Kook

Relax Mama-weekmenu 19

De afgelopen drie weekmenu’s waren van drie van mijn vriendinnen en medeschrijvers. Deze week weer met hernieuwde energie een weekmenu van mij. En ik moet zeggen… ik ben er zelf nogal mee in mijn nopjes. Ik hoop dat hij jullie ook kan inspireren tot een lekker week!

Maandag: Asperges! (en voor de piepers in huis wortel/doperwtjes)

Zoals je vaker in mijn weekmenu’s ziet, wij beginnen de week met gekookte aardappels. En omdat het nu echt het seizoen is, eten we bij die aardappels deze week asperges. Hier worden Henno en ik heel blij van, maar de kinderen niet. Geen probleem wat mij betreft, dat leren ze later wel waarderen, ik at het als kind ook nog niet. Voor hun koop ik een potje met worteltjes en doperwtjes. Tja ieder z’n meug zullen we maar zeggen. Wij eten de asperges redelijk traditioneel: met gekookte aardappels, een groentesausje, gekookt ei en ham. Ik spiek even op deze pagina om te kijken hoe je ze ook al weer het beste kunt bereiden.

Dinsdag: Pasta Puttanesca

De pasta van dinsdag is een klassieker in de Italiaanse keuken. Pasta Puttanesca, of letterlijk vertaald ‘hoerenpasta’. Heel snel gemaakt, super smaakvol en één van mijn favorieten! Ik denk dat ik voor Teun wat meer ‘kale’ pasta erin doe en wat minder saus dan bij onszelf, want ik voel op mijn klompen aan dat hij gaat piepen als hij een kappertje tegenkomt. Krijgt hij wat extra cherry tomaatjes erbij. Ik heb een vast recept uit het kookboek ….. Maar dit recept vond ik online en lijkt er behoorlijk op.

Woensdag: Rucolasoep

Oke, je zult het misschien niet geloven, maar dit is Teun zijn lievelingssoep. En daarom heb ik hem ook opgenomen in mijn boek Relax Mama in de Keuken. Vandaag dit recept uit mijn boek voor jullie cadeau. (ik maak hem de laatste tijd trouwens ook wel eens met wat minder rucola en een courgette er in).

Schermafbeelding 2016-05-28 om 09.27.59

Donderdag: Kip boemboe Bali

Nog een recept dat ik al jaren maak. Hij komt uit het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk. Dat is zeg maar al 30 jaar dé bijbel van het Indonesisch koken (een beetje hobbykoks heeft dat wel in huis). In tegenstelling tot heel wat Indonesische gerechten is dit er een met helemaal niet zo veel ingrediënten. En simpel te maken. Je moet even de tijd nemen om de kip goed gaar te krijgen, maar verder is hij zo gemaakt. Ik vond het recept dat ik volg (en meer uit dat boek) hier online.
Ik maak er denk ik Sambal Goreng boontjes bij uit hetzelfde kookboek. En dat recept vond ik dan weer hier. (En je raadt het al… ik maak er vast ook wat ‘gewone’ sperziebonen bij voor bepaalde types hier in huis).

Vrijdag: zomerse wraps

Via Twitter heb ik Annemieke van het blog Rozemarijn koken en foto leren kennen. Haar blog staat vol met vegetarische gerechten dus is voor de inspiratie voor mijn vlees-noch-vis-dagen. Voor deze week tipte ze me haar koude wraps inspiratie. Die me uitstekend lijken om een zomers weekend af te dwingen 😉

Benieuwd naar de vorige 18 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3DRelax Mama in de Keuken

Dit voorjaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes! Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Marieke Knol-Gijsbers 1 juni 2016 at 16:06

    De risotto met spinazie en zongedroogde tomaatjes was verrukkelijk van de week. Vonden wij. Volwassenen. De kids helaas totaal niet. Dat werd een boterham extra de volgende dag met t ontbijt. Zooooo jammer. Bedankt voor t recept. Nu gevulde oesterzwammen doen. #zelfdeeffectdenkenjullie?#7xproeventoch?

  • Reageer Relax Mama-weekmenu 40 – Club van relaxte moeders 30 oktober 2016 at 20:44

    […] jullie al zullen kennen. De rucolasoep uit mijn boek Relax Mama in de Keuken. Het recept vind je in dit weekmenu. Dit keer gemaakt met rucola én courgette. Overigens speel ik hier een beetje vals. Wij eten zelf […]

  • Laat je reactie achter