Kook

Relax Mama weekmenu: wat moeten we nu weer met aardappel?

Onder het avondvierdaagse-weekmenu van vorige week vroeg Belinde zich af wat er tegenwoordig mis is met een gewone maaltijd van aardappelen groente en vlees? Haar vraag zette me aan het denken. Niets mis met een oerhollandse maaltijd met aardappelen natuurlijk. En over het algemeen zet ik ze ook minstens één keer in de week op het weekmenu. Maar, mijn lievelings is het niet. Haar vraag bracht me wel op het thema van deze week: 5 x lekkere gerechten met aardappels. Niet allemaal even Hollands vrees ik.

Overigens ga ik dit zelf niet allemaal eten, want ik zit de hele week met mijn skateboard-dochter in Amerika voor een wedstrijd. En ik denk dat mijn mannen thuis zo hun eigen plan trekken.

Maandag: aardappelgratin met bloemkool en spekjes

Je kunt natuurlijk gewoon gekookte aardappels met bloemkool en een sausje eten, maar hé zo’n aardappelgratin is net even gezelliger toch? Ik krijg er bij het maken van dit weekmenu in ieder geval trek in. Kan er ook aan liggen dat ik dit schrijf vlak voor lunchtijd. Je kunt voor deze schotel natuurlijk zelf aardappels schillen en snijden, maar in dit recept staat het met voorgekookte aardappelschijfjes. En dat is dan weer best relaxed.

Dinsdag: Gado Gado (vega)

Als ik geen zin heb in Hollandse pot, maar wél in aardappels dan kom ik meestal op dit gerecht uit. Eén van Henno’s specialiteiten. Je vindt zijn recept (met kindervariant) hier.

Woensdag: aardappelsoep met zalm en broodsoldaatjes (vis)

Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt ben ik een soep-fan! Daarom in dit weekmenu ook een aardappelsoep. Ik koos voor dit recept van uit Paulines Keuken.

Donderdag: roti met kip

Een van mijn andere favoriete aardappel-groente-vleesgerechten is roti! Dit recept typte ik al een keer voor jullie uit en vind ik nog steeds heel fijn. Overigens heb ik onlangs ook vegetarische roti leren kennen en die is ook met stip mijn top tien ingeschoten. Die maak je met zoete aardappel, wat strikt genomen geen aardappel is maar groente. Het recept voor de vegetarische roti vind je hier.

Vrijdag: Aardappeltjes uit de oven, appelmoes, sperziebonen en chipolata worstjes of gebraden kip

Voor deze aardappels uit de oven heb je wel even de tijd nodig. Althans, heeft de oven even de tijd nodig. Dus maak ze vooral op een dag dat je thuis bent. Terwijl de aardappels in de oven staan kun je sperziebonen doppen en koken. Een gebraden kip is hier misschien wel het lekkerste bij (kant en klaar gehaald). Maar lekkere chipolata worstjes misstaan denk ik ook niet. En om het af te maken: appelmoes erbij natuurlijk!

Wat me trouwens ook nog heel lekker lijkt om weer eens te maken is een aardappelsalade. Maar daar heb ik het ultieme recept nog niet voor gevonden. Dus die komt binnenkort een keer.

Ik hoop in ieder geval dat je wat aardappel-inspiratie hebt opgedaan. Was dit het nog niet helemaal of heb je zelf ook nog een goed aardappel-idee? Ik hoor het graag!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter