Kook

Relax Mama weekmenu 100% lekker

Tja, smaak is natuurlijk persoonlijk, maar ik ben zelf nogal in mijn nopjes met dit weekmenu. Al deze gerechten zijn gewoon één groot feest. En dat wil je toch?

Maandag: Tiroler Gröstl

Normaal eten we dit in de Oostenrijkse bergen. Afgelopen week in de achtertuin in de sneeuw: Tiroler Gröstl, oftewel gebakken aardappels plus). Wij maken hem ongeveer zoals dit recept, maar we voegen nog champignons toe. Vegetarisch, zonder spekjes maar mét champignons, is hij ook hartstikke lekker. Als groente eten we er nog gekookte broccoli (of boontjes) naast.

Dinsdag: Turks brood gevuld met champignonragout (vega)

Dit comfort gerecht maakte Henno een paar weken geleden toen we een Turks brood hadden dat op moest. We moesten allebei denken aan de clam chowders die we tijdens onze roadtrip door Californië aten. Een clam chowder is een gevulde uitgeholde witte bol met een dikke witte vissoep. Dit gerecht is een knipoog die kant op en bracht ons even terug op highway number one. Je vindt ons recept hier.

Woensdag: Pindasoep

Deze soep werd me ooit aangeraden door mijn vriendin Mariëlle (ook wel bekend als Mariëlle met de zeven kinderen). Het is een recept uit de Allerhande. Wij voegen nog wat extra groente toe. In dit geval is dat witte kool die we nog in huis hebben. Maar er kan van alles in natuurlijk.

Donderdag: Kip parmigiana & caponata

Eigenlijk zou hier een recept met vis moeten komen omdat ik de ‘regel’ voor mezelf heb om zo goed mogelijk te variëren in het weekmenu. Maar deze kip parmigiana wilde ik er sowieso in hebben (en de pindasoep waar kip in zit ook). Wij eten deze superlekkere kip met caponata, oftewel Italiaanse stoofgroente. Ik maak de caponata ongeveer zoals in dit recept, alhoewel wij verse tomaten gebruiken en niet die uit blik. We eten hier stokbrood bij.

hdrpl
Vrijdag: support your locals kanskaart

De vrijdag is een no brainer. We zijn weer een week verder dus we mogen eten bestellen. Sowieso vind ik dat we de horeca flink mogen steunen. Want toen ik vorige week door de stad liep werd ik echt verdrietig van alle lege restaurants en de gedachte aan de ondernemers daarachter. Dus hoppa, support your locals, ik deel kanskaarten uit!

 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Inge 12 februari 2021 at 23:12

  Algemene reactie op ieder week menu:
  Echt super de ideeen die er worden gedeeld in het relaxte week menu. Maar een suggestie en eigenlijk meer een noodzaak, vóór mij als moeder heeft een week toch echt 7 dagen, zeker nu in pandemia! Dus help – voeg aub ook zaterdag en zondag toe!

  • Reageer Elsbeth Teeling 17 februari 2021 at 11:05

   Ha Inge, wat lief dat je dat zegt. Ik schreef ooit in mijn boek ‘Relax Mama in de keuken’ het volgende:
   ‘En het weekend dan? Voor een niet-planner als ik is een vijfdaags weekmenu al een behoorlijke stap. Van tevoren bedenken wat we in het weekend eten? Dat kan ik niet aan! Vooral omdat bij ons geen weekend hetzelfde is. Omdat we dan zomaar ergens anders kunnen belanden. Omdat we vaak weg zijn, omdat de borrels uitlopen en vooral… omdat we dan sowieso relaxter zijn.’

   Dat is dus de achtergrond voor dit vijfdaagse menu :). Ik ben altijd al zo blij dat ik vijf dagen weet te bedenken. Maar ik zal eens bedenken of ik een volgende keer een weekend erbij kan bedenken. En anders zeg ik: pizza!!!

  Laat je reactie achter