Kook

Relax Mama weekmenu 128: favorieten van Sanne en het lekkerste barbecuetoetje ooit

Pak pen en papier, want ik ga mijn favoriete recepten met jullie delen! Eigenlijk eet ik bijna iedere dag een favoriet recept, want zeg nou zelf, iedere dag zelf beslissen wat je eet is toch het allergrootste voordeel van volwassen zijn?

Maandag: snijbonen in eierroom

Mijn schoonouders hebben een moestuin. Lieve en Pepijn zijn fan, want als ze bij opa en oma zijn mogen ze met opa mee om bessen te plukken en op te eten. Voor ons is het ook fijn, want wij krijgen altijd de lekkerste seizoensgroenten, met liefde gekweekt én thuisbezorgd met een knuffel erbij. Daar kan geen maaltijdbox tegenop. 
Deze maand zijn de snijbonen niet aan te slepen. Ik maak het liefst het recept uit het kookboek De Zilveren Lepel. Ik grijp vaak naar dat boek als ik een groente heb waar ik niet meteen een recept mee weet, het is echt een fantastische kookbijbel. Het originele recept is met sperziebonen, maar dat maakt niks uit. Ik bak er ook vegetarische speckjes bij, superlekker. (klik op de foto voor een beter leesbare versie).
Je kunt uiteraard zelf variëren met wat je erbij eet. Wij kiezen deze keer voor gebakken aardappeltjes.

Dinsdag: salade met blauwe kaas en courgettesoep

Deze salade neem ik vaak mee naar mijn werk, het is echt mijn lievelings. Als avondeten kan-ie ook goed, in combinatie met een soepje. Lieve is niet gek op blauwe kaas, dus voor haar is het ook fijn om er iets anders bij te eten. Pepijn kun je eronder begraven, bij een verjaardag neemt hij liever een toastje blauwe kaas dan een chipje. Ik heb lang moeten wennen aan de bijzondere smaak van schimmelkaas, maar nu ben ik verslaafd. Meestal vervang ik overigens de postelein door een combinatie van rucola, waterkers en veldsla.
Het recept komt uit het boek Supersalades. Een mooi vormgegeven boek met op iedere bladzijde een foto van een salade en een ingrediëntenlijst.
De courgettes doen het ook altijd goed in de moestuin, ik krijg enorme knoeperds waar je een volwassen man mee knock-out kunt slaan. Maar je kunt er ook gewoon heerlijke soep van maken natuurlijk.

Woensdag: wraps met fricandeau en tonijnsalade

Een ideaal recept voor een zomerse dag, vind ik. Simpel, snel en ook op de camping te maken!
Neem een wrap, leg er plakjes fricandeau op (je kunt deze ook weglaten), smeer er tonijnsalade op, leg daarop weer plakjes avocado en wat stukjes bosui en rucola. Oprollen, even grillen in de pan (bakken in een koekenpan kan ook) en klaar! Mijn kinderen zijn er gek op, al peuteren ze wel de rucola eruit, dat dan weer wel.
Ik maak de tonijnsalade altijd zelf. Meng (en prak) onderstaande ingrediënten door elkaar:
– blikje tonijn
– zongedroogde tomaatjes
– kappertjes
– paar lepels mayonaise (yoghurt schijnt ook te kunnen, maar ik ben gek op calorieën)
– drupje citroensap
– beetje Italiaanse kruiden
– beetje peper en zout
Klaar!

Donderdag: gevulde zoete aardappel

Dit recept is mijn nieuwe verslaving. Ik hou niet zo van aardappelen, maar zoete aardappelen vind ik erg lekker. In het recept staat overigens dat je ze moet poffen door ze drie kwartier in de oven te doen, maar je kunt ze ook gewoon op een bord leggen, folietje eroverheen en tien minuten in de magnetron doen. Ook staat in het recept dat je een stuk cheddar moet nemen, maar van die losse kaasplakjes kunnen uiteraard ook. Ik ben altijd weer verbaasd over hoe lekker die plastic plakjes eigenlijk zijn. Ik krijg hier echt niet genoeg van.

Vrijdag: barbecue + bananentoetje!

Ik eet geen vlees, maar wel vis. Als we gaan barbecueën kies ik vaak voor een hamburger van de vegetarische slager, een zalmpakketje (aluminiumfolie met beetje zalm, plakje citroen en dille) en een garnalenspies. Maïskolven, courgette en aubergine zijn ook erg lekker om te grillen op de barbecue. En alleen al voor de stokbroodjes met zelfgemaakte pindasaus zou ik iedere dag wel willen barbecueën.
Onze kinderen vinden het ook een feest, maar dat zit ‘m vooral in mijn befaamde bananentoetje.
Komt-ie!
Het enige wat je nodig hebt, is: 
– een stukje aluminiumfolie
– een banaan
– een snickers (of andere chocola)
Snij de snickers in stukjes. Snij nu de banaan in de lengte door, let op: laat ‘m wel in de schil zitten! Stop de stukjes chocola in de banaan en vouw ‘m dicht in de folie. Leg ‘m zo’n tien minuutjes op de barbecue. Daarna is je banaan lekker zacht en de chocola en karamel gesmolten. Op de foto heb ik het toetje gemaakt met chocola waar smarties in zitten. Even laten afkoelen en dan uitlepelen.
Dit is zooo lekker!

 

Eet smakelijk!

Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ieder weekend wordt er een nieuwsbrief verzonden met daarin het weekmenu en alle blogs van die week. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter