Relax

Welk type buitenspeelmoeder ben jij?

Je hebt buitenspeelkinderen en binnenspeelkinderen. Alhoewel volgens een reclame van een buitensportmerk ‘niemand een binnenmens’ is, verdenk ik mijn 7-jarige er af en toe wel van. ‘Chillen in huis’ is bij hem behoorlijk favoriet. Dat maakt voor mij soms ook de verleiding groot om dan maar thuis te blijven hangen.

Toen ik vorig jaar samen met Bepanthen de Buitenspeelbucketlist ontwikkelde, ging ik op zoek naar twintig leuke buitenspeelactiviteiten. En dat werkte. We hebben die zomer een groot deel van de lijst afgevinkt. Ook dit jaar denken we weer samen na over buitenspeelactiviteiten voor de komende maanden. Bepanthen, die van de Beschermende Zalf, wil ons stimuleren om op avontuur te gaan (en dan kan die zalf bij droge of schrale huidplekjes soms best van pas komen).

Welk type buitenspeelmoeder ben jij?

Hoe gaan we ons kroost en onszelf dit jaar meer naar buiten krijgen? Ik bedacht me dat ik het meest enthousiast en blij ben, als we iets doen wat niet alleen bij Teun past, maar ook bij mij. In het kader van: kind blij, moeder blij heb ik samen met Bepanthen vier verschillende buitenspeelmoeders gedefinieerd, zodat we ook vier op maat gemaakte bucketlists kunnen maken. In welk type of in welke types herken jij je?

De relaxte buitenspeelmoeder

De relaxte moeder herken je zo. Ze is niet zo van het meespelen. Ze zit het liefst met haar zonnebril op, beentjes omhoog en een latte langs de zijlijn. Een terrasje naast de speeltuin is ideaal, van een kindvriendelijke strandtent wordt ze ook heel gelukkig en een tijdschrift erbij maakt het af. De relaxte buitenspeelmoeder heeft geen uitpuilende tassen met speelgoed of eten bij zich. Ze wordt er erg blij van als er andere leuke moeders met dito kindjes zijn, zodat iedereen zich vermaakt.

De avontuurlijke buitenspeelmoeder

De avontuurlijke moeder gaat het liefst naar een klimbos of iets anders waar iets te beleven valt. Ze zit al in de kabelbaan voordat de kinderen überhaupt doorhebben dat er een kabelbaan is. Ze is actief en sportief, stilzitten is niks voor haar. Zelfs als het koud is en regent, deinst zij niet terug voor kamperen (met haar baby) en een flinke bergwandeling met kinderen, daar draait zij haar hand niet voor om. De paden op, de lanen in is haar motto.

De culturele buitenspeelmoeder

Dit is de moeder die graag een stedentrip maakt met haar koters en een museumbezoek niet schuwt. Ze brengt haar kinderen het liefst in contact met theater, muziek of andere vormen van kunst, is in het bezit van een museum jaarkaart (voor het hele gezin) en is fan van het Zuiderzee-museum en Archeon. Deze moeder kom je ook tegen op culturele festivals als Oerol, Into the Great Wide Open of de Parade. Waar de relaxte moeder daar vooral op terrasjes zit, zoekt de culturele moeder goed uit wat de leukste voorstellingen zijn voor haar moppies.

De nostalgische buitenspeelmoeder

Deze moeder denkt met weemoed terug aan haar eigen kindertijd en put daar haar inspiratie uit. Ze maakt met krijt hinkelpaden op de stoep, leert haar kinderen elastieken en hoelahoepen. ‘Stand in de mand en de bal is voor…..’ is weer helemaal terug dankzij haar en haar grut weten wél wat lummelen is. Op de verjaardagen van haar kinderen zijn koekhappen en spijkerpoepen nog steeds favoriet. Mocht je haar even kwijt zijn… dan is ze waarschijnlijk verstoppertje aan het doen.

Misschien herken jij jezelf in één type, of misschien ben jij wel 50% avontuurlijk en 50% nostalgisch. Misschien voel jij je de ene dag meer de relaxte buitenspeelmoeder en komt de andere dag de avontuurlijke moeder in jou naar boven. Binnenkort maken we vier verschillende buitenspeelbucketlists voor deze zomer. Zodat je afhankelijk van welke pet je op hebt, de juiste bucketlist erbij kan pakken. Houd ons dus in de gaten!

De illustraties zijn trouwens van Linda van Bruggen!

Dit blog schreef ik in samenwerking met Bepanthen.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer Drie toffe uittips voor zaterdag 15 september! - Club van relaxte moeders 8 september 2018 at 15:40

    […] ik eigenlijk ook naar toe zou willen. Vooral leuk voor moeders die zich deze zomer herkende in de culturele moeder. Maar zeker ook voor de avontuurlijke moeder is het komende zaterdag goed toeven op het eiland […]

  • Laat je reactie achter