Kook

Kids love cooking weekmenu

Voor dit weekmenu heb ik me laten inspireren door het nieuwe kookboek van Chicks love food. Een kookboek met kidsproof gerechten en met tips waarmee je je kinderen kunt laten meehelpen of kunt leren koken. Dit Kids love cooking kookboek is echt een heel leuk boek voor de beginnende kok, met hier en daar ook qr-codes die je leiden naar instructievideo’s. Een paar recepten uit het boek staan ook online. Daar deel ik er hier een paar van! Voor de overige recepten en handige tips moet je het boek hebben 😉

Maandag: spinaziestamppot

Het recept voor deze spinaziestamppot staat ook op de site van de dames (let op.. in dit recept zijn de ingrediënten voor twee personen). Wil je je kinderen laten helpen? In dit filmpje leggen ze uit hoe je aardappels schilt met een dunschiller!

Dinsdag: Gebakken rijst met omeletreepjes

Op dinsdag gebakken rijst met omeletreepjes. Dat recept vind je hier.

Woensdag: Soep

Op woensdag één van de soepen uit het boek: de oranjesoep (met zoetaardappel, wortel en pompoen) of de groenesoep met broccoli en cheddar), of de rode soep met tomaat en puntpaprika’s. Hoe je de lettercroutons maakt, daar maakten ze dit filmpje over!

Donderdag: Risotto met champignons

Onze Teun vindt het leuk om risotto te maken. Op deze foto maakt hij champignonrisotto. Dat maken we ongeveer zoals in dit recept.

Vrijdag: Gezonde mac and cheese

Mac and cheese wordt hier altijd met gejuich ontvangen. Dit is een iets gezondere variant, want er zit ook pompoen doorheen. Lijkt mij heerlijk! Je vindt het recept ook hier (als je met zijn vieren bent, wel alles even verdubbelen).

Zaterdag: Zalm bowl

Dit is een recept dat Keet ook graag maakt. Ik deelde het recept al eens eerder hier.

Zondag: Patat!

En op zondag is het tijd dat je de kinderen naar de snackbar stuurt met een lijstje. Want dat moeten ze tenslotte ook leren hè 😉

 • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
 • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
 • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

In het Kids love cooking kookboek vind je bijna 80 originele recepten met maar 6 ingrediënten per recept, inclusief ‘kleine chef’-lijstjes voor kids vanaf 3 jaar, én inclusief QR-codes naar handige how to filmpjes. Je kunt het boek onder ander hier online kopen en het kost €19,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

 • Reageer Marieke Kneepkens 17 september 2022 at 07:25

  Hoi Elsbeth, ik zie die lekkere soep staan in het weekmenu maar kan de recepten niet goed lezen. Er staat geen link bij voor de recepten, kan dat kloppen?
  Vriendelijke groet,
  Marieke

 • Laat je reactie achter