Kook

GNOCCHI MET ZOETE TOMATENSAUS

Onlangs maakte ik een weekmenu met alleen maar eenpansgerechten, geïnspireerd door het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: Jamie’s Een. In dat boek ook verschillende vegetarische gerechten waaronder deze gnocchi met zoete tomatensaus, verse spinazie en hazelnootpesto. Die deel ik ook nog graag met jullie!

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 400 g aardappelgnocchi
  • 20 g geblancheerde hazelnoten
  • 100 g babyspinazie
  • 20 g parmezaan
  • 1 blik van 400 g tomaten
  • 250 g groene asperges
  • 4 zwarte olijven, met pit

En zo maak je het:

Zet een koekenpan van 30 cm met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes, en doe het grootste deel met een klein scheutje olie en de gnocchi in de pan. Blijf 5 minuten regelmatig omscheppen terwijl je de rest van de knoflook met de hazelnoten in een grote vijzel fijnmaalt. Stamp de baby- spinazie erdoor (zo nodig in porties), maak het mengsel aan met een beetje extra vierge olijfolie, rasp de meeste parmezaan erbij en voeg naar smaak peper en zout toe.

Knijp de tomaten met schone handen fijn boven de pan en giet er ½ blikje water bij. Laat de saus een paar minuten inkoken en voeg naar smaak peper en zout toe. Breek de houtachtige uiteinden van de groene asperges, leg de stelen in de saus en laat ze 5 minuten met deksel stomen, terwijl je de pan een paar keer kantelt. Plet en ontpit de olijven. Serveer de gnocchi en asperges met een schep spinaziepesto, scheur de olijven erboven en rasp de rest van de parmezaan erover.

ENERGIE      VET VERZ.     VET         EIWIT     KOOLHYD.    SUIKER   ZOUT    VEZELS

470 kcal       8,5 g               1,8 g       14,7 g     83,1 g            11,1 g      1,6 g       5,2 g

Fotocredit bij dit recept: David Loftus en Richard Clatworthy

EEN: simpel & lekker uit 1 pan is verschenen bij Kosmos Uitgevers. © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © RICHARD CLATWORTHY.

Jamie’s nieuwe kookboek EEN

‘EEN’ van Jamie Oliver is een kookboek met ruim 120 simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal. Elk recept maak je met maximaal acht ingrediënten en meer dan 50% van de gerechten bevat weinig tot geen vlees. Het boek is onder andere hier verkrijgbaar en kost €32,50.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Relax mama vega-menu - Club van relaxte moeders 6 oktober 2022 at 14:58

    […] Onlangs deelde ik al een paar gerechten uit het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: Jamie’s Een. In dit boek staan natuurlijk ook genoeg vegetarische gerechten. Waaronder deze gnocchi. Je vindt het recept hier. […]

  • Laat je reactie achter