Lees, Relax

Een hoogtepunt met André Kuipers

Toen hij zeven jaar geleden een half jaar in de ruimte verbleef, kon André Kuipers elke zondag via een video met zijn kinderen praten. Zijn jongste twee telgen waren toen drie en vijf. Terwijl hij 400 kilometer boven de aarde zweefde en blij was zijn kinderen weer even te zien, hadden die er na een paar seconden wel genoeg van en gingen ze liever door met spelen.

Afgelopen woensdag was de lancering van het vijfde ‘André het Astronautje’-boek. Ik kreeg de kans om de Nederlandse astronaut, die wel raad weet met lanceringen, te interviewen. Toen ik dit thuis stuiterend aankondigde, zei Henno: ‘Je moet Teun hem laten interviewen joh.’ Topidee.

Een paar dagen later stap ik met Teun in de trein op weg naar boekwinkel Scheltema in Amsterdam voor het boekenfeestje. We hebben een lijst met vragen op zak die Teun met zijn klas heeft verzonnen en de camera van Keet waarmee we de hele middag kunnen vloggen voor Teuns eigen YouTube-kanaal.

Voordat Teun hem mag interviewen is de algemene presentatie. In de zaal zitten een stuk of veertig oververhitte kinderen op de komst van de ruimtevaarder te wachten. ‘Zullen we hem roepen?’ vraagt de eigenaar van boekwinkel Scheltema door de microfoon. Terwijl alle kinderen ‘André, André, André,’ joelen, komt de lange breedlachende man in ruimteoverall binnen. Een groot ‘daar is hij!’ gevoel overvalt niet alleen de kinderen. Zelfs ik voel kriebels in mijn buik. Op de pepernoten na is het net de intocht van Sinterklaas.

En nu zit mijn mannetje naast deze levende legende die met Amsterdamse tongval vertelt over de ruimte. Ik zit er naast met een lach die tien minuten lang niet van mijn gezicht af gaat. Teun werk in raketvaart zijn hele lijst met vragen af. Timide luistert hij naar alle antwoorden en zo leert hij dat het maar negen minuten duurt voordat je in de ruimte bent. Dat zweven het leukste is wat er is. Dat Mars de rode planeet is en dat je in de ruimte vallende sterren onder je ziet. Als we een seintje krijgen dat onze tijd er bijna op zit, is hij ook bij zijn laatste vraag aangekomen. ‘Hoe kwam je op het idee om een kinderboek te maken?’

En zo vertelde André over zijn kinderen die wegliepen bij de videochat: ‘Ik moest een beetje hun aandacht erbij houden. Dus toen heb ik een verhaaltje verzonnen van een jongetje met zijn muis. Net zo’n muis als mijn zoontje had.’ Terwijl hij in de ruimte zweefde verzon hij dus het eerste avontuur van André het Astronautje en de muis die wilde weten of de maan van kaas was. Zijn vrouw opperde bij thuiskomst dat hij er misschien wel een boek van kon maken en zo geschiedde.

De tien minuten zijn voorbij. Teun zegt op beeld eerst zijn kijkers gedag en dan André. We hadden een middag om nooit te vergeten. Ik heb vijf boeken van André het Astronautje die ik mag weggeven. En Teun heeft zijn beste filmmateriaal ooit. Dit was met recht een hoogtepunt. Voor Teun én voor mij.

Boek winnen?

Het nieuwste boek in de André het Astronautje-serie is: Hoe word je astronaut? Ik mag er vijf weggeven. Geef onderaan in het reactieveld aan of je kans wilt maken op een van deze exemplaren!

Edit: ik heb de vijf winnaars inmiddels geloot. Zij hebben een mailtje van mij ontvangen.

In dit boek legt André het astronaut aan zijn vriendjes Max en Mia uit hoe je astronaut kan worden. André neemt hen mee naar een heuvel om daar naar de sterren te kijken en heeft een verrassend antwoord voor hen in petto.

Het boek kost €14,99 en is hier te koop.

Teuns vlog! Met heel veel leuke antwoorden.

Zijn jouw kinderen geïnteresseerd in de ruimte? Kijk Teuns vlog met ze. Hierin beantwoordt André alle vragen die de klas van Teun had verzonnen. Overigens is er ook een leuk boek met 101 kindervragen aan André Kuipers, dat heet: Heb je wifi in de ruimte?

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

138 Reacties

 • Reageer Famke 7 september 2018 at 13:18

  Super leuk gedaan Teun (en mama)! Wij hebben wel weer zin in een nieuw boek!

 • Reageer Fiet 7 september 2018 at 13:32

  ??‍♀️?????????????????????????????????

 • Reageer Saar 7 september 2018 at 13:37

  Wat leuk gedaan, Teun!
  En goed ge-edit mama!

  Ik doe heel graag mee aan de loting voor zo een boek!
  Hier komen alle interesses van Felix samen.
  S Avonds voor het slapengaan wilt hij een verhaaltje horen, hij speelt de hele dag dat hij een astronaut is (of een robot, of een ridder, een piraat,… Of een combinatie van dit alles), en hij is verzot op weetjes.
  Hij “leest” dan ook vaak in het stickerboek van Andre dat we ooit bij de AH hebben gespaard hebben.
  Kortom, Felix zou heel blij zijn met zo een boek!

 • Reageer Karin Hoekstra 7 september 2018 at 13:43

  Super tof dit! Ik heb thuis een nieuwsgierige zoon die per dag 100.000 vragen op me afvuurt, omdat hij alles wil weten 🙂 . Waarom bestaan dino’s niet meer, hoe plassen flamingo’s tot hoe ziet het eruit op de maan? En daarbij houdt hij ook nog eens van (voor)lezen. Dit boek is net wat voor hem dus ik loot graag mee ???

 • Reageer Sjoeke 7 september 2018 at 13:54

  Wat leuk dat je je zoon het interview hebt laten doen! Onze oudste dochter stelt veel vragen over de ruimte. En ik weet ze natuurlijk allemaal te beantwoorden ?. Ze zal dit boek vast heel leuk vinden.

 • Reageer Fiona 7 september 2018 at 14:06

  Wat superleuk! Nu is mijn 6 jarige Zion fan van André, en Teun! Wij eillen dus graag het biek winnen. En ook maar eens kijken of het ons lukt om ook een coole vlog te maken?

 • Reageer Laura Bruil 7 september 2018 at 15:03

  Oh, ik voel me af en toe zo’n buitenaards wezen als ik weer een vraag krijg over een suffle, planeet, de maan en ons sterrenstelsel van onze 5-jarige zoon Koen. Hij kijkt op YouTube ook super graag de lancering van Andre Kuipers ?.
  Dit boek zou dus meer dan leuk zijn om te winnen en dan kan ik misschien wel al die moeilijke vragen beantwoorden. Dus, ja wij winnen graag het nieuwe boek ?

 • Reageer Michelle 7 september 2018 at 15:17

  Super leuk gedaan zo, wat stoer van Teun!
  Wij zouden het boek heeeeeel graag willen winnen. De voorganger van dit boekje wordt hier trouw elke avond voor gelezen aan mijn dochter en ze slaapt met haar Andre en Valentina knuffels haha!

 • Reageer Marjon Dubois 7 september 2018 at 15:24

  O wat leuk! Wij kunnen nog wel een boek gebruiken, ik ben gastouder en lees elke dag meerdere boekjes. Deze kan natuurlijk niet aan onze collectie missen. Dus duimen maar.

 • Reageer Mylene 7 september 2018 at 16:18

  Dat zou ons eigen astronautje Sepp fantastisch vinden. Sinds we hem het Andre astronautje knuffeltje hebben gegeven, laat hij hem niet meer los! Samen slapen, samen in de auto. Nergens gaat ie heen zonder. Hoe tof zou het dan zijn als hij het boek ook nog eens krijgt?

 • Reageer Adriana 7 september 2018 at 16:20

  Echt erg leuk gedaan! Onze jongste(6) zou het echt geweldig vinden om dit boek te winnen. Hij heeft het hele filmpje van Teun bekeken en ik kreeg allemaal vragen waar ik het antwoord niet op wist ?? wij duimen dat we een boek winnen.

 • Reageer Annelies van Dixhoorn 7 september 2018 at 16:37

  Wow super gaaf Teun mijn twee jongens 3 en bijna 6 zijn wel jaloers en hebben het filmpje gelijk gekeken. Ook zij zijn helemaal gek van de ruimte en alles van Andrea Kuipers wij zouden heel graag een boek winnen!! We gaan duimen

 • Reageer Marina van Zal 7 september 2018 at 18:33

  Wat stoer zeg Teun en mama. Ik zou ook kriebels in mijn buik hebben! Je bent een natuurtalent Teun. Ik ben heel benieuwd wat jij later wilt worden.

  Voor mijn kleine man (2,5), die nu vuilnisman wil worden, win ik graag een boek over astronauten. 😉

 • Reageer Marloes vissers-schurman 7 september 2018 at 19:35

  Ja!! Super graaf voor mijn astronautje in de dop❤

 • Reageer Tessa Wimmenhove-Beeftink 7 september 2018 at 19:59

  Lijkt me super om er eentje te winnen voor mijn oudste die alles weet over sterren en planeten!

 • Reageer Annette 7 september 2018 at 19:59

  Supergraag voor mijn twee stoere grote (kleine) mannen thuis!!! 🙂

 • Reageer Julia 7 september 2018 at 20:01

  Superleuk zeg!! Zou onwijs leuk zijn voor mijn boefjes van 5 en 3 die helemaal gek zijn van alles wat met de ruimte te maken heeft en ik zou een nieuw boek wel waarderen want ik kan de andere dromen;-)

 • Reageer an Pyfferoen 7 september 2018 at 20:02

  oh wat zou ik hier mijn dochter en ja eerlijk ook mezelf blij mee maken. ik was als kind en tiener gefascineerd door ruimtevaart! En ja wie weet kan ik die interesse door geven aan mijn dochter die nu leert lezen. en toch niets leukers dan leren lezennmet sat leuke boeken?

 • Reageer Vivian 7 september 2018 at 20:02

  Superleuk!! Mijn dochter is maandag jarig. Dit lijkt me een mooi cadeau!

 • Reageer Yvette 7 september 2018 at 20:03

  Leuk zeg! Dat nieuwe boekje willen we dolgraag winnen??? zou mijn zoon te gek vinden en ik ook!

 • Reageer Linda Klaucke 7 september 2018 at 20:06

  Wat heb je toch een heerlijke zoon! En wat een leuke vragen hebben hij en zijn klas verzonnen. Heel bijzonder dat je naast een echte astronaut zit. Ik en mijn Noutje (astronautje) maken graag een kans op dit gave boek.

 • Reageer Ellen 7 september 2018 at 20:07

  Ik ben jaloers op je Teun!
  Als je mijn zoon van 4 vraagt wat hij later wil worden zegt hij “5” en daarna “astronaut”.
  Dus ik maak graag kans voor hem op dit boek!

 • Reageer Saskia van der Goot-Meerman 7 september 2018 at 20:08

  Ik maak graag kans op dit leuke boek voor mijn Max van bijna 5 jaar die de ruimte machtig mooi vindt☺️?✨?

 • Reageer Agnes 7 september 2018 at 20:08

  Ik mag elke dag luisteren naar de cd van Andre het Astronautje waarbij er keihard wordt meegezongen door mijn jongens (oké, ik zing ook mee). Het Bork zal met open armen ontvangen worden.

 • Reageer Claudia 7 september 2018 at 20:08

  Supergaaf voor onze Teun van bijna twee die het liefst de hele dag boekjes leest en ik denk dat zijn twee grote broers dit ook erg leuk vinden!

 • Reageer Marion 7 september 2018 at 20:08

  Wat super gedaan Teun! (En mama ook natuurlijk ?)
  Ik zou het boek graag winnen voor onze zoon Naud, die we ook astronaudje noemen. En ik verzin het niet. Zijn knuffel is een muis. Ik moest lachen toen ik las dat het over n muis ging. ????

 • Reageer Lieke Michiels 7 september 2018 at 20:09

  Ohh ja! Mijn dochter (5) wil astronaut worden! Al heeft ze wel zorgen over hoe dat te combineren met moeder zijn… maar ik heb gezegd: relax 😉
  Er zijn bijna geen boekjes te vinden over astronauten waar een meisje in voorkomt, dus ik zou deze erg graag aan haar voorlezen!!

 • Reageer Nathasja 7 september 2018 at 20:13

  Ja leuk!! Voor mijn mini-astronaut ?

 • Reageer Roos 7 september 2018 at 20:13

  Topactie! Zoon Ties is de 24e jarig en zou dit boek geweldig vinden! Zijn grote zus won vorige week toevallig n prijs als Museum Inspecteur en hij wil ook wel eens wat winnen!.. 😉

 • Reageer Nathalie Smeding 7 september 2018 at 20:14

  ??? wat knap en stoer van Teun!
  Leuk om mee te loten ??

 • Reageer Anita Drenth 7 september 2018 at 20:15

  Speciaal voor onze Femke, zou heel gaaf zijn. Ze is fan van André Kuipers sinds ze”ik wil naar Mars” met kinderen voor kinderen en Andre Kuipers geeft gezongen. Ze weet het nu zeker, ik word astronaut:)

 • Reageer Els Schook 7 september 2018 at 20:15

  Wat geweldig heeft Teun dit gedaan zeg! Superleuk!! Ik kan me voorstellen dat je hier enorm van hebt genoten.
  Ik wil wel graag meeloten voor dit leuke boek, mijn oudste zoon van 3 wil sinds een paar weken namelijk astronaut worden (en daarna brandweerman, mama, dan ben ik niet ver weg. Maar jij mag ook wel in mijn raket. En papa, zullen we morgen even naar een raket lopen?) Hij kijkt steeds filmpjes van raketlanceringen op YouTube. Onze jongste van anderhalf sleept hij lekker mee in zijn enthousiasme. Hij zegt nog geen 20 woorden, maar wel ‘lif-ooooo’ (lift-of) Zo’n boek komt hier dus wel goed terecht!

 • Reageer Marloes 7 september 2018 at 20:16

  Wat een leuke vlog!!
  Ik loot graag mee voor mijn dochter Sophie

 • Reageer Xaviera 7 september 2018 at 20:17

  Ja ! Heel erg graag voor mijn oooh zo nieuwsgierige 5 jarige zoon die alles wil weten over de ruimte en hoe het werkt. Als de maan zelfs half is wil hij hem er naar toe om hem te maken. Hihi.

 • Reageer Bianca 7 september 2018 at 20:18

  Graag! Vincent (6j) wil alles weten van de ruimte en kijkt graag iss international space station. We zien André daar regelmatig voorbij komen op oude beelden. Misschien ook leuk voor Teun? Een vloggende André Kuipers.

 • Reageer Magda 7 september 2018 at 20:19

  Wat leuk! Ik wil heel graag kans maken op het boek!

 • Reageer Ellen 7 september 2018 at 20:19

  Ik zou het geweldig vinden om dit boek te winnen, omdat m’n jongens en ik dol zijn op leuke, mooie boeken en voorlezen!! En omdat m’n jongens gek zijn op de ruimtevaart!! (dit jaar hadden we zelfs een ruimtevaart kinderfeestje) En Ik ben ook nog bijna jarig dus het zou ook nog ’n geweldig verjaardagscadeau zijn!

 • Reageer Lian 7 september 2018 at 20:19

  Geweldig! Hier ook een -alles willen weten- 6 jarige zoon, die smult van ruimte en planeten verhalen. Ik doe graag mee voor onze Lucas!

 • Reageer Michelle 7 september 2018 at 20:20

  Klinkt leuk!!! Zowel voor mijn dochter van bijna 4, voor de kinderen in mijn klas (groep 3, met veel jongetjes die vorig jaar hebben genoten van het thema “ruimte” in hun klas), als voor mijn collega’s in de kleuterklassen (die zo enthousiast waren dit thema, dat ’t ongetwijfeld weer op de planning komt)! ?

 • Reageer Heidi Verweij 7 september 2018 at 20:20

  Nou vier jongens hier, die graag lezen of voorgelezen worden, dus natuurlijk willen wij het boek graag winnen! Twee van de vier zijn absoluut astronauten in de dop! De derde haakte af toen hij hoorde dat een astronaut zijn eigen urine moest drinken……

 • Reageer Roos 7 september 2018 at 20:22

  Dat zou mijn dochter heel leuk vinden!! We houden namelijk van elkaar tot aan de maan en terug! Hoe toepasselijk om dit voor slapen te lezen

 • Reageer Kim 7 september 2018 at 20:23

  Lijkt mij erg leuk. Onze dochter heeft sinds een tijdje bedacht dat ze astronaut wil worden. Ze zou t boek geweldig vinden

 • Reageer Matthea 7 september 2018 at 20:24

  Gaaf! Met twee nieuwsgierige en op weetjes beluste mannen lijkt me dit een heerlijk (voor)leesboek! We loten graag mee! En wat een cool filmpje! Heerlijk!

 • Reageer Yolande 7 september 2018 at 20:25

  Wat een bofkont is die Teun ( en moeder natuurlijk ook). Boek zou leuk zijn voor mijn leerlingen!!

 • Reageer Janneke Schreuders 7 september 2018 at 20:26

  Helemaal top zo’n boek! Gaan alledrie mijn kinders van genieten!

 • Reageer Katinka 7 september 2018 at 20:26

  Wat een gave blog en leuke win-actie! Ik doe graag mee voor mijn zoontje die dol is op planeten.

 • Reageer Christine 7 september 2018 at 20:27

  Heel gaaf! Wat een ervaring, Teun! (en Elsbeth)! Ik maak graag kans op het boek voor mijn dochter Anna. Ze is bijna 6 (eind september) en geeft dan een ruimtevaartfeestje 🙂

 • Reageer Marlon 7 september 2018 at 20:30

  Oh, wat leuk!! Onze zoon is dol op de ruimte en stelt hele leuke vragen. Graag loot ik mee!

 • Reageer Marjolein 7 september 2018 at 20:32

  Wat een leuke actie! Mijn kleine ruimte reixiger is een groot van Andre het astronoutje! Hij zou heel blij zijn met het boek!

 • Reageer Esther 7 september 2018 at 20:33

  Met recht een hoogtepunt.
  Zou echt een leuke verrassing zijn voor mijn astronautje.

 • Reageer Willemien 7 september 2018 at 20:33

  Heel leuk! En een leuke actie, ik doe graag mee voor mijn eigen zoon Teun van 6.

 • Reageer Patricia 7 september 2018 at 20:37

  Wat leuk! Mijn dochtertje is nu met planeten bezig (veel vragen erover), dus dit komt op het juiste moment!

 • Reageer Miriam 7 september 2018 at 20:42

  Wat gaaf!!
  Ook onze Teun (6jr) is fan van André. Vorig jaar met grote broer Dirk naar het theater geweest.
  Hij heeft nog maar 2 boeken gelezen, maar beiden al zo vaak dat het nu tijd wordt voor een nieuw exemplaar.

 • Reageer Barbara Eggink 7 september 2018 at 20:44

  Wat leuk. Wat een geluk heeft Teun dat hij Andre mocht interviewen. Ik zou heel graag het boek willen winnen voor mijn zoontje Finn van 5.5. Hij is erg geïnteresseerd in alles wat met de ruimte te maken heeft en dit lijkt mij een super leuk boek om samen met hem te lezen.

 • Reageer Rick 7 september 2018 at 20:48

  Ja!!! Rick wil ook ruimtebestuurder worden. Zijn vriendje wil ruimtevaarder worden, dus moest hij iets anders verzinnen. Bijna iedere dag vraagt hij wat hij moeg doen om dat te worden!
  We zullen het 5de boekje vaak lezen!!!

 • Reageer Suus nieling 7 september 2018 at 20:55

  Super zeg! En wat zou het leuk zij. Om het boek te winnen

 • Reageer Aafke 7 september 2018 at 20:56

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor mijn zoontje Mats (6 jaar). Hij vindt alles wat over de ruimte gaat mega-interessant! Hij wil zelf ook graag een keer naar de ruimte omdat hij dan dicht bij de hemel is en daar is oma ?. Ik laat hem nog even in die waan ?

 • Reageer Marianne Postma 7 september 2018 at 20:57

  Oh geweldig boek voor mijn kleine, grote ontdekker?

 • Reageer Anja 7 september 2018 at 20:58

  Wat een leuke actie weer! Ik doe graag mee voor mijn meiden die erg houden van voorlezen!

 • Reageer Judith stappers 7 september 2018 at 21:00

  Jaa heel welkom voor mn zoontje senn mika die verzot is op sterren planeten raketten en astronauten! Ps goede tip voor video-chat. De papa van senn verblijft regelmatig in amerika en soms is het heeeeel lastig om de aandacht erbij te houden wanneer papa op t beeld verschijnt! Liefs juud

 • Reageer Bianca 7 september 2018 at 21:03

  Mijn zoontjes houden van lezen, voorgelezen worden en nieuwe boeken en verhalen. Wij doen graag een poging om het boek te kunnen winnen.

 • Reageer Annet Wijkhuizen 7 september 2018 at 21:05

  Wat onwijs gaaf! Mijn André astronautje fan en ik zijn maar een heeeeel klein beetje jaloers hoor. Super tof!!
  Ik loot graag mee voor mijn astronautje van 7 jaar.

 • Reageer Wenda 7 september 2018 at 21:05

  Ohhhh wat zou het geweldig zijn om dit boek te winnen. Mijn oudste twee dochters van 4 en 7 jaar vinden de boeken van André geweldig. We hebben er inmiddels twee, die al vaak door papa voorgelezen moesten worden. Tijd voor een nieuwe ??????

 • Reageer Suus 7 september 2018 at 21:05

  Oooh wat een astronomisch cool kado! En wat moet dit een onaards gerse ervaring voor Teun zijn geweest! Ik maak graag kans op een boek voor mijn kleine ruimtevaarder!

 • Reageer Marije 7 september 2018 at 21:07

  Wat leuk!
  Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor mijn bijna 6 jarige dochter. Zij wil alles weten over de ruimte en vindt de boeken van André het Astronautje super! Astronaut is dan ook een van de beroepen die ze later wil worden. ?

 • Reageer Ellen 7 september 2018 at 21:09

  Ja! Ik heb ook een 3 en 5 jarige net als André toen hij in de ruimte zweefde. En die 5 jarige dame ratelt minimaal 3 keer per week alle planeten op, sinds het ruimte thema op school…. dus het boek zou eigenlijk vooral voor mezelf zijn, om niet helemaal achter te blijven 😉

 • Reageer Ellen 7 september 2018 at 21:16

  Oh Sjoerd vindt alles van de ruimte helemaal geweldig!

 • Reageer Mandy 7 september 2018 at 21:19

  Ja deze willen we graag winnen voor me 3 kids om s avonds voor te lezen ??

 • Reageer Susanne Ruiter 7 september 2018 at 21:26

  Jaaaaa!!! Daar zou je m’n twee zoontjes helemaal blij mee maken. Ze hebben deze week nog geleerd dat de maan 4 keer in de aarde past ☺ groet Susanne

 • Reageer Rian van Leuken 7 september 2018 at 21:30

  Mijn kleine held van nu 7 jaar is gek op André en alles over astronautjes en het heelal! We staan al eens op de foto met André na zijn theater college. Echt zo machtig en prachtig mooi! Wat kan die man vertellen en hoe aardig hij is voor kinderen.. Echt fantastisch!

 • Reageer Samira 7 september 2018 at 21:37

  Wat ontzettend bijzonder!

  Ik zou het boekje graag winnen voor mijn zoon (4). De ruimte is een grote favoriet van hem. Hij kan je alles vertellen over ons zonnestelsel, de melkweg, supernova’s, omloopbanen, zwarte gaten en de ruimtevaart. Hij weet wie André Kuipers is, kent zijn boekjes en vond het maar gek dat hij de m&m’s die hij van zijn kinderen mee op ruimtereis had gekregen, niet op heeft gegeten ?

 • Reageer Imke 7 september 2018 at 21:40

  Oeeeh leuk! Dochter van zes is al jaren groot fan van André en zijn boeken. Astronautenpak staat op het verlanglijstje voor haar verjaardag, maar dit boek vindt ze vast geweldig.

 • Reageer Sigrid 7 september 2018 at 21:41

  Wat superleuk voor mijn zoontje Krijn van bijna 6 jaar. Hij weet alles over de ruimte en de squla quiz met André Kuipers is zijn nieuwe favoriet.

 • Reageer Jonna 7 september 2018 at 21:43

  Ooh wat een gave ervaring voor Teun (en voor jou ?)! Onze zoon is jaloers (en ik stiekem ook ?) ! Nu maar duimen dat we deze toffe win-actie mogen winnen. Ik maak vast ruimte in de boekenkast hoor! ???

 • Reageer Linda van der Laan 7 september 2018 at 21:47

  Hoi!
  Wat gaaf dat jullie mochten interviewen!
  Wij, carmen (7) en mama (37 ?) zijn heel erg nieuwsgierig naar het boek! Graag loten we mee!

 • Reageer Karin de vries 7 september 2018 at 21:59

  Mijn zoons finn en dex zijn enorm jaloers dat teun een echte astronaut heeft ontmoet. Het is een uitdaging om Finn enthousiast te maken om te lezen, hij is dyslectisch. Dit boek staat wel op zijn wensenlijstje, dus wij doen graag mee met de loting!

 • Reageer Linda van Heusden 7 september 2018 at 22:00

  Ja, natuurlijk wil Alex (6 jaar) het boek winnen! ??? Zou super leuk zijn ?

 • Reageer Tessa 7 september 2018 at 22:02

  Wat leuk deze boekenactie! Wil graag met mijn kinderen in het nieuwe boek van André Kuipers lezen!

 • Reageer Fay pels 7 september 2018 at 22:03

  Ik doe graag mee, ons zoontje van 4 zou het geweldig vinden om het boek te hebben. Elke avond lezen we voor het slapen gaan. Overdag krijg ik de raarste en moeilijkste vragen voorgelegd, misschien leer ik er ook nog wel van.

  Trots te mama!

 • Reageer Kim 7 september 2018 at 22:03

  Dit boek gaat ons zoontje geweldig vinden. Bij squla hebben ze het nu ook over de ruimte met medewerking van andre en hij vindt het geweldig. Helemaal gefocust kijkt ie naar de filmpjes en beantwoord de vragen.
  Ons zoontje is pas 4, maar speelt op squla groep 3 en het is best moeilijk om boeken te vinden die hij interessant vindt, dus ik doe heel graag mee voor hem.

 • Reageer Nina 7 september 2018 at 22:07

  Klinkt als een superleuk boek. Zou zeer welkom zijn voor onze boekenwurmen van 2 en 5.

 • Reageer Martine 7 september 2018 at 22:07

  Super leuk die wil Joris wel graag hebben voor zijn verjaardag. Van de zomer naar het planetarium in Rovereto geweest en nu een boek aan het lezen over sterren en planeten. Mijn leeegierige aapje van 5 wordt hier heel gelukkig van!

 • Reageer Maycke 7 september 2018 at 22:24

  Al zoveel van gehoord, maar nog steeds niet één van gelezen. Zou supergaaf zijn. Wij duimen 🙂

 • Reageer Karin Spilt 7 september 2018 at 22:31

  Jaaa leuk, die wil ik heel graag winnen voor mn meisjes! Ze zijn helemaal ruimte gek, noemen nu al al ‘onze’ planeten bij naam (ze zijn 3 en 4) en hebben allebei een andre kuipers knuffelpop, die ze ‘Kuipertje’ noemen haha. Dit boek zouden ze geweldig vinden

 • Reageer Kirsten 7 september 2018 at 22:35

  Ja dat zou heel leuk zijn! Mijn 4 jarige begon vandaag over de ruimte te kletsen, waarom we hier op aarde dan rechtop blijven staan en het water niet uit de sloot valt als de aarde draait en waarom je in de ruimte kan zweven.
  Denk dat hij het boek geweldig zou vinden :)?

 • Reageer Ivonne Voigt 7 september 2018 at 22:37

  Hallo allemaal,
  Ik vind het doodeng, maar hier twee kinderen in huis die het plan hebben om samen naar mars te gaan…
  Of dit boek nou zorgt dat ze straks boven in zo’n raket zitten… ?
  Denk wel dat ze het een fantastisch boek vinden, dus doe toch maar mee met de winactie… ?
  Help…

 • Reageer Irene 7 september 2018 at 22:37

  Daar kan ik iemand heel blij mee maken!

 • Reageer Namens Daan Vrancken 7 september 2018 at 22:56

  5 boeken en zoveel reacties…ik ga het toch proberen. Daan (5) is al bijna 2 jaar groot fan! Van André het astronautje de musical (waar andre met zijn gezin ook in de zaal zat) tot het eerste boek laten signeren bij een heuse lezing van Andre zelf waar hij ademloos heeft geluisterd. Na een Robot wedstrijd bij het science center in Delft (raad eens wie daar in de jury zat;))wist hij het zeker…”Dit wordt mijn derde school en daarna word ik Astronaut” Hopelijk kan dit boek hem daar nog meer voor motiveren! Dank André dat je naast bouwer, ridder, superheld etc. nu ook techniek, programmeren en ruimtevaart bij zoveel kinderen gelanceerd hebt!

 • Reageer Marissa van Oord 7 september 2018 at 23:03

  Wat een super leuk interview van Teun?
  Mijn zoontje is ook helemaal gek van weetjes over de ruimte en van André, die hij steevast de Ruimteman blijft noemen, en van voorlezen. Hij is maandag jarig dus het zou te gek zijn om dit leuke boek te winnen.

 • Reageer Sanne 7 september 2018 at 23:24

  Ja! Mijn zoon Gijs vertelde me van de week dat hij graag meer wil leren over ‘space’ (we wonen in het buitenland) nadat we al 100x André Astronautje hadden gelezen. Een Nederlands boek (goed voor z’n Nederlands!) en ook nog over space en ook nog over André, zou perfect nog passen in de koffer van voorleesoma die op bezoek komt binnenkort!

 • Reageer Marjolijn 7 september 2018 at 23:41

  Mijn dochter was nog nét geen 2 toen ze al met een kroket (raket) naar de maan wilde. Inmiddels is ze bijna 8 en nog steeds groot fan van de ruimtevaart én natuurlijk andre kuipers! Haar konijnen heten wubbo (naar wubbo ockels) en Laika (het Russische ruimte hondje). Boven haar bed hangen andre zijn foto’s, in haar kast de eerdere boeken van andre… inclusief het fotoboek van zijn missie 30/31. Op haar bed een ruimtepak-overtrek. Geregeld kijkt ze op YouTube filmpjes van andre. Of op dvd… Vandaag zocht ze weer een shirt uit met een NASA-spaceshuttle.
  Als iemand groot fan is…

 • Reageer Lianne 8 september 2018 at 00:21

  Heel erg leuk! Mijn zoontjes willen heel graag het boek winnen.

 • Reageer Francis 8 september 2018 at 01:28

  Wat een knappe bofkont is Teun!

  Hier twee echte Andre fans die dat boek heel graag zouden willen krijgen. Ik duim voor ze!

 • Reageer Cathy scheepers 8 september 2018 at 03:13

  Super! Die zouden wij graag winnen. Een mooi boek om te lezen met onze meiden nuwe eindelijk een aantal weken niet in het ziekenhuis hoeven te zijn en ik ze elke avond weer zelf kan voorlezen ?

 • Reageer Loes 8 september 2018 at 05:57

  Wauw, wat een leuk interview!
  Natuurlijk zou ik ook graag het boek winnen voor mijn 2 astronautjes. (5 en 7 jaar) Zij fantaseren veel over de ruimte!

 • Reageer Wendy 8 september 2018 at 06:05

  Wat gaaf Teun, super goed gedaan. Wij maken graag kans op dit mooie boek. Dan kunnen Guus en Fenna deze zelf lezen en na afloop aan onze school bibliotheek schenken. Daar zou hij zeker goed tot zijn recht komen.

 • Reageer heidi 8 september 2018 at 06:12

  Wel een beetje bang dat mijn dochter ook astronaut wil worden (alleen als ik mee mag natuurlijk!), maar ik maak graag kans op een exemplaar!

 • Reageer Doortje 8 september 2018 at 06:19

  Wat een leuk artikel! Ik zou ook graag het boek willen winnen voor Jack van 4 jaar 🙂

 • Reageer Mariska 8 september 2018 at 06:22

  Wow, wat super goed gedaan Teun! Enorm leuk, je kan goed interviewen. Mijn dochters zijn nieuwsgierig naar de ruimte en André (het astronautje). Top zou het zijn als ik dit boek voor ze mag winnen

 • Reageer Henrike 8 september 2018 at 06:29

  JAAA die willen wij wel. Mijn jongste zoon (4) heeft een supergave ruimte kamer. Met een ruimte dekbed, ruimte knuffels, ruimte posters en ruimte boeken en deze kan natuurlijk niet missen in zijn collectie.

 • Reageer Kim Peeters 8 september 2018 at 06:33

  Ook mijn zoontje is helemaal fan van jullie astronaut (wij wonen in België).
  Voor zo’n zesde verjaardag volgende week zou dit een leuk cadeautje zijn ???

 • Reageer Andrea Groot 8 september 2018 at 06:37

  Wat een stoere astronaut is die Teun al! Hier 3 mannen in huis die van stoere dingen houden en de oudste vindt de sterren al helemaal te gek.
  Het nieuwste boek is dan ook zeker welkom!

 • Reageer Karen Rutten-Herrebrugh 8 september 2018 at 06:43

  Wat zijn wij rete-jaloers op jullie! Mijn twee jongens zijn beide groot fan van André en willen ook dolgraag astronaut worden.
  Wat heeft Teun het goed gedaan, ik ben fan geworden hoor!
  We zouden natuurlijk dolgraag het boek willen winnen, zodat we nog beter kunnen trainen om astronaut te worden.

 • Reageer Esther Bouwman 8 september 2018 at 06:43

  Ik mag met regelmaat de boeken van Andre het astronautje voorlezen. Een nieuw verhaal zou mijn dochter blij van worden. Ze wil later een astronaut worden.

 • Reageer Susanne 8 september 2018 at 06:50

  Leuke winactie! Ik doe graag mee voor mijn zoontjes van 5 en 3, die zouden dolblij zijn met een nieuw Andre het Astronautje boek!

 • Reageer Kamila 8 september 2018 at 06:51

  Wat een leuk artikel! Ik zou ook graag het boek willen winnen voor mijn 3 kinderen

 • Reageer Elvira 8 september 2018 at 07:13

  Voor mijn kleine astronaut in spé en super space-fan mama zou dit boek de perfecte aanvulling zijn op de rest van de collectie die we al in bezit hebben 🙂

 • Reageer Gerry Luijks 8 september 2018 at 07:28

  Mijn zoon Ivo van 5 wilt heel graag kans maken op dit boek!
  Wat is Andre een leuk mens en hoe hij vertelt, geweldig!

 • Reageer Kim Stoop 8 september 2018 at 07:39

  Wat een super leuke ervaring voor Teun, oog in oog met je superheld wauw!!!
  Mijn zoon Neel zou heel graag het boek willen winnen dus deze mama doet voor hem mee?

 • Reageer Inge 8 september 2018 at 07:51

  Ja! Leuk voor mijn dochter van 4!

 • Reageer Inge 8 september 2018 at 08:07

  Mijn zoontje van net 4 jaar wil later astronaut worden. Hij wil naar de maan en de kraters onderzoeken.
  Iedere avond lezen we boeken voor over het heelal en de planeten..Ik denk dat hij dolblij zou zijn met dit boek!

 • Reageer Cynthia 8 september 2018 at 08:14

  Wat super goed gedaan Teun! Mijn kinderen zijn helemaal fan van André (en nu ook van jou ?). Wij doen dus graag mee om dit mooie boek te winnen ✅

 • Reageer Pety selten 8 september 2018 at 08:39

  Leuk! Voor mijn zoontje Lars. Die kan al niet wachten tot november om naar het ziggo done doen te gaan. Kan hij alvast meer voorpret beleven! ?

 • Reageer Linda 8 september 2018 at 08:43

  Wat een mooie ervaring voor Teun (en jou!)! Wij zijn erg benieuwd geworden naar het voorleesboek! Mijn zoon van net 5 heeft het wel eens over de maan en de sterren maar verder gaat het nog niet echt, eens kijken wat hij hier van vind!

 • Reageer Renske 8 september 2018 at 08:54

  Wat LEUK! Wat een bofkont is Teun zeg. En wie is er nou geen fan van die altijd vrolijke Andre en zijn boeken? Mijn zoon en ik hebben ook genoten van de voorstelling die er van de boeken gemaakt is. De foto van Andre hangt nog steeds op zoon z’n kamerdeur. En ook wij maken natuurlijk heel graag kans maken op het leuke boek.

 • Reageer Natasja 8 september 2018 at 10:18

  Wat leuk. Ik loot graag mee. Voorlezen aan mijn kinderen maar op school is het ook erg leuk

 • Reageer Mascha 8 september 2018 at 10:52

  Wauw wat tof. En wat goed gedaan doir Teun!
  Onze oudste van 6 wil eigenlijk Andre Kuipers worden, dus astronaut. Hij is helemaal gek van alles wat met ruimtevaart en astronomie te maken heeft. Zijn broertje van 4 volgt nu ook met zijn interesse in de maan. Het lijkt me heerlijk om voor te lezen of om de jongens zelf te laten lezen. ?

 • Reageer Kim Oostenbrink 8 september 2018 at 11:14

  Wij (en dan bedoel ik vooral mijn zoon van 4) maken graag kans op dit leuke boek. Hij heeft wat meer uitdaging nodig en daar is als moeder soms niet tegenop te kopen… Mats is gek op alles rondom het weer, natuurkunde, het heelal, de planeten en natuurlijk lezen!

 • Reageer Sigrid 8 september 2018 at 11:55

  Cool hoor dat interview Teun. Felicia is al sinds ze 3 was gek op alles wat met de ruimte te maken heeft en ze zou dan ook graag het nieuwe deel van Andre het astronautje willen winnen.

 • Reageer Annemiek 8 september 2018 at 12:29

  Ja! Wij lezen de andere boeken graag, dus deze valt vast ook in de smaak!

 • Reageer Marieke 8 september 2018 at 12:57

  Superleuk! Ik doe graag mee voor mijn 2 zoons. Ze zijn fan van André Kuipers. Het 1e boek is hier een grote hit!

 • Reageer Julie en Emma 8 september 2018 at 13:14

  Wat een super leuke winactie! Mijn meisjes van 3 en 5 zijn helemaal gek van Andre Kuipers en dat begon bij de spaaractie van de AH. Dat boek ligt zowat in gruzelementen omdat ze het zo vaak pakken. Wat zou het leuk zijn als ze het boek “hoe word je astronaut” zullen winnen!

 • Reageer Debby 8 september 2018 at 13:37

  Wat leuk! En goed gedaan Teun! Mijn kinderen willen dat boek wel.

 • Reageer Brenda 8 september 2018 at 13:42

  Jaaaaa super leuk!!

 • Reageer Vin 8 september 2018 at 14:53

  “Ten, nain, seffen, eet…”, mijn zoontje Ben telt mee met de computerstem die aftelt. Hij is op Youtube raketlanceringsfilmpjes aan het kijken. Deze toekomstige ruimtevaarder zou graag van Andre het astronautje leren hóe hij nou later astronaut kan worden. Want dat hij de ruimte in gaat staat al vast (daarnaast wordt hij natuurlijk ook politieagent, brandweerman, en raceautocoureur).

 • Reageer Dyantha 8 september 2018 at 15:17

  Wat een leuke dag is dat geweest!

  Wij loten graag mee thuis twee zoontjes erg fan van André kuipers. Het eerste lees boek is favoriet voor het slapen gaan.

 • Reageer Mariska 8 september 2018 at 16:38

  Echt iets voor mijn lieve Jurre (7 jaar) die heel graag astronaut wilt worden. Hij weet me nu al van alles te vertellen over de ruimte! Een tijdje geleden is hij in het theater naar André Kuipers geweest en hij vond het geweldig.

 • Reageer Kristel 8 september 2018 at 17:53

  Wauw! Wat stoer Teun!
  Levijn (4,5) wil altijd graag precies weten hoe, wat, waar en waarom, over echt bijna alles. Over een heleboel dingen kan ik wel iets vertellen, maar over de ruimte kan ik zelf niet zoveel vertellen, dus van dit boekje kunnen we allebei wat leren!

 • Reageer Lieneke & Nadine 8 september 2018 at 19:14

  Oh zo tof! Het boek maar ook het interview met Teun!
  Als we het boek winnen, mogen we dan ook een handtekening van Teun?! Wat een goede interviewer is hij zeg!

 • Reageer Claudia Muller-Kosters 8 september 2018 at 19:19

  Ja heel graag! Lijkt me een erg leuk boek om uit voor te lezen ☺

 • Reageer Joline 8 september 2018 at 20:32

  Ohhh dat zou heel gaaf zijn om te winnen voor mijn kids! Ook helemaal gek van raketten en de ruimte!
  En wat leuk voor Teun om hem te kunnen interviewen!!
  Hier trouwens ook van die kids die liever verderspelen dan skypen met mama ?

 • Reageer Natalie van Poppel 8 september 2018 at 21:09

  Wauw, wat een belevenis voor Teun! Als kleuterjuf en moeder van 4 kinderen zou dit boek zeer welkom zijn hier! De vragen die de boeken oproepen bij de kinderen zijn ook zo leuk (alleen niet altijd handig voor het slapen 🙂

 • Reageer Marline 8 september 2018 at 22:25

  Wat leuk gedaan Teun (en Elsbeth). Ik denk dat mijn knulletje van bijna 7 ook graag vragen had willen stellen aan André. Is het boek een aanrader?

 • Reageer Mara van ruiten 9 september 2018 at 08:53

  Wat super leuk! Wij doen ook graag een poging om dit leuke boek te winnen?

 • Reageer Nathalie de Groot 9 september 2018 at 09:48

  Wauw wat lief! Mijn zoon van 7 jaar Chess is ook een groot fan van André en een leesmonster. Dit mooie boek ontbreekt nog in zn collectie!

 • Reageer Ria 9 september 2018 at 11:19

  Wat stoer! En ik maar denken dat ik de enige was die een tikje onder de indruk was van André 😉
  Ik zou graag een exemplaar van het boek krijgen, die zet ik dan in de minibieb op onze kleine dorpsschool. Deze bieb zijn we aan het vullen omdat de ‘echte’ biebkast op school verdwenen is en zo kunnen de kindjes uit het dorp tóch leuke boeken lenen.

 • Reageer inge kiers 13 september 2018 at 08:53

  ja die willen wij hier wel winnen 🙂
  past mooi bij de raket die we net gemaakt hebben al snappen de meiden nog waar die raket dan precies naar toe moet tot nu toe gaan we gewoon met de raket naar de dierentuin ? en dat vind ik eigenlijk ook wel prima ?

 • Reageer Monique 3 oktober 2018 at 17:38

  Weet maar al te goed hoe lastig dat is, bellen op afstand. Hier is papa 5 maanden weg voor zijn werk en belt af en toe maar Wessel van 6 vind dat helemaal niks. Juist daarom zou het leuk zijn als papa dit boek kan voorlezen!

 • Laat je reactie achter