Relax

Drie toffe uittips voor zaterdag 15 september!

Volgend weekend zijn er zoveel leuke dingen te doen. Ik wou dat ik mezelf kon klonen. In dit blog deel ik waar ik heen ga én waar ik eigenlijk ook naar toe zou willen. Vooral leuk voor moeders die zich deze zomer herkende in de culturele moeder. Maar zeker ook voor de avontuurlijke moeder is het komende zaterdag goed toeven op het eiland Tiengemeten (onder Rotterdam), in Utrecht of in de stad Rotterdam.

Het laatste eiland – Onder Rotterdam

Ken je het kleinste bewoonde eiland van Nederland? Het heet Tiengemeten. Ik had er nog nooit gehoord. Even googelen leert mij dat het ten zuiden van Rotterdam ligt in het Haringvliet. Het eilandje is een beschermd natuurgebied met planten- en dierenrijkdommen en een handjevol markante bewoners. In deze voortuin van Rotterdam is zaterdag de eerste editie van festival Het laatste Eiland. Dit festival wordt beschreven als een eendaagse ontdekkingstocht voor degenen die zich willen  onderdompelen in natuur, kunst en muziek. Oftewel: een festival voor de culturele, avontuurlijke én relaxte buitenspeelmoeders 😉

Het programma van het festival is van 12.00 tot 20.30 uur en leuk zonder of mét kinderen. Er zijn die dag verschillende excursies door het gebied, denk aan een poëtische bootreis door het Haringvliet, de natuur talkshow, een te gekke Bob Ross Schilderworkshop of een wandeling met boswachter Eduard op zoek naar het KVK‘tje (Kleine Kut Vogeltje). Je kunt dansen op de nieuwste muziekacts, verse friet van de boer eten en proosten met cocktails uit het lab van Bloesembar. En verder is er op het eiland Speelnatuur; een groot speelgebied voor kinderen, gerund door Natuurmonumenten

Het lijkt mij een te gekke dag. Ik kan zelf jammer genoeg niet, want ik zit in Utrecht op het event hieronder. Meer weten? Op www.hetlaatsteeiland.nl staat alle praktische informatie over kaartverkoop, vervoer en overnachtingen.

Uitfeest Utrecht en levend zelfportret Utrecht

Op zaterdag start het culturele seizoen in Utrecht. Er is op zaterdag én zondag een open huizen programma op ruim 80 locaties. Op zaterdag om 13:00 uur is de officiele opening op het Jaarbeursplein met het project What is the City but the People? Een kunstproject waar Keet en ik aan meedoen. What is the City but the People? is eigenlijk een levend zelfportret van de stad; een collectieve performance, naar een idee van de Britse kunstenaar Jeremy Deller. Op een mega-catwalk van 60 meter delen 150 Utrechters hun verhaal. Op de catwalk dit keer dus geen modellen, maar inwoners die de stad haar gezicht geven. En ik mag daar onderdeel van zijn!

What is the City but the People? is een kunstproject van drie Utrechtse kunstinstellingen: BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht, Centraal Museum Utrecht en SPRING Performing Arts Festival.

Verder is er in Utrecht in zowel het centrum als in de wijken een open huizen programma waarbij je allerlei optredens kunt bezoeken of zelf kunt meedoen. Bij verschillende creatieve hotspots is van ‘s ochtends tot ’s avonds laat van alles te beleven: Rotsoord, Vechtclub XL, De Stadstuin, De Createur, Kanaal30, Lou Oudenoord, RAUM en De Nijverheid presenteren allemaal een programma met (muziek)optredens, workshops, rondleidingen, pitches, exposities en lekker eten in festivalsfeer. Op het Centraal Station gaat het Internationaal Literatuur Festival Utrecht van start met de voorleesmarathon van Anna Karenina gelezen door 1000 vrouwen. Meer over het programma vind je hier.

Rotterdam Street Culture Weekend en worldcup skateboarding Rotterdam

Ik ben dus eerst in Utrecht op het Jaarbeursplein, maar zal zaterdag ook naar Rotterdam gaan. Daar is dit weekend het Rotterdam Street Culture Weekend met ook de RTM World Cup Skateboarding.

Op zaterdag is de wedstrijd op het skatepark op West Blaak. Zowel Nederlandse als buitenlandse skateboard-vrienden (en Keet) rijden mee. Dus mocht je toevallig in Rotterdam zijn, kom je dan kijken?

Er is niet alleen skateboarden dat weekend, Rotterdam staat volledig in het teken van internationale street art en sports. De stad is host van de eerste Europese editie van het internationale street art festival POW! WOW! Je kunt er de beste street artists van de Benelux zien tijdens de STREET ART AWARDS BENELUX 2018 en de mooiste graffiti, tattoos en vette auto’s tijdens WALLS & WHEELS. Check het hele programma van het event hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter