Kook

Relax mama nood-menu

Ik was deze week in Lausanne met mijn dochter Keet voor een skateboard-wedstrijd en kwam helemaal in tijdsnood om een weekmenu te maken. Maar daar was de reddende engel Karlijn, die ‘last minute’ dit taakje op zich wilde nemen. Karlijn vormt samen met haar man Jasper een samengesteld gezin, met zijn twee kinderen van 13 en 11, en onze dochter Benthe van 3. Karlijn is zweminstructeur en vaak laat thuis. Wat komt er dan toch op tafel?

Maandag: Macaroni met ham en kaas

Vandaag lekker makkelijk, want ik ben laat thuis. Voor deze makkelijker pasta snijd ik champignons in plakjes, snipper een ui en snijd paprika en tomaat in stukjes. Bak de groente met een beetje knoflook en sambal en voeg als laatste de hamblokjes toe. Ondertussen is de macaroni gekookt en als je deze hebt afgegoten voeg je de groente en geraspte kaas toe en roer je goed door. Als je meer geduld hebt, doe alles in een ovenschaal en strooi er paneermeel overheen en stop het voor een kwartiertje in de oven op 180 graden.

Dinsdag: aardappels, vlees, groente

Lekker makkelijk AVG-tje vandaag. Gekoookte piepers, spinazie, een ei en een schnitzel.

Woensdag: Broccoli met kip teriyaki en rijst

Ik gebruikte het reccept van de foto, maar ik marineerde kip in plaats van zalm.

Donderdag: spaghetti met rode saus

Alle groenterestjes die rondslingeren in m’n koelkast verdwijnen vandaag in de saus. Een beetje gehakt uit de vriezer en een pakje frito erbij en klaar ben je. De saus maak ik in de ochtend zodat het alleen nog opgewarmd hoeft te worden als Jasper thuiskomt, hij kookt de spaghetti erbij en ik kan het ’s avonds opwarmen als ik thuiskom uit m’n werk.

Vrijdag: zoete frietjes met romanesco uit de oven

Ik snijd zoete aardappels in dikke frieten en kruid ze met peper en paprikapoeder. De romanesco snijd ik in roosjes en gaan met een beetje olijfolie en Parmezaanse kaas bij de frieten in de oven. Beide hebben ongeveer 25 minuten nodig op 180 graden. Halverwege even omschudden. Erbij bak ik een slavink.

Note: mocht je geen romanesco kunnen vinden is broccoli een lekkere vervanging.

Zaterdag: Italian pulled pork dip voor de BBQ

Het weer lijkt nog wel redelijk te worden, dus gaat de barbecue aan. Jasper heeft weer wat lekkers bedacht, dus eten we een Italiaanse pulled pork-kaas-dip. Dit maak je als volgt:

  • 250 gram pulled pork
  • 100 gram roomkaas naturel
  • 50 gram zure room
  • 25 gram BBQ-saus
  • 1 grote tomaat in stukjes
  • 1 rode ui, klein gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bol mozarella, in stukjes
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • Basilicum

Meng alle ingrediënten door elkaar en bak de dip in een gesloten barbecue ongeveer 40 minuten totdat de het warm is en de kaas gegratineerd. De dip is heerlijk met geroosterde stukjes stokbrood of nacho chips.

Zondag: zelfgemaakte springrolls

Met rijstvellen, glasnoedels en allerlei verse ingrediënten maken we lekkere verse loempias. Benthe vindt de rijstvellen niet zo lekker, dus die eet alles los in een bakje. Je vindt het recept hier.

  • Benieuwd naar andere weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost €12,50. En dit fijne schort is te koop in de Shop van relaxte moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter