Kook

BBQ CHICKEN & BACON NACHO’S

Zeg nou eerlijk: het gerecht op de foto boven dit blog ziet er toch té lekker uit? Lijkt mij een prima gerecht om deze herfstvakantie met te beginnen. Het komt uit het nieuwe kookboek van Sabine Koning: Oh my Foodness!

Sabine Koning: “Zet mij op een willekeurig terras en ik bestel nacho’s zodra ik zie dat ze op de menukaart staan. Nacho’s zijn voor mij het perfecte fingerfood; het is altijd goed.In de winter in een bruine kroeg met een lekker biertje in de hand, in de zomer op het terras met een rosé of lekkere cocktail. Op mijn blog Ohmyfoodness.nl staan tientallen nachorecepten, en dit is een van de meest populaire. Iedereen likt zijn vingers erbij af als er een schaal op tafel staat.”

Dit heb je nodig voor vier (volwassen) personen:

  • 1 zak tortillachips (200 g)
  • 200 g kipfilet
  • 2 eetl. barbecuesaus
  • 150 g spekreepjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 g mais (uit blik), uitgelekt
  • 2 eetl. jalapeños (uit pot)
  • 100 g mozzarella, geraspt
  • 150 g cheddar, geraspt
  • 1 avocado, in blokjes
  • 125 g zure room
  • verse peterselie
  • sap van een 1⁄2 citroen

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °c en verdeel de tortilla- chips in een ovenschaal of over een met bakpapier beklede bakplaat.

Kook de kipfilet in een pan met water in 12 minuten op laag vuur gaar. Pluk het vlees uit elkaar met twee vorken en schep de barbecuesaus door de kip.

Verhit een droge koekenpan en bak hierin de spekreepjes tot het vet begint los te laten. Voeg de rode ui toe en bak deze met de spek mee tot de ui glazig begint te zien. Doe de mais en de jalapeño in de koekenpan en bak dit mee tot de mais goed gebakken is.

Verdeel de kip en het bacon-maismengsel over de tortilla- chips in de ovenschaal en strooi hier beide soorten kaas overheen. Schuif de nacho’s 10-15 minuten in het midden van de oven of tot de kaas helemaal is gesmolten.

Verdeel de avocadoblokjes, de zure room en de verse peterselie naar smaak over de nacho’s en besprenkel ze met citroensap.

Verdeel de gesnipperde ui, augurken en ijsbergsla over de pizza en serveer direct.

Oh my Foofdness! Het boek

Dit tweede kookboek van Sabine Koning staat vol met onweerstaanbare guilty pleasure-recepten. Het boek bevat 50 recepten waarin geen concessies worden gedaan. Zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza… Niets is te gek. Met Oh My Foodness! heb je een kookboek in handen waar je instant trek van krijgt. Het boek kost €20,99 en is onder andere hier verkrijgbaar.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Het ga-lekker-los-weekmenu - Club van relaxte moeders 15 oktober 2021 at 08:42

    […] Ik ga zo’n beetje bij iedere pagina van dit kookboek watertanden. Zo ook bij deze BBQ Chicken & Bacon Nachos. Ik denk dat die hier in huis bij iedereen wel in goede aarde vallen. Je vindt het recept hier. […]

  • Reageer Het favoriete zomergerechten-weekmenu - Club van relaxte moeders 12 augustus 2022 at 08:22

    […] dat hun favoriete zomergerecht op het moment de BBQ chicken nachos van Oh my Foodness zijn. Ik had deze nachos ooit opgenomen in het ga lekker los-weekmenu. Prima thema ook voor de zomer toch […]

  • Laat je reactie achter