Kook

Relax Mama weekmenu 107: hartverwarmende winterkost

Het schijnt nogal koud te worden volgende week. Daarom ben ik maar eens op zoek gegaan naar wat hartverwarmende maaltijden. Henno en Keet zijn deze week samen op wintersport; Teun en ik hebben het rijk alleen. Dat is voor mijn kookkunsten meestal niet zo motiverend, dus eens even kijken of ik uit dit menu toch wat motivatie kan halen! 

Maandag: Mac & Cheese met krab

Henno en Keet zijn naar Oostenrijk met onze vriend Jeff. Jeff schijnt (naar eigen zeggen) dé Mac & Cheese-koning van de lage landen te zijn. Dat inspireerde me waarschijnlijk om dit gerecht op het weekmenu te zetten. Dank Jeff voor jouw recept en veel plezier met mijn schatje! Je vindt het recept van Jeff hier.

Dinsdag: Goulash met rund

Het is bij ons voorjaarsvakantie, dus ik ben veel thuis en heb wat meer tijd om te koken. Mooi moment om weer eens suddervlees op het menu te zetten. Ik vond op de site van Pauline deze goulash. Ik maak extra veel, zodat ik een goed portie kan invriezen.

Woensdag: erwtensoep

Niet bijster origineel voor een week als deze, maar wel lekker: erwtensoep! Ook hier neem ik de tijd om een flinke pan te maken voor wat extra diepvriesporties. Het recept van Smulpaapje is mij al een paar keer goed bevallen, je vindt het hier.

Donderdag:  uiteten!

Ik ga donderdag uiteten in Den Bosch (iemand nog tips?) en zet daarom voor jullie een kanskaart uit mijn boek Relax Mama in de Keuken in 😉

Kanskaarten uit mijn boek Relax Mama in de Keuken

Vrijdag: Witloftaart

Ik ben de enige in ons gezin die van witlof houd. Dus nu Henno en Keet de deur uit zijn, grijp ik mijn kans. Deze hartige taart met witlof is echt lekker. Alhoewel ik denk dat ik er Teun geen plezier mee doe. Misschien maak ik wel een klein taartje voor hem waarbij ik de witlof vervang voor broccoli. Is vast ook lekker.

 

 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Janneke 24 februari 2018 at 13:22

  Eten in den bosch:
  ‘Lux’
  ‘Swanjee’
  ‘Onesto’
  Alledrie top!

  • Reageer Elsbeth Teeling 1 maart 2018 at 22:35

   Thanks! Mijn date in Den Bosch ging niet door vanavond, maar ik ga ze onthouden voor een volgende keer!

 • Reageer Anne 26 februari 2018 at 11:27

  Deeg (voor pizza), Creme (shared dining en heerlijke taart), en NomNom (gewoon lekker).

 • Reageer Elsbeth Teeling 1 maart 2018 at 22:36

  Thanks! Mijn date in Den Bosch ging niet door vanavond, maar ik ga ze onthouden voor een volgende keer!

 • Laat je reactie achter