Kook

Relax mama bella Italia weekmenu

Net als vorige week ben ik ook komende week home alone met Teun. Waar normaal de man hier in huis de meeste maaltijden bereidt, moet ik nu toch echt zelf aan de bak. Gelukkig kreeg ik beetje hulp van Bertolli, omdat zij de hele maand oktober (tot en met de 29e) een actie hebben waarbij je heel veel prijzen kunt winnen, waaronder (drie keer) een Vespa of een jaar lang een Fiat500 rijden! Een Italiaans menu dus, met gerechten die niet moeilijk in elkaar te draaien zijn.

Een Vespa of andere prijzen winnen?

Italianen zijn er dol op: Tombola! Italiaans voor Bingo. Als je van 2 t/m 29 oktober Bertolli producten koopt maak je kans op allerlei prijzen met de Bertolli Tombola, waaronder een Vespa. Hoe werkt het? Om mee te doen koop je iets van Bertolli in de supermarkt (het maakt niet uit welke) en verstuur je een foto van je kassabon via Whatsapp. Je krijgt dan een digitale Tombola kaart waarmee je automatisch meedoet aan de wekelijkse trekking (mét Italiaanse nonna) op zondag. Kijk op www.bertolli.nl/tombola voor extra informatie of voor de Whatsapp link.

Maandag: Gnocchi met romige pesto

Pesto is áltijd goed en makkelijk. Ik ben ook dol op gnocchi, maar Teun vindt ze soms wat te zacht. Ik kreeg laatst de tip dat het ook lekker is om ze te bakken in plaats van te koken, en dat staat toevallig ook in dit recept. Een gnocchi met de Bertolli pesto al tartufo (oftewel truffelpesto) en met doperwtjes. Dit klinkt echt zo lekker, en dat terwijl het in een kwartier op tafel kan staan.

Dinsdag: Snelle gezonde groene soep en pinsa

Deze soep maakte ik onlangs toen ik nog een halve zak spinazie en een courgette in de koelkast had liggen, en zo kwam ik op het idee voor deze soep. Sinds wij een paar jaar geleden de rucola-soep ontdekten, is eigenlijk iedere groene soep bij ons populair. Ook helemaal goed voor komende week dus. Naast de soep eten we een pinsa. Die zie ik al weken in mijn timeline voorbij komen. Een pinsa is een kruising tussen pizza en focaccia. Hij is rechthoekig, is gemaakt van luchtig, licht verteerbaar deeg en heeft een knapperige korst. Je vindt die van Bertolli in het Italiaanse schap bij de pasta’s. Je kunt ze beleggen zoals je een pizza belegt. Ik deed er vorige keer pizzasaus, mozzarella en salami op, maar Google even op ‘Pinsa’ en ‘recept’ en er komen een heleboel fijne combi’s op je scherm.

Woensdag: Snel pastaatje rode saus

Rode saus to the rescue. Naast pasta pesto een absolute redder in nood. Eerder schreef ik al eens deze ode aan de rode saus (met zeven verschillende gerechten). Altijd fijn om een vooraad zelfgemaakte rode saus in de vriezer te hebben liggen (bijvoorbeeld deze met volop groenten). Maar nu Teun en ik alleen thuis zijn grijp ik in de voorraadkast naar de goed gevulde Rustico pasta saus van Bertolli. In een paar minuten op tafel. Wel zo relaxed, altijd goed.

Donderdag: Piadina op wrap-dag

Donderdag is zoals jullie weten bij ons wrap-dag. Als alternatief van de wrap maken wij steeds vaker ook piadina’s (zo lekker!). Misschien zag je er al eerder mijn TikTok-filmpje over. Ik schreef voor dit weekmenu vier recepten uit, die super lekker zijn (met een beetje hulp van Henno die ze eigenlijk verzon). Je vindt onze vier Piadina’s hier en in de supermarkt liggen ze in het pasta-schap.

Vrijdag: Kip Parmiginana oftewel ‘pizza-kip’

Wat mij betreft één van de lekkerste kiprecepten die er is, helemaal niet moeilijk en eigenlijk doet de oven het meeste werk: Kip Parmigiana. Perfect voor vrijdag want dat is bij ons vaak: kipvrijdag of pizza-avond. En dit is eigenlijk een soort combi: pizza-kip. Met een hoofdrol voor het Bertolli-product dat je altijd in huis moet hebben (want ook lekker voor pasta’s, soep en andere ovengerechten). Je vindt het recept hier.

Zaterdag special: goddelijk bijgerecht

Sorry dat ik in superlatieven val. Maar dit is écht het lekkerste wat ik in de afgelopen maanden heb gegeten. Je gebruikt een bevroren tomaat. Deze rasp je (als een soort schaafijs) over een bol burrata. Daarna schaaf je daar wat citroenschil (zest) overheen. En maak het af met Balsamico-siroop, olijfolie en wat zeezout. Mijn vader zou zeggen: ‘alsof er een engeltje over je tong piest.’

Zondag: Kanskaart

En ja… als we dan een hele week met zijn tweetjes zijn doorgekomen, dan past daar zeker wel een kanskaart in toch?

Deze kanskaart komt uit de Relax Mama scheurkalender 2024.

Dit weekmenu heb ik geschreven in samenwerking met Bertolli.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter