Relax

Van deze 12 Instagram accounts word ik blij!

Ik merk dat mijn social media-gebruik steeds meer van Facebook naar Instagram verschuift. Herken je dat? Vorig jaar maakte ik al een keer een blog met favoriete Instagrammers. Er zijn er weer een paar bijgekomen (mede dankzij een aantal tips van jullie)! Ik zet de accounts waar ik blij van word hieronder op een rij (in willekeurige volgorde).

Betje.com

Betje.com is het Instagramaccount van Liesbeth Ton: illustrator, cartoonist, moeder en mens. Ze heeft drie kinderen en maakt tekeningen van de gekke, leuke of frustrerende momenten met haar kroost. Liesbeth is Nederlands, maar woont in Los Angeles. Haar cartoons werden in Amerika gelijk goed ontvangen, vandaar dat ze in het Engels zijn!

  

Father of daughters

Simon Hooper van father_of_daugthers is vader van vier dochters. Zijn doel is om met humor een realistisch beeld te geven van hoe ouderschap eruit ziet vanuit het perspectief van een vader. Inmiddels heeft deze vader uit Londen ruim 803.000 volgers, dus ik ben niet de enige die dit inkijkje fijn vind!

 Baddiewinkle

Dat Instagram niet alleen voor jonge mensen is en dat ouder worden ook gepaard kan gaan met humor, dat kun je zien aan de negentig jaar oude Baddiewinkel. Doe mij zo’n oma!

Sad animal facts

Wist jij dat katten liever gezelschap hebben dan eten? En dat goudvissen een geheugen van vijf maanden hebben? Dat leer je dus allemaal op het account van Sad Animal Facts. Is ook heel leuk om met je kinderen te bekijken.

Een paar van mijn favoriete moeders

Ik volg heel wat vrouwen, die toevallig ook nog moeder zijn, op Instagram. Een paar schieten er wat mij betreft bovenuit. Omdat ze zo lekker nuchter en eerlijk zijn. Omdat ze humor hebben. Of omdat ze inspirerend zijn.

Dat is bijvoorbeeld Leonie ter Braak, die ik vooral ken van het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland (waar ze jammer genoeg weg is). Leonie geeft af en toe een nuchter inkijkje in haar leven en neemt zichzelf niet al te serieus.

 

Een andere moeder is Esther Babyccino. Ik ontmoette Esther een paar jaar geleden via een vriendin en we bleken nogal wat gemeen te hebben. Esther heeft ook een site voor moeders (Babycinno), ze maakte ook een boek voor Uitgeverij Snor (Het vriendenboek) en ze is moeder. Esther heeft vier kinderen. Ze dacht dat haar gezin compleet was, maar ontdekte dit najaar tot haar verrassing dat ze zwanger is van nummer vijf! Ik vind het leuk om Esther te volgen omdat ze zo stijlvol is, omdat ze leuke uitstapjes maakt met haar kinderen en ik vind het te leuk om te volgen hoe deze onverwachte uitbreiding van haar gezin gaat verlopen.

Moeder-to-be: Ik leerde Sanny van Sanny zoekt geluk pas afgelopen zondag kennen, maar zij is dus hartstikke bekend van YouTube en Insta. Sanny gaf zondag een lezing die ik bijwoonde. Ze vertelde hoe zij vlogt over haar zoektocht naar geluk. En ze vertelde dat ze op dit moment zwanger is van haar eerste kindje. Ik ben haar gelijk gaan volgen en ben heel benieuwd hoe deze behoorlijk zen-uitziende dame het moederschap gaat ervaren.

Ook Marlieke ontdekte ik deze week in mijn zoektocht naar nieuwe Instagram-accounts. Ze is moeder en fotografe. Een Hollandse die in Zwitserland woont en ons een inkijkje in haar leven geeft. Ze omschrijft zichzelf Hollands nuchter en dat is precies wat ik zo leuk vind. Geen poespas dus, maar eerlijk.

Foodblogger Uit Paulines Keuken

Wie mijn weekmenu’s volgt is misschien al vaker op de site van Pauline terecht gekomen. Ze is een van mijn favoriete foodbloggers en sinds kort ook moeder.

Kjeld Nuis

Na de afgelopen Olympische Spelen is Kjeld natuurlijk niet meer uit ons leven weg te denken. En omdat hij nog vader is ook, past hij prima in dit rijtje te volgen Instagram accounts natuurlijk 😉

    

Average parent problems

Het account averageparentproblems is van Ilana Wiles (Amerikaanse moeder van twee dochters). Ze post foto’s van situaties waar iedere ouder met jonge kinderen tegenaan kunnen lopen.

Celeste Barber

Tot slot nog het account van Celeste Barber: Actor. Comedian. Writer. Lady. Voor iedereen die zichzelf nog wel eens per ongeluk vergelijkt met de gelikte foto’s die op Instagram ook voorbij komen.

 

 

En wat ik zelf doe op Instagram? Je kunt de Club van Relaxte Moeders ook op Instagram volgen. Op dit account kun je net als op Facebook terecht voor je dagelijkse portie glimlachen en hart onder de riemen ♥️

En op mijn persoonlijke  Instagram-account Club van Relaxte Moeders Elsbeth geef ik een kijkje achter mijn eigen leven met Keet, Teun en Henno. Met foto’s, maar ook regelmatig met instastories.

Had je de tips van vorig jaar niet gezien en ben je nog wel nieuwsgierig? Het blog met mijn favoriete Instagrammers van vorig jaar vind  je hier.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter