Kook

Kippenboutjes met de allerbeste marinade

Van Uitgeverij Snor kreeg ik het boek Food en Route. Met daarin meer dan 40 meeneem-recepten. Ik viel als een blok voor dit recept van de Vietnamese Rijstrolletjes (die vind je hier) en voor deze kippenboutjes!  

Dit heb je nodig voor de marinade

– 2 el honing
– 2 el olijfolie
– 3 el sojasaus
– 4 teentjes knoflook
– 6 jalapeños of groene pepertjes
– 1 el fijngeraspte schil (zestes) van een limoen
– 2 tl zout
– 1⁄2 bosje koriander

Zo maak je de kippenboutjes:

Pureer de ingrediënten voor de marinade met de staafmixer of in de keukenmachine. Giet de marinade over de kippenboutjes, schep goed om en laat minstens 1 uur marineren op een koele plek.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kipstukjes over een met bak- papier beklede bakplaat en bak ze in 40-50 minuten mooi bruin & gaar.

Laat ze eerst afkoelen, schep ze in een afsluitbare bak en bewaar tot vertrek in de koelkast. Neem op een warme dag mee in een koeltasje.

Deze marinade is ook perfect voor stukjes kippendij die je eerst marineert en daarna aan satéprikkers rijgt en roostert op de bbq. Je kunt er ook een hele kip mee inwrijven die je in ongeveer 60 minuten met de borstkant naar beneden in de oven braadt (reken 22 minuten braadtijd per 500 g, plus 15 minuten extra).

Food en Route

Dit recept komt uit het boek Food en Route van Charlotte Fielmich, aka Madame Charlotte. Het is een boek voor lekker eten op een kleedje. Ze verdeelde het boek onder in verschillende thema’s: picknick op het strand, in het bos of op het water. Recepten voor het beste meeneemeten zoals Ricotta-courgettekoekjes met een frisse yoghurt-muntdip, viskoekjes en de lekkerste gehaktballetje wisselen elkaar af met handige meeneemtips. Toen ik het boek doorbladerde kreeg ik in ieder geval direct verschrikkelijke trek! Het boek kost €18,99 en is onder andere hier te koop.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax Mama Weekmenu 126: perfect warm weer-eten! - Club van relaxte moeders 14 juli 2018 at 07:26

    […] beginnen met de kippenboutjes uit het boek van Charlotte. Het gerecht daarvoor vind je hier. Prima te maken op een koel moment, als de zon onder is en de kinderen op bed liggen. En de […]

  • Laat je reactie achter