Kook

Yoghurt-frambozentaart

Nadat ik deze week al 253 chocoladepepernoten naar binnen heb gewerkt, maakte ik deze week ook nog eens een taart. Hij komt uit het boek Vullen of Voeden van Wilfred en Lili Genee die (samen met A.Vogel) als missie hebben Nederland nóg bewuster te laten leven. Een hele uitdaging deze maand die vooral in het teken staat van ‘vullen’. Daarom hierbij het recept van een ‘bewuste taart’.

Dit zijn de ingrediënten

Voor de vulling:
– 1 liter volle yoghurt
– 60 ml rauwe honing of agavesiroop
– 1 el citroenschil zeer fijn geraspt
– 300 gr Frambozen.

Voor de bodem:
– 125 gr amandelen
– 100 gr gedroogde abrikozen
– 20 gr gedroogd kokosschaafsel

En zo maak je hem

Leg een schone theedoek in een zeef en hang die in een hoge kom. Giet de yoghurt erin en laar minimaal twee uur uitlekken. Gooi het vocht weg en roer de honing of siroop en citroenscaafsel door de yoghurt.

Pureer voor de bodem de amandelen, abrikozen en kokos in een keukenmachine tot een kruimelig geheel. De kruimels moeten vrij klein zijn en het deeg plakkerig. Als het niet plakkerig is voeg dan een eetlepel water toe en maal nog even door. Herhaal indien nodig, maar maak het deeg niet te nat.

Druk het deeg uit in een springvorm van 22 centimeter doorsnee en schenk het yoghurtmengsel erop.

Verdeel gelijkmatig over de bodem en zet de frambozen erin.

Plaats de taart voor het serveren nog even in de koelkast.

Het boek ‘Vullen of Voeden’ (twv € 21,95) is een wegwijzer in de wereld van voeding. Naast recepten bevat het heel veel informatie over voeding en levensstijl. Wilfred en Lili Genee gingen deze samenwerking aan om samen Nederland nog bewuster laten leven. Tussen 28 november en 10 december 2017 ontvang je het boek bij Kruidvat gratis bij aankoop van twee gezondheidsproducten (zo lang de voorraad strekt).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter