Kook

BBQ zalm-kebabspiesjes

Barbecuen met vis en groente! Ik ga er komende week een heel weekmenu over maken, maar vandaag alvast dit gerecht op de site, dat ik kreeg van John West toen we samen de video opnamen die je onder aan de pagina kunt zien. Die spiesjes waren niet alleen voor de video, we mochten ze ook opeten en ze waren heerlijk! 

Dit heb je nodig:

  • 1 blikje John West Wilde Roze Zalm (213 g)
  • 30 g rode ui, fijngesnipperd
  • 2 beschuiten, door een zeef fijngewreven
  • 1 ei
  • 2 flinke tl shoarmakruiden
  • 1 flinke tl Provençaalse kruiden

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed alles goed door
  • Verdeel het in 4 gelijke porties.
  • Kneed vervolgens iedere portie stevig tot een langwerpige vorm / kebab vorm.
  • Steek een spies door de kebab en knijp dit in de handpalm nog even flink aan.
  • Bewaar de spiesen in de koelkast tot de BBQ begint.
  • Leg de kebabspiesen in een grillklem en grill de zalm-kebab om en om in 4 minuten gaar. Laat de BBQ maar beginnen!

En dit is er lekker bij:

Tzatziki van Griekse yoghurt met knoflook, fijngesneden dille en flinterdun gesneden komkommer.

Een laatste tip van kok Erik van John West:

Gebruik bij voorkeur metalen spiezen of BBQ pennen. Dit voorkomt het verbranden op de BBQ.

Meer recepten van Erik met vis van John West vind je hier.

Voedingswaarde per spies:
100 kcal – 11 g eiwitten – 4 g vet – 4 g koolhydraten

Dit blog schreef ik in samenwerking met John West.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Weekmenu special: 11 x bbq zonder vlees (maar met kaas, vis en groente) - Club van relaxte moeders 9 augustus 2019 at 16:55

    […] recept van deze zalm-kebabspiesjes zette ik vorige week online. Je vindt het hier. Ik had er nooit aan gedacht om zalm uit blik te gebruiken voor een barbecue, maar dat kan dus en […]

  • Laat je reactie achter