Kook

Relax Mama herfstmenu

In onze regio is het deze week herfstvakantie. Daarom deze week een weekmenu met herfstgerechten. Oftewel een menu met de groenten uit dit seizoen. Goed voor milieu en portemonnaie.

Maandag: Brusselse spruiten

Na een paar keer met Keet in Amerika te zijn geweest ben ik weer helemaal into de spruit. De spruit is daar namelijk hip. En wordt ook al borrelhap geserveerd: ‘Brussel sprout’ heet het daar en Henno stuurde me deze week onderstaande TikTok-filmpje ter inspiratie. Wij eten hier aardappelpuree bij!

@plantcrazii

Restaurant-style BRUSSELS SPROUTS in 6 easy steps. You’ll have the star side dish at any gathering, any thanksgiving or holiday dinner as of today! Not everyone can execute restaurant style Brussels Sprouts from home but you will be that star. A key element is using a preheated baking pan and using the right bake temperature inside your oven. Step 1. Place a large baking tray into the oven & preheat the oven to 425F Step 2. Rinse your sprouts, remove the brown ends & cut them horizontally into two. Step 3. Place them in a large bowl and season them generously with good quality extra-virgin olive oil, salt & black pepper Step 4. Remove the baking tray from the oven, grease it with extra-virgin olive oil then place the sprouts face down onto the pan Step 5. Bake for 15 minutes or until the surface of the sprouts that are face down have the desired restaurant looking charr then flip then and cook until the other side is charred as well. Step 6. Remove then from the oven, place them back into the large bowl and mix in your desired about of balsamic glaze, cayenne pepper and salt. Move quickly as you want to serve them while they are hot! If they have cooled down while dressing them, place them back in the oven for a few minutes before serving. There you have it! Restaurant-Style Brussels Sprouts! #foodporn #foodie #healthyrecipes #foryou

♬ I Got 5 On It – Tethered Mix from US – Michael Abels & Luniz
Dinsdag: bietenrisotto (met of zonder feta, walnoten en muntolie)

Bieten passen natuurlijk helemaal goed in een herfstweekmenu. Ik gebruik altijd dit recept van Francesca kookt. Die maakte ik al eerder en is superlekker. Teun en Keet willen denk ik een wat kalere variant, mét bieten, maar zonder de feta en en de walnoten. Henno en ik doen gewoon de ‘full monty’!

schermafbeelding-2016-10-15-om-09-01-54
Woensdag: zwembadpasta

Woensdag de populaire en heel snel te maken ‘zwembadpasta’ uit mijn eigen kookboek Relax Mama in de keuken. Met broccoli en spekjes. Je vindt het recept hier.

Donderdag: vegetarische roti

Donderdag de vegetarische roti volgens dit recept van de site Leukerecepten.nl. Je kunt hem ook met wraps in plaats van roti pannenkoeken maken, dat vinden mijn kinderen lekkerder (en het is iets goedkoper).

Vrijdag: Chicken pie van Jamie Oliver

Het is wel weer eens tijd voor Jamies chicken pie! Zijn vijf ingrediënten-recept, uit zijn boek boek5 ingrediënten – Snel & simpel koken vind je hier, maar wij vinden hem lekkerder als je hem met iets meer ingrediënten maakt, zoals mosterd, crème fraîche en kippenbouillon. Zie ook onderstaand filmpje van Jamie.

Zaterdag: Kanskaart!

Het is herfstvakantie… ik vind eigenlijk dat we ergens deze week nog wel een kanskaart verdienen. Toch?

Bij deze!

Zondag: Pompoensoep en brood met camembert

Zondag is een fijne soepdag. Bijvoorbeeld deze herfstige pompoensoep. Wij eten er stokboord bij en camembert uit de oven.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Check de Shop van Relaxte Moeders!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Fiet 17 oktober 2016 at 06:07

    Voor de wat zoetere variant hachee is het lekker om appel en/of appelstroop toe te voegen. En voor de binding gebruik ik vaak kruidkoek/peperkoek. Een erg lekkere toevoeging!

  • Laat je reactie achter