Kook

Relax Mama Campermenu

Eindelijk is het dan ook vakantie in onze regio en kunnen wij ook op pad. Niet zoals we de afgelopen jaren deden zes weken vakantie met de camper door Frankrijk en Spanje, maar drie weken Nederland wordt het dit jaar. We maken een campertour van de Noord-Oostpolder, naar Twente, Drenthe, Friesland, Texel en Noord-Holland. Eigenlijk met twee campers, want in de eerste week trekken we samen met vriendinnen Lieke en Mariska op. Voor dit weekmenu ging ik bij mijn reisgenoten te rade en vroeg wat hun ideale campinggerecht is. En daar kwam deze lijst uit.

Maandag: paella

Henno heeft sinds zijn kookchallenge ontdekt hoe hij de lekkerste paella kan maken én heeft er onlangs een speciale een paella-pan voor gekocht die mee schijnt te gaan in de camper. Paella komt dus zeker een keer op ons menu. Een recept dat hij zo ongeveer volgt vind je hier. In plaats van die venusschelpen gebruikt hij trouwens een zak gemengde zeevruchten uit de vriezer. Zoals ik vorige keer ook al schreef: heb je wel zin in paella, maar ben je een iets minder grote keukenprins(es) of heb je minder tijd? Dan kun je het jezelf natuurlijk ook makkelijker maken met dit Knorr Wereldgerecht.

Veel mensen gebruiken op de camping een skottelbraai. Wij hebben in de camper drie gaspitjes, maar vinden het toch ook fijn om buiten te kopen. Wij zijn fan van dit handzame kooktoestel.

Dinsdag: shakshuka

Toen ik onze vriendin Lieke vroeg wat haar favo campingmaaltje was haar antwoord: Shakshuka! ‘Lekker dippen met brood met z’n allen,’ voegt ze toe. Van Shakshuka heb je tal van recepten. Ik heb deze van Vivian Reijs op de site staan (waarbij ik de kokosolie even negeer). Van Lieke kreeg ik dit recept voor een Mexicaanse variant.

Woensdag: fusion pasta met krabsticks

Dit recept staat ieder jaar wel een keer op mijn campinglijstje. Dus dat deze top of mind was bij vriendin Mariska was niet zo gek. Een perfecte zomermaaltijd en perfect kampeerreceptje. Nu al zin in.

Donderdag: Stoofpotje kikkererwten en chorizo

Dit gerecht vond ik ooit voor het eerst toen ik een budgetweekmenu maakte en staat sindsdien vaker bij ons op tafel. Het lijkt me ook ideaal voor op de camping. Je vindt het recept hier. Je kunt het eten met brood en een simpele salade (die je kunt maken als het gerecht 10 minuten staat te sudderen).

Vrijdag: pannenkoeken en soep

En ik sluit de week af met het campingverzoek van Keet: pannenkoeken. Ik gooi ook wat blikken soep in onze voorraadkast, want hoewel ik (zoasl jullie weten) groot fan ben van zelf soep maken, is de tomatensoep uit blik ook erg populair bij mijn kroost. In de camper is dat dan wel weer handig.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter