Kook

Relax Mama weekmenu: aanraders van Ilse (lekker!)

Tegenwoordig maakt ongeveer één keer in de maand een van de andere moeders die de Club van relaxte Moeders volgt het weekmenu. Echt leuk om te zien hoe anderen het doen. Deze week heeft Ilse Phielix het stokje overgenomen. Ilse woont samen met Huib en hun kinderen Olivia (5) en Samuel (3) sinds kort in Maarssen. Dank Ilse!

Ilse: ‘Ik vind het erg leuk om te koken en hou er ook van om een lekker wijntje bij de gerechten uit te zoeken. Mijn kinderen houden vooral van alles wat met een P begint dus aan mij de uitdaging om er toch wat groenten in te krijgen. Hierbij onze favorieten.’

Maandag: zuurkoolstamppot met gehakt en perziken

In de winter eten we elke week wel een keer stamppot. Makkelijk te maken na een drukke werkdag en vooral voedzaam. Deze week staat er zuurkoolstamppot op het menu. Ik kook de aardappelen en zuurkool los van elkaar, bak wat gehakt rul en stamp het door elkaar met wat roomboter, mosterd en zwarte peper. Naast de stamppot eten we wat perziken uit blik om het voor de kinderen minder zuur te maken.

Dinsdag: rijst met kip in teriyaki saus en paksoi

Op dinsdag zijn we druk en moe na twee dagen werken en opvang. Een snel recept is dus nodig. Het wordt deze rijst met kip in teriyaki saus en paksoi. Ik gebruik notenrijst en kippendijfilet. Ik snij nog een komkommer en we eten er een handje casave kroepoek bij.

Woensdag: lasagnette met tomaat, spinazie en ricotta

Woensdag staat deze vegetarische lasagnette uit de Allerhande op het menu. Ik ben op woensdag thuis dus de saus heeft ruime tijd om te pruttelen. Ik maak een dubbele portie van de tomatensaus en pureer een gedeelte voor de kids. Zij eten er los wat cherrytomaten bij.

Donderdag: Valentijnsdag! sushi- time

De kinderen eten pizza. Zelfgemaakt met een groentebodem, tomatensaus en mozzarella. Wat snackgroenten ernaast en ze zijn helemaal tevreden.

Zelf gaan we voor een romantische avond 😉 We hebben vorige week voor het eerst een poging gedaan om zelf sushi te maken. Een gedeelte van de ingrediënten hebben we nog in huis zoals de sushirijst, norivellen en wasabi. Ik koop zalm, surimisticks, komkommer en avocado en als de kinderen op bed liggen kletsen we bij en eten de zelfgemaakte sushi.

Wijntip: een feestelijk bubbeltje zoals de crémant de Limoux van Aguila

Vrijdag: aardappeltjes, groente en worstjes uit de oven

Ik laat vandaag de oven zijn werk doen. Ik snij krieltjes in vieren en leg het samen met wat worstjes in stukken (catalaanse worstjes zijn hier favoriet) op een bakplaat. Eroverheen wat olijfolie en gerookte paprikapoeder. Dit gaat 10 minuten op 200 graden in de oven. In de tussentijd snij ik een paprika, courgette en aubergine in stukken en dit gaat er nogmaals voor 10 minuten bij.

Een simpel maaltje, heerlijk met wat feta of tzatziki. Eet smakelijk!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter