Kook

Relax mama weekmenu van Lies

Deze week komt het weekmenu uit België! Lies maakte al eerder een lekker lui menu voor ons. Deze keer maakt ze een menu met gerechten waarmee je de volgende dag ook nog kan lunchen. Handig toch? Vooral die rijstschotel van dinsdag lijkt me echt heel lekker. Lies is freelance copywriter storyteller. Getrouwd met Pieter, moeder van dochters Noor (bijna 8) en Minne (bijna 2) en ze eet graag zure snoepjes en zoute caramel.

Lies: “September is een drukke maand voor ons. En een dure ook: nieuwe schoolspullen, sportkleding, hobby-benodigdheden. Daarom een handig weekmenu waarvan je de restjes kan verwerken tot een lekkere lunch voor de volgende dag. Gezond, smakelijk én weer wat euro’s uitgespaard.”

Maandag: pitabroodjes gezond

Het begin van de week is hier altijd wat hectisch. Daarom wil ik op maandag snel wat lekkers op tafel en kies ik voor deze pitabroodjes met een gezonde vulling van leukerecepten.nl. Liever veggie? Vervang de kip door gemarineerde tofu of pittig sojagehakt. Heb je broodjes over? Dan neem je die gewoon dinsdag mee naar je werk of school. Hou het broodje en de vulling wel apart om een soggy bottom te vermijden. Opwarmen kan gewoon in de magnetron.

Dinsdag: Griekse rijstschotel

Veel groenten en geen vlees vandaag. Deze Griekse rijstschotel van 15gram.be is een echte smaakbom én supersnel klaar. De overschotjes van de rijst verwerk je in een al even smakelijke lunch voor woensdag: gebakken rijst.

Woensdag: Spaghetti bolognese (& pasta pesto muffins)

Vandaag doe ik het met Sergio. Enfin, met zijn recept voor spaghetti bolognese. Net een tikkeltje anders en zó lekker!

En de overschotjes van de pasta? Die verwerk je in een heerlijke pasta pesto-muffins van de leuke site Emptythefridge.be.

Donderdag: overschotel met kabeljauw (& viskoekjes)

Bijna weekend…maar nog niet helemaal. Tijd voor wat comfortfood, dus. Wat denk je van deze hachis parmentier met kabeljauw?

Met de overschotjes van de vis – en wat oud brood – maak je nadien ook nog deze snelle viskoekjes voor de volgende dag.

Vrijdag: restjes eten in soep of pizza!

En dan is het vrijdag. Tijd om op de bank te kruipen en gezellig samen een filmpje te kijken. Alle restjes van de voorbije week kan je makkelijk verwerken in een kop dampende maaltijdsoep of een restjes-pizza.

Smakelijk!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
    Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter