Lees

Oeps, mijn kind schiet een bal door het raam! Wat nu?

Kinderen, ze zijn helaas niet altijd even voorzichtig en er gaat wel eens iets mis. Heb jij een koter thuis die zich de nieuwe Messi of Ronaldo waant en altijd aan het voetballen is? Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Ze kunnen bijvoorbeeld in hun enthousiasme de bal verkeerd raken en door een raam schieten dat daardoor aan diggelen gaat. Wie gaat hiervoor opdraaien?

Je eigen raam in 1000 stukjes

Denk je even te willen relaxen, komt je kind naar je toe en lijkt het zich ergens schuldig over te voelen: het raam is kapot. Je kind biecht op per ongeluk een bal door het raam geschoten te hebben.

Enorm balen natuurlijk, maar scherven brengen geluk! Maar hey, op tocht en een (grote) kostenpost zat je nou niet bepaald te wachten. Gelukkig hoef je niet altijd zelf voor de kosten op te draaien. Als je bijvoorbeeld een glasverzekering hebt, dan krijg je vaak schade vergoed, die jij of je zoon of dochter veroorzaken. Een enorme geruststelling!

Een kapotte ruit bij de buren

Je kind kan door zijn of haar nog minder verfijnde motoriek tijdens het voetballen natuurlijk ook bij de buren een bal door de ruit schieten. Je kan dan helaas geen beroep doen op je eigen glasverzekering. Toch is er nog voldoende te regelen, via bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee is veel schade die jij bij anderen en hun spullen veroorzaakt gedekt. Goed om te weten: je kinderen zijn meestal meeverzekerd op jouw aansprakelijkheidsverzekering (als je ervoor hebt gekozen om ze op je polis te vermelden!). Die hoef je dus niet apart voor hen af te sluiten.

Vriendjes en logees ook meeverzekerd

Maar wat nou als er een vriendje of vriendinnetje blijft spelen of logeren en hij of zij is degene die het raam per ongeluk als doelwit zag? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Steeds meer verzekeraars vergoeden namelijk schade die vriendjes, vriendinnetjes en logees veroorzaken.

Schade vaak gewoon vergoed

Met een glasverzekering en aansprakelijkheidsverzekering hoef je je dus niet meteen zorgen te maken over (hoge) kosten als er onverhoopt een bal door het raam vliegt. Zo kan je je kind en zijn of haar vriendjes, vriendinnetjes of logees met een gerust hart laten voetballen.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter