Kook

Het ga-lekker-los-weekmenu

Ik ben geen fit girl, of gezondheidsfoodie, maar ik maak onze weekmenu’s wel altijd met een portie gezond verstand en probeer er genoeg voedingsstoffen en vitamines in te krijgen. Ik schroom niet om patat of pizza op te nemen, maar zorg ook voor voldoende groente, en wissel vega af met vlees en vis. Zo ook in dit weekmenu, maar… ik ga deze week ook voor comfortfood! Ik kreeg namelijk het nieuwe kookboek van Sabine Koning. Zij heeft het heerlijke foodblog Oh my foodness en schreef nu haar tweede kookboek over comfortfood. Wat me nou eens een heerlijk thema lijkt voor een weekmenu in de herfstvakantie. Ik mocht drie recepten uit haar nieuwe boek delen en voor de andere dagen haal ik inspiratie van Sabine’s site.

Voordat we beginnen met het weekmenu quote ik heel graag één van de tips die Sabine heeft opgenomen in haar hoofdstuk met tips & tricks. Hierin zegt ze: “Meer is altijd beter. Dus voeg gerust meer knoflook, meer kaas, meer alles toe aan de gerechten (voeg sowieso meer kaas toe: kaas = leven!). Kijk alleen wel een beetje uit met de recepten voor baksels, dat luistert vaak iets nauwer.”
Er staan sowieso ook veel (zoete) baksels in dit boek. Die zijn normaal geen onderdeel van het weekmenu maar op veler verzoek neem ik in dit weekmenu het recept van de Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen op!

Maandag: BBQ chicken & bacon nacho’s

Ik ga zo’n beetje bij iedere pagina van dit kookboek watertanden. Zo ook bij deze BBQ Chicken & Bacon Nachos. Ik denk dat die hier in huis bij iedereen wel in goede aarde vallen. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Gebakken hutspot

Dit recept staat niet in het boek, maar wel op de site en valt wat mij betreft ook helemaal in de categorie comfortfood: Hutspot!Je vindt het recept van Sabine hier.

Woensdag: Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Dit Oh my Foodness gnocchi-recept met chorizo, tomaatjes en kaas is denk ik het eerste recept van Sabine dat ik ooit maakte. En toen was ik gelijk fan. Je vindt het recept hier.

Donderdag: pinda-kokos curry met gamba’s

Omdat het een behoorlijk ‘vlezig’ weekmenu dreigt te worden (hoort dat bij comfortfood?), zocht ik op Sabine’s site ook nog naar een visgerecht met comfort-vibe. Deze curry (met pindakaas!) voldoet wat mij betreft aan die omschrijving. Je vindt het recept van deze pinda-kokoscurry met gamba’s hier.

Vrijdag: BigMac Pizza

Vrijdagavond pizza-avond, dus perfect voor deze guilty pleasure: de Big Mac Pizza! Blijkbaar maakte Sabine al eerder een Big Mac Ovenschotel en kon ze nu niet wachten om deze pizza-variant te maken. Je vindt het recept hier.

Weekend: Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen

Ik ben zelf geen enorme zoetkouw en behalve bananenbrood ook niet echt een bakker, vandaar dat je in dit weekmenu eigenlijk nooit zoetigheid tegenkomt. Maar nu ik dit boek onder ogen kreeg met de wildste bakmogelijkheden wilde ik jullie deze echt niet onthouden. In het boek vind je recepten voor pecan pie brwonies, voor tompouce-soezen, crème-brûléedonuts of wat dacht je van een baklava-croissantring. Het is duidelijk: Sabine Konings houdt van zoet! Ik liet jullie op instragram stemmen op een zoet gerecht en de Oreo & chocoladefudge boterkoekrepen kwamen er als overduidelijke winnaar uit. Je vindt het recept hier.

Oh my Foofdness! Het boek

Dit tweede kookboek van Sabine Koning staat vol met onweerstaanbare guilty pleasure-recepten. Het boek bevat 50 recepten waarin geen concessies worden gedaan. Zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza… Niets is te gek. Met Oh My Foodness! heb je een kookboek in handen waar je instant trek van krijgt. Het boek kost €20,99 en is onder andere hier verkrijgbaar.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Het favoriete zomergerechten-weekmenu - Club van relaxte moeders 12 augustus 2022 at 08:25

    […] het moment de BBQ chicken nachos van Oh my Foodness zijn. Ik had deze nachos ooit opgenomen in het ga lekker los-weekmenu. Prima thema ook voor de zomer toch […]

  • Laat je reactie achter