Kook

Gezinsfavorieten weekmenu!

Twee weken geleden deelde ik zeven gerechten die regelmatig succesvol bij andere gezinnen op tafel worden gezet. Vandaag deel twee van de sugggesties die ik toen kreeg!

Maandag: Gele rijst met kip

Bij Desiree is deze gele rijst met kip geliefd. Desiree doet er nog extra doperwten in. Dit lijkt mij in ieder geval een goede start van de week!

Dinsdag: rodekool schotel

Een van onze eigen favorieten die hier de laatste tijd weer erg vaak op tafel staat: de rodekool schotel. Je vindt ons recept hier. Wij maken altijd gelijk een dubbele portie. Uit de vriezer is hij ook heel lekker.

Woensdag: Courgettesoep

Een soep die wel vaker voorbij komt in dit weekmenu en in veel gezinnen favoriet is, waaronder bij Karlijn. Op de site van Brenda Kookt is dit recept ook het meest bezochte recept.

Donderdag: Mac & Cheese met broccoli

Manon gaf aan dat ‘onze’ Mac & Cheese het goed doet bij hun in huis. Die kunnen we zelf eigenlijk ook wel weer eens eten! Je vindt ons recept hier.

Vrijdag: Flammkuchen

Favoriet bij Neelke thuis is de flammkuchen met courgette, rode ui en gerookte zalm. Lijkt me een uitstekend alternatief voor pizza-vrijdag. Neelke gebruik hiervoor flammkuchendeeg uit het versschap. Die smeert ze in met met crème fraîche, daarna doet ze er dunne plakjes courgette (met de kaasschaaf gesneden) peper en Parmezaanse kaas overheen. ‘Doe dan in de oven tot het deeg klaar is. Als hij uit de oven is pas de gerookte zalm erop, kappertjes, rode ui en wat rucola erover. Daarna meng ik een beetje ravigottesaus met overgebleven crème fraîche en dat verdeel ik een beetje in ‘blobs’ erover. Hier vind je nog drie mogelijke recepten!

Zaterdag: Enchiladas

Bij Alieke zijn enchilada’s altijd een succes. Hier in huis ook (waar niet eigenlijk?). Je vindt een fijn recept voor enchiladas met gehakt hier. Alieke maakt ze meestal met kip: ‘Ongeveer zoals in dat recept, maar vervang de gehakt door kip: uitje fruiten, kip erbij, cajunkruiden (of zoiets), paprika, mais, tomatenpuree en tomatenblokjes even laten sudderen. In de wraps, kaas erover, in de oven gratineren, klaar!’

Zondag: bao buns

‘Bao buns!’ zegt Janneke. ‘En dan bakjes met dingen om zelf te beleggen. Super lekker.’ Janneke’s kinderen vinden de bao buns lekker met kipburger of vega kipburger met avocado, gebakken uitjes, komkommer en sriracha saus. Je kunt de buns kant en klaar kopen, maar in dit recept zie ik dat het ook niet moeilijk is ze zelf te maken. Misschien een leuk klusje voor een zondag…

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter