Kook

Relax Mama Skate weekmenu

Dit weekmenu maak ik vanuit een regenachtig Brazilië (de zonnejurkjes zijn deze week mijn koffer niet uitgekomen helaas…). Om wat inspiratie op te doen voor het weekmenu, nu ik zo ver van huis ben, heb ik hier rondvraag gedaan bij de skaters en bij skateboardmoeders naar hun favoriete eten als ze thuis zijn. En daar kwam dit weekmenu uit! Keet is in Rio trouwens jammer genoeg niet verder gekomen dan de eerste ronde. Op naar de volgende wedstrijden dus (die gelukkig dit keer minder snel achter elkaar zijn. Er volgen nu een paar rustige maanden).

Maandag: Bietjes, aardappels en kibbeling voor Bart

Bart Buikman uit Edam is de jongste man (19) uit het Nederlandse skateboardteam. Als we op reis zijn eet hij het liefst pizza en Chipito’s (wat we de hele week kaasplankje noemden), dus ik was benieuwd wat hij volgende week graag thuis wil eten. ‘Bietjes met aardappels en kibbeling,’ was zijn verrassende antwoord. Die zet ik dus op maandag. Ik zal dit linkje ook even aan zijn moeder sturen.

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten, zijn gekookte aardappels bij ons ook vaak vaste prik als Keet van een verre reis terugkomt. Bij ons met spinazie en vissticks, en niet te vergeten: appelmoes.

Dinsdag: Kip teriyaki met broccoli en rijst

Ik leerde deze week Unn kennen, de moeder van de Noorse skateboarder Jonas (17). Toen ik Unn vroeg wat haar succesrecept voor Jonas was, zei ze zonder omhaal ‘kip met rijst en broccoli’. Veel simpeler wordt het niet. Jonas lust niet zo veel vertelde ze, maar dit gaat er goed in. Het enige wat zij nog toevoegt aan de kip is (kant-en-klare) teriyaki saus. Je hebt er niet echt een recept voor nodig, maar op de site Lekker en Simpel (goeie naam ook) vond ik het toch. Zelfs de gesnipperde ui, die in dit recept staat, laat Unn achterwege. Let op: het recept waar ik naar link is voor twee personen, dus pas even op de hoeveelheden.

Woensdag: Candy’s zoete aardappel groenteschotel (vega)

Candy Jacobs is een van drie meiden uit het Nederlandse skateboardteam en inmiddels al jaren Keets mattie.  Deze zoete aardappelschotel is het eerste wat Candy gaat eten als ze volgende week weer thuis is. Je maakt hem als volgt:

 • Bak blokjes zoete aardappel (met schil) tot ze ‘hapzacht’ zijn.
 • Bak in een andere pan stukjes courgette en aubergine.
 • Als die gaar zijn: voeg spinazie en linzen toe en laat even sudderen tot de linzen zacht zijn en de spinazie geslonken. Voor de linzen gebruikt Candy een zakje van Hak.
 • Aan het einde kort kleine tomaatjes meebakken en de zoete aardappel toevoegen.
 • Als alles gaar is: op de borden doen met: walnootjes, feta kaas, rode ui en naar smaak een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook en peper.
Donderdag: Klassieke lasagne Bolognese voor Keet

Naast spinazie is Keets wens voor volgende week: lasagne. Ons recept daarvan vind je hier!

Vrijdag: Roti voor Roos

Roos Zwetsloot is naast Candy en Keet de derde dame in het Nederlands team. Ze is net als Bart 19 jaar oud en woont ook nog thuis. Wat zij daar het liefste eet is roti, van het verspakket van de Appie. Ik vind roti een top-idee! Ik denk alleen wel dat ik voor mijn ‘eigen’ recept voor roti met kip ga, óf voor dit recept voor vegetarische roti, want die vind ik echt ook heel erg lekker (en er stond al kip op dinsdag)

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
  Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer Marloes 15 november 2019 at 22:38

  Ik wil je even laten weten dat je mijn held bent het het weekmenu iedere week!
  Groetjes marloes

 • Laat je reactie achter