Kook

Relax Mama-weekmenu 79: vakantie-survival-menu van miloe

Voor regio midden breekt de laatste week van de vakantie aan. Voor mij betekent dat: 1.940 kilometer terugrijden vanuit Vigo, Spanje naar Utrecht (en maar zien wat we eten). Daarom ben ik blij dat Miloe haar weekmenu met ons wil delen!

Miloe: “De laatste week van de zomervakantie! Hoe heerlijk ik het ook vind om een tijdje geen ochtendstress te hebben en elke dag tot half drie in pyjama te lopen, ik ben ook blij dat het gewone leven bijna weer begint. Want thuis werken en een boekdeadline die in mijn nek hijgt, het combineert niet echt lekker met rondhangende kinderen die om de vijf minuten vragen wat ik aan het doen ben, die als ik om 11 uur de keuken heb opgeruimd besluiten dat het ontbijt nog niet afgelopen was, die elkaar 24 keer per dag gillend in de haren vliegen. Ook dit jaar was ik weer veel aan het knippen en plakken met oppassen, speelafspraken, een dagje bso. Ook dit jaar realiseerde ik me weer dat ik na drie weken familievakantie echt wat alleen- en werktijd nodig heb. En dat ik dat moet organiseren. Voor de laatste vakantieweek heb ik dat in ieder geval gedaan: Otis gaat vijf dagen naar voetbal(dag)kamp en Nina mag twee nachten logeren bij opa en oma.”

Maandag: cadeautjespasta

Het lievelingseten van Nina: tortellini, oftwel cadeautjespasta, met tomatensaus. Nina eet geen vlees dus we nemen de variant gevuld met kaas. Ik maak er een simpele tomatensaus bij, uitje snipperen en even fruiten met wat knoflook, ik doe er eventueel nog wat groenten bij die ik in huis heb, een blik tomatenblokjes en wat room. Soms pureer ik de saus even in de blender, want weg groenten. Er moet natuurlijk geraspte kaas op en een groene salade is er lekker bij. Zelf vind het niet bijzonder lekker, en Marcel eet niet mee dus denk ik dat ik mijn salade opleuk en die als maaltijd eet.

Dinsdag: curry met zelfgemaakt naanbrood

Ik ben in tegenstelling tot mijn kinderen gek op curry’s. Ik maak ze meestal zonder vlees, ik gooi erin wat ik in huis heb aan groenten en doe er vaak kikkererwten bij, of garnalen uit de diepvries. Je hebt natuurlijk currymix nodig, ik houd erg van de Indiase curry’s van het merk Pataks. Vergeet ook de kokosmelk en mangochutney (ook van Pataks) niet. Voor de kinderen houd ik wat groenten apart, of ze krijgen wat rauwe paprika en tomaat. Zij zijn gek op naanbrood, meestal koop ik dat erbij, maar laatst zag ik op Instagram dat Sanne het zelf had gemaakt. Ik deed het meteen na, want er bleken maar twee ingrediënten nodig: zelfrijzend bakmeel en yoghurt. Je vindt het recept hier.

Woensdag: tortilla’s

Vandaag eten we Otis’ favoriet gerecht: tortilla’s. Tegenwoordig kun je bij de Albert Heijn twee varianten met groenten krijgen, wortel en rode biet. Die met wortel ziet er bijna hetzelfde uit als de gewone variant en gaat er prima in bij Otis. Hij eet ze met geraspte kaas, rode saus, paprika, komkommer en tomaat. Marcel en ik eten er een bonenprutje met mais bij, avocado en zure room.

Donderdag gebakken aardappeltjes, worstjes, broccoli

Nina is nog bij opa en oma, en dus eten we iets wat zij niet lekker vindt: gebakken aardappeltjes. Ja ik weet het, welk kind lust nou geen gebakken aardappels? Nou mijn dochter, al weet ik zeker dat het iets is dat ze alleen maar heeft besloten het niet lekker te vinden omdat haar broer het zo graag eet. Ik heb zelf ook niet zoveel met gebakken aardappels, dus misschien haal ik een paar zoete aardappels voor Marcel en mij (in parten snijden en kwartiertje op laag vuur bakken in de pan met wat paprikapoeder, peper en zout). Erbij een sausje van crème fraîche en limoen. De worstjes komen trouwens uit het net bezorgde vleespakket van koopeenvarken.nl. Alleen voor de broccoli moet ik nog even wat verzinnen want kale broccoli is ook maar zo kaal.

Vrijdag: pizza

We hebben ’s middags het slot van Otis’ keeperskamp waar hij gaat demonstreren wat hij heeft geleerd. Waarschijnlijk gaan we om het kamp, de week (en de vakantie!) af te sluiten een pizza eten in de stad.

miloe

Over Miloe

Miloe van Beek is journalist, eindredacteur, columnist en moeder van Otis (9) en Nina (6). Je vindt regelmatig columns van haar op onze site (zie hier).  Je kunt Miloe ook volgen op Facebook of via Franska.nl waar ze een wekelijkse column heeft. Miloe schreef net als Eva Bronsveld, Roos Schlikker en ikzelf ook mee aan ons boek Van achter het behang tot over je oren: een boek over relaxed opvoeden en moederschap, met naast columns ook opvoedtips en tips om relaxed te blijven. 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter