Kook

Relax Mama Vega-menu (kidsproof)

Wij eten al regelmatig vegetarisch, maar nog niet vaak genoeg naar mijn zin. Dit weekmenu is dus vooral ter motivatie van mezelf. Bovendien heeft zoon Teun deze vakantie ergens geroepen dat hij een keer de challenge wilde ‘een week vegetarisch eten’, dus die ga ik er nu gewoon doorheen drukken (weet nog niet of ik het hem ook ga zeggen, of afwacht tot hij het door heeft). Anyway, ik heb dit menu samengesteld met mijn twaalf-jarige in mijn achterhoofd. Ik denk dat hij dit (bija) allemaal lekker vindt!

Maandag: aardappels spinazie en kaassouflé (vega)

We beginnen de week met de klassieke kaassouflé van mijn moeder. Dat recept vind je in dit weekmenu. Maar Henno liet zich deze week inspireren door 24Kitchen en die kwam er zo uit te zien als op deze foto. Dat recept vind je hier. We eten er spinazie ala crème bij met gekookte aardappels (lekker simpel).

Dinsdag: Vegetarische lasagne

Als iets makkelijk is vegetarisch te maken, dan is het wel pasta. Wij gaan deze week voor de vegetarische lasagne van Foxilicious. Je vindt haar recept hier.

Woensdag: Noodles met vegetarische balletjes en broccoli

Dit is mijn vegetarisch-voor-dummies-gerecht. Ik bak vegetarische balletjes (deze van Vivera zijn Teun’s favoriet), met een gesnipperde ui en wat knoflook. En doe er een beetje ketjap doorheen. Ondertussen kook ik de broccoli en de noodles, en dat gooi je daarna allemaal door elkaar. Wat pinda’s of cashewnoten (maar die zijn zo duur tegenwoordig…) er overheen en voor de liefhebbers wat extra hoisinsaus of sweet chili saus.

Donderdag: Bloemkooltaart en tomatensalade

Donderdag wordt het de bloemkooltaart van Ottolenghi. We vonden het recept hier online we maakten hem eerder samen met deze tomatensalade met rode pesto en halloumi bij van Ohmyfoodness.nl. Allebei aanraders!

Vrijdag: Pizza!

Vrijdagavond pizza-avond dus dat is een no brainer en heel makkelijk vegetarisch te maken. Je kunt een eenvoudige Margaritha maken, maar wat dacht je van de pizza op de foto met gegrilde tomaatjes (zelf gemaakt) en uit een potje haalde ik (met dank aan Bertolli) gegrilde paprika en artisjokken. Tomatensaus erbij, geraspte kaas en stukjes mozzarella erover en klaar! Wij zijn op dit moment helemaal fan van de pizzabodems van Bertolli. Die vind je in het schap met de sausen!

Zaterdag: Geroosterde tomatensoep

Soep is altijd goed toch. Deze week gaan we maar weer eens voor onze good old zelfgemaakte tomatensoep (met wortel en paprika). Ik maak hem volgens dit recept.

Zondag: Indiaase curry

Dan nog één gerecht waar ik Teun minder blij mee maak, maar hé, ik wil zelf die smaakpapillen ook wel eens verwennen. Deze curry tipte mijn vriendin Daphne mij, met de toevoeging dat we er Naan-brood bij moeten eten. Je vindt het recept hier.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter