vorige maand deed ik een oproep wie er zin had om met mij te koken in de keuken van Knorr (in Rotjeknorr). Ik koos een paar dames die van zichzelf zeiden niet te kunnen koken, een paar kookliefhebbers die vooral met verse producten kookten, een paar die gewoon héél enthousiast waren en twee moeders die hun tienerdochters graag mee wilden nemen, omdat die thuis ook steeds meer kookten. Onder leiding van kok Anton gingen we aan de slag. We voelden ons behoorlijke MasterChefs in die professionele keuken die je normaal alleen in televisieprogramma’s ziet.

In vijf groepjes van twee maakten we vijf nieuwe Natuurlijk Lekker Wereldgerechten: Kip Piri Piri, Mexicaanse Taco’s, Indiase Dahl, Vegetarische Lasagne en Spaanse Paella. Uiteraard aten we het ook met zijn allen op. Het was een supergezellige en ook nog eens leerzame avond. Wat ik leerde van een avond met tien andere moeders koken in de Knorr-keuken:

 1. Als er geen huilende, ruziënde, jengelende of stuiterende kinderen aan je been hangen kan iedereen koken.
 2. Het tijdstip waarop je moet koken, maar waarop ook iedereen net moe en jengelig is, noemen ze in Engeland witching hour.
 3. Ook vrouwen die zichzelf geen keukenprinses noemen kunnen heus wel koken (in ieder geval deze Wereldgerechten!).
 4. Achter de kruidenmixen van de Knorr Wereldgerechten gaat een gepassioneerde chef-kok schuil die Anton heet, die al dertien jaar gerechten voor Knorr ontwikkelt.
 5. Kok Anton werkt samen met voedingsdeskundige Lucie, die Vlaams praat en die er mede voor heeft gezorgd dat aan de producten van Knorr stapje voor stapje een beetje minder zout wordt toegevoegd, zodat ze voldoen aan de aanbeveling van de wereldgezondheidsorganisatie, er voor deze nieuwe reeks niet wordt gewerkt met palmolie, gistextract en e-nummers, en er geen conserveermiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen aan worden toegevoegd.
 6. Dat je de smaken zoet, zout, bitter en zuur op verschillende plekken op je tong proeft is een fabel.
 7. Een winegum heeft geen smaak als je hem met je neus dicht eet, maar als je je neus loslaat ontstaat er een smaakbom in je mond. (En dat is ook een leuk testje om met je kinderen te doen).
 8. Tijdens het koken met een vreemde kom je tot hele leuke en mooie gesprekken en kun je zelfs handige dating- of verhuistips uitwisselen.
 9. De Spaanse Paella-mix van Knorr is niet alleen in deze groep, maar ook landelijk een van de favoriete Wereldgerechten is van Knorr.
 10. Smaken verschillen echt.
 11. Aan de kruidenmengsels van Knorr worden gedroogde stukken groente toegevoegd die geteeld worden op duurzame boerderijen.
 12. Tienerdochters kunnen prima een Indiase Dahl maken. Alhoewel dat vervolgens niet hun favoriet is.
 13. Die Indiase Dahl is het favoriete Wereldgerecht van chef-kok Anton.
 14. Die Indiase Dahl is trouwens helemaal veganistisch.
 15. Het eerste Knorr Wereldgerecht ooit stamt uit 1987 en was Lasagne Bolognese. Knorr wilde hiermee een brug slaan naar de buitenlandse keuken, want in Nederland voerde aardappels en groente nog de boventoon.
 16. Vrouwen zijn te bescheiden en zullen van zichzelf niet snel zeggen dat ze keukenprinses zijn.
 17. De Vegetarische Lasagne van Knorr is nog steeds niet mijn favoriet, maar wel die van Laura.
 18. Als er iets te winnen valt, zijn ook moeders heel fanatiek.
 19. Ieder pak Wereldgerecht bevat gedroogde groenten, kruiden en specerijen (allemaal natuurlijke ingrediënten) voor een recept, waar je zelf de voorgeschreven hoeveelheid verse groente op het pak aan toevoegt, waardoor je goed aan de 200 gram groenten per persoon komt.
 20. Dagelijks wordt er in Nederland bijna 40.000 kilo verse groente gegeten met de Knorr Wereldgerechten.
 21. Een appelcrumble is een ideaal makkelijk, snel en lekker toetje (als je alle ingrediënten in je keukenkastje hebt staan).
 22. Zet tien relaxte moeders die elkaar niet kennen bij elkaar in de keuken en aan tafel en je hebt sowieso een gezellige avond.
 23. Als je met een groep iets doet, is het jammer als je vergeet een groepsfoto te maken.
 24. Bij de Club van Relaxte Moeders zitten héle leuke vrouwen!

Laura, Saar, Margot, Sylvia, Inge, Julie, Fleur, Stefanie, Danielle, Petra en Saskia dank voor de leuke avond. Ik hoop dat de left-overs de volgende dag nog net zo lekker waren als op de avond zelf. En die groepsfoto, die denken we er maar gewoon bij!

Dank ook aan Knorr die deze avond mogelijk maakte en aan Anton, Maaike en Lucie van Knorr.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Sylvia 30 november 2018 at 10:19

  Het was een hele gezellige en leerzame avond, dankjewel!! Gisteravond heb ik mijn ouders ook de vegetarische lasagna voorgezet en ook bij hen viel die in de smaak!! Volgende op de lijst: de Indiase dahl, nu alweer zin in!

 • Reageer Margot 1 december 2018 at 09:55

  Dank je wel Elsbeth en de andere moeders! Super gezellig, inspirerende verhalen en een mooie plek om lekker te klooien in een keuken 🤓

 • Reageer Laura 2 december 2018 at 21:35

  Ik heb mijn favoriet, de kip piri piri afgelopen week alweer gemaakt! Met wisselende kritieken, maar you can’t win them all 😄. Het was een gezellige, inspirerende avond, dank!

 • Reageer Relax Mama weekmenu - Club van relaxte moeders 21 december 2018 at 16:49

  […] ik ga voor de Paella van Knorr Natuurlijk Lekker Wereldgerecht, omdat ik vorige maand tijdens de kookworkshop heb ontdekt hoe lekker die is en hoe overzichtelijk om te […]

 • Laat je reactie achter