Lees

Hoofd wasmachine is (niet) altijd de vrouw

Ik pluk wat t-shirts van de banken in de camper en een zwemshort van de grond en gooi ze in onze geïmproviseerde wasmand. Ik denk terug aan een van de vragen die ik kreeg toen ik een blog schreef over het camperleven. “Zelf ook in het bezit van een camper maar waar laat je de vieze was?” vroeg een van de moeders op Facebook. “Wij gebruiken een klapkist om de vuile was in te doen. En die zetten we overdag op ons bed achter de gordijntjes.” De betreffende klapkist zit na 1,5 week vakantie al flink vol, constateer ik dan.

De was. Hoewel dat in de vakantie (en vooral ook erna) nogal een ding schijnt te zijn heb ik daar geen last van. Ik mag namelijk van Henno niet aan de was komen. Ergens in het begin van onze relatie heeft hij het idee gekregen dat als ik was de kleren er niet beter op worden en is de was zijn verantwoordelijkheid geworden.

Nee hoor, bij ons doe ik ook de was niet

Waar ik dacht dat wij hierin nogal een uitzondering waren, leerde ik onlangs tijdens een etentje met Miloe en Sanne dat niets minder waar is. “Nee hoor, bij ons doe ik ook de was niet,” zeiden ze nog net niet in koor. Van Sanne wist ik het eigenlijk ook wel. Zij schreef er vier jaar geleden zelfs een nogal grappig blog over. Maar dat het bij Miloe ook zo is verbaast me eigenlijk wel. “Ik kan niet organiseren dus als ik was, heeft niemand meer bij elkaar passende sokken, is wit roze en zijn truitjes drie maten kleiner,” zegt ze. “Maar Marcel kookt nooit,” voegt ze toe terwijl Henno een grote pan paëlla voor ons neerzet.

Toen Henno en ik twintig jaar geleden net samen waren had ik soms nog de neiging om te protesteren. Om te roepen dat ik helemaal niet slecht was in wassen. Maar ik zag er al snel het voordeel van in en zette mijn trots redelijk makkelijk opzij. Inmiddels ben ik gewend aan het hebben van een man die meer verstand heeft van wasmiddel en moet ik best wel lachen dat hij blijer werd van het Lenor-pakket dat we voor de vakantie binnen kregen dan ik.

Wie doet bij jullie de was?

Ik begrijp nu wel dat mannen die de was doen dus helemaal niet zo uitzonderlijk zijn, of ligt dat aan de vrouwen met wie ik omga? Laat ik er eens een onderzoekje naar instellen. Ik ben benieuwd: wie is er bij jullie thuis hoofd wasmachine? Vul de poll hieronder in!

Ondertussen ruikt onze camper overigens al 1,5 week naar zeebries. Niet omdat we al aan zee waren, maar omdat Henno het Lenor Zeebries-waspakket, met pods, parels en wasverzachter, al gebruikte voordat we vertrokken, en al onze handdoeken en shirt (en dus de camper) nu die zeebries-geur hebben.

Waspakket winnen én uitkomsten onderzoek

Dit blog schreef ik in samenwerking met Lenor. Als ik terug ben van vakantie mag ik twintig van deze fijne zeebries-pakketten verloten. Het pakket bestaat uit pods, parels en wasverzachter, die je samen kunt gebruiken voor de ultieme waservaring (het ruikt écht heel lekker). Dan deel ik ook de uitkomsten van mijn wasonderzoek en naar aanleiding van die uitslagen heb ik een was-challenge in petto. To be continued dus …. want als je met die challenge meedoet, maak je kans op één van de twintig pakketten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

5 Reacties

 • Reageer Suus 4 augustus 2020 at 21:48

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat we allebei de wasmachine prima kunnen bedienen… Ik geef daarin tegen geen garanties 🙈 maar hier doet mijn man vaak het beddengoed in het weekend dat ik werk. En hij is niet schuw van een wasje tussendoor draaien … Natte handdoeken of een bultje theedoeken die voor het klussen gebruikt zijn. Dat ophangen van de was behoeft nog wel enige instructies, maar ach… Hij doet het toch maar.

 • Reageer Priscilla 4 augustus 2020 at 23:37

  Helaas, ben alleenstaande moeder van 1 zoon. Dus ik doe de was en de rest 🤪 helemaal alleen. Maar de laatste man met wie ik samen was deed ook gewoon de was en deed ook strijken en dat soort dingen. Maar nu ben ik dus alleen, en zit ik er vaak doorheen 😂

 • Reageer Harriet 5 augustus 2020 at 11:20

  Mijn man is hoofd Was. De puber zoons doen vanaf hun 13e hun was zelf. Scheelt een hoop ergenis voor ons.

 • Reageer Anissa 6 augustus 2020 at 17:35

  Toen ik ging samenwonen met mijn man kreeg ik van zijn mama de mededeling: en nu is zijn was voor jou! Hij was overigens al 30 en ziet het verschil tussen een wasmachine en een droogkast niet 🙈 maar hij kookt en kuist mee, dus de taken zijn wel eerlijk verdeeld

 • Reageer Zo krijg je een taakverdeling die naar je zin is - Club van relaxte moeders 26 augustus 2020 at 09:42

  […] verkeerde onderlinge taakverdeling. Dat werd mij ook weer duidelijk toen ik de resultaten zag van het wasonderzoek dat ik hier op de Club deed in samenwerking met wasmiddelen-merk Lenor. Het belangrijkste is dat er […]

 • Laat je reactie achter