Kook, Relax

Verzin jij het leukste gerecht met Groente-idee?

Groente en kinderen, het lijkt niet echt een match made in heaven. Sanne schreef al een keer een blog met daarin elf slimme tips om je kind groente te laten eten. Maar laten we eerlijk zijn, het blijft een uitdaging om bij je kinderen voldoende groente naar binnen te krijgen. En trouwens… kom je zelf eigenlijk wel aan de geadviseerde hoeveelheid groente per dag? En wist je dat de geadviseerde hoeveelheid 250 gram per dag is (of had je net als ik nog het zinnetje ‘twee ons groente en twee stuks fruit, dan houd je het een heel stuk langer uit!’ in je hoofd?)

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat Nederlanders gemiddeld 139 gram groente per dag eten. Op de een of andere manier is het gewoon lastig om aan die 250 gram te komen. Helemaal als je druk bent en te weinig tijd hebt gehad om boodschappen te doen.

Omdat Iglo ook weet dat dit voor veel moeders een uitdaging is, hebben ze mij gevraagd om de variaties van hun nieuwe product Groente-Idee eens te proberen. Dat wil ik graag samen met jullie doen (er valt namelijk ook iets te winnen mensen!).

Wat is Groente-Idee en wat kun je er mee?

Iglo introduceerde onlangs Groente-Idee: zes verschillende groentemixen gevuld met gemixte diepvriesgroente die alleen maar even gebakken moeten worden in een pan. Volgens mij hartstikke handig om in huis te hebben en handig als je even snel iets moet maken en toch iets voedzaams op tafel wilt zetten (want wist je dat door het diepvriezen van groente de vitaminen optimaal behouden blijven?).

Je kunt de groente simpelweg alleen even bakken, maar je kunt deze groente ook in een gerecht verwerken: een soep, een lasagne, een omelet of een rijstgerecht? Ik wil graag samen met jullie op zoek gaan naar leuke recepten. Op de Iglo-site staan al een paar ideeën, zoals de pasta-pesto met groente (die maakte ik voor bovenstaande foto!) of chili con carne met pompoen en zoete aardappel. Maar ik denk dat we samen op nog wel meer toffe gerechten kunnen komen.

Doe mee en win een toffe pan of mijn boek!

Doe je mee? Kijk onderaan dit blog welke zes verschillende groentemixen er zijn en wat jouw favoriet is (of welke je kinderen waarschijnlijk het beste eten). Verzin een origineel en toegankelijk gerecht met één van de groentemixen. Laat je idee voor een gerecht hieronder achter. Het hoeft geen gedetailleerd recept te zijn (mag wel) en maak kans op een van de volgende prijzen:

De hoofdprijs: Een Lodge Gietijzeren koekenpan twv €69,-, mijn boek Relax Mama in de Keuken en je recept op de site.
Vijf tweede prijzen: mijn boek Relax Mama in de Keuken en je recept op de site.

Je kunt ook meedoen met verschillende groentemixen, want we kiezen per smaak één winnaar.

Welke zes verschillende smaken zijn er?

De Groente-Idee producten zijn er in de volgende smaken:

Ik kijk uit naar jullie ideeën!

Dit blog schreef ik in samenwerking met Iglo.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

18 Reacties

  • Reageer Alice Ermes 14 juni 2018 at 13:20

    Nieuw? Ja, enkele smaken, de rest eten we al jaren!
    Gewoon ff opbakken, lekkere variatie.

  • Reageer Sanne 14 juni 2018 at 15:38

    Onze vijf- en twee jarige waarderen dit groentetaartje altijd. Je hebt ‘em zo gemaakt:
    Vet een quiche vorm in met olijfolie en beleg bodem met plakjes Zeeuws spek, zorg dat de randen ook bedekt zijn. Mix 4 eieren, 0,25 l slagroom met peper en zout en de Hollandse groentemix. Giet dit op het spek, zakje geraspte kaas erover. Half uurtje in de oven op 180 graden C.

  • Reageer Belinda den Ouden 15 juni 2018 at 06:50

    De boerenmix. 250 is het minimum he? Met zijn 5en hebben we dan wel drie (!!!) pakken nodig. Raar dat er 400 gram in 1 pak zit, niet eens voldoende voor 2. Misschien moet Iglo pakketten van 1 en 1,5 kg gaan maken zodat je makkelijker genoeg groente koopt. Nu lijkt iedereen te denken dat een pak per gezin wel voldoende is. Ik zou er rijst bij koken en gehakt mee bakken. Mijn kinderen houden niet van eenpansgerechten en eten liefst uit een bord met vakjes (fonduebord).

  • Reageer Erna 15 juni 2018 at 07:14

    https://www.smulweb.nl/recepten/1031721/Roergebakken-witlof-met-banaan

    De boerengroente mix met witlof banaan en pindakaas. Lekker in de wok klaarmaken. Kinderen zijn er dol op.

  • Reageer Danielle 15 juni 2018 at 07:19

    Gevuld Turks brood met Italiaanse groenten of pesto.
    Brood uithollen, randje van +/- 1 cm overlaten.
    Insmeren met knoflookboter en 10min op 180 in de oven.
    Ondertussen gehakt bakken. Groenten op het laatst even meebakken.
    Brood vullen met groentenmengsel. Bechamelsaus maken en over het groentenmengsel gieten.
    Daarna nog 15 min in de oven.

  • Reageer Leoni 15 juni 2018 at 07:23

    De Hollandse groentemix met kipkerrie en rijst.
    Kipstukjes bakken met kerriepoeder (of curry Madras kruiden). Als de kip gaar is beetje bloem meebakken en kookroom toevoegen. Even laten inkoken. Evt. ananas toevoegen.
    Rijst koken
    Hollandse groentemix opwarmen.

    Gegarandeerd succes

  • Reageer Bianca Boutkan 15 juni 2018 at 08:53

    In een ovenschaal laag aardappelpuree, dan de Hollandse groentemix. Daarop geruld gebakken gehakt met zout peper en paprikapoeder, waar ui en champignons door zitten (stiekem nog meer groenten….). Satesaus erover. Ik maak het altijd zelf, maar uit een pot kan natuurlijk ook. 20 minuten op 200 graden in de oven…. Gaat hier schoon op!

  • Reageer Joyce Anthonio 15 juni 2018 at 10:31

    Pompoen en zoete aardappel. Wat wortel en rozijntjes erdoor en laten stomen in de tajine. Beetje couscous erbij en tazjiki. Dit vinden de kinderen hier wel lekker. Het word lekker zacht doordat het gestoomd wordt in de tajine. Je kunt er ook nog kip doordoen alleen dat vinden ze hier niet fijn. En tajine eten is met de handen eten bij ons !! En dat is natuurlijk extra leuk !! En als iets leuk is eten ze ook beter. Het boek hebben we al. Maar ik kan er vast een vriendin blij mee maken !! ?

  • Reageer Jose 15 juni 2018 at 14:13

    Van die pompoen en zoete aardappel zou ik een soepje proberen te maken, dat vinden ze hier vaak wel lekker!

  • Reageer Carina Witter 15 juni 2018 at 16:01

    Ik zou wel een plaattaart willen proberen met de pompoenvariant!
    En omdat het op pizza lijkt, zijn plaattaarten hier sowieso snel een succes.

    Recept:
    Bladerdeeg op een bakplaat
    Laagje crème freche (of iets dergelijks) erop smeren.
    Groente erop
    (Geiten)kaas verkruimelen en dit als topping gebruiken

    Het proberen waard denk ik. Ik ga het in ieder geval proberen!

  • Reageer Judith 15 juni 2018 at 19:15

    Aziatische mix en dan een licht zoet zure saus van ketchup en gembersiroop. In een omelet, kindvriendelijke foe yong hai. Met kroepoek!

  • Reageer Nitsa Apostolaki 16 juni 2018 at 16:27

    Tot nu toe alleen nog de Italiaanse kunnen vinden in onze Jumbo. Hoop dat de rest ook snel te vinden is. Vooral de Pesto lijkt me lekker. Wat olie (van opa’s Griekse olijfgaard) in de pan, uitje en knoflook teentje fruiten, stukjes kip / garnalen of cantharellen (voor een dagje zonder vlees) erbij. Dan de Pesto groentenmix, eventueel nog olijfjes en / of kappertjes erdoorheen en wat zout / peper. Op het laatst nog wat doormidden gesneden cherrytommatjes mee roerbakken. Heerlijk over een dampend bord volkoren spaghetti. Mmm, krijg er trek van ?

  • Reageer Cynthia Van Der tuijn 16 juni 2018 at 21:28

    Groente mix van Iglo. Mijn voorkeur zou de Hollandse zijn. Of de zoete aardappel. Maar het kan eigenlijk met elke groente mix!. Mijn zoontje is niet echt gek op groente. Wel op gehaktballetjes. Hier stop ik vaak (fijn gemalen) groente in. Ipv rijst serveert ik het dan met bloemkool of broccolirijst en daarnaast een lekkere zelfgemaakte saus (met gepureerde groente). Gaat erin als zoete koek. En de balletjes kunnen de dag erna ook als tussendoortje

  • Reageer Elske-Marije 17 juni 2018 at 07:33

    Ik zou de zoete aardappel en pompen gebruiken om er burgers van te maken.
    Beetgaar koken of stomen, grof prakken of stampen, mengen met ei, wat verse tijm en en flinke hand geraspte kaas of verkruimelde feta. Dan burgertjes van vormen. Die kun je afbakken in die mooie Lodge pan. Héél lekker met wat uitgebakken chorizo en en groene salade.

  • Reageer Sophie 17 juni 2018 at 18:56

    Gado gado met de aziatische groentemix met rijst.
    Maak een milde pindasaus (bijv met calve geconcentreerde pindasaus of ander merk) en snijd een halve komkommer in blokjes. Kook de rijst gaar, laat nog even uitstomen tot je mooie droge rijst hebt. Kook 1 ei per persoon. Wok de iglo aziatische groentemix en leg in een schaal met de stukjes komkommer en in kwarten gesneden ei. Giet hier de satesaus overheen. Strooi er nog wat knapperige pinda’s met gebakken uitjes over heen en serveer met de rijst. Eventueel kan je er nog kroepoek bij eten.
    Mijn kids zijn gek op satesaus, dus echt een kindvriendelijk en gemakkelijk recept!

  • Reageer Jojanneke Braam 17 juni 2018 at 22:05

    Ik zou met pompoen en zoete aardappel mix een vegetarische oven schotel met cheese nachos maken extra tomatenblokjes en chilibonen en chilipoeder toevoegen en met kaas bestrooien Guacamole en cremefraiche ernaast Smullen maar Met Hollandse mix zou ik spekjes bakken Bakje roomkaas met ei mixen en alles samen met kaas erover in oven Evt extra aardappelschijfjes toevoegen

  • Reageer Stephanie Felix 18 juni 2018 at 16:50

    Groente-zalm quiche met Italiaanse groenten! Bedek een ovenschotel met bladerdeeg, prik daar gaatjes in en strooi een beetje geraspte kaas eroverheen. Dan een laagje gerookte zalm plakjes en de italiaanse groenten erin. Bedekken met een mengsel van 4 eieren en room en tot slot bedekken met kaas. Een groot succes bij ons thuis!

  • Reageer Nynke 20 juni 2018 at 21:04

    Hollandse wraps

    Mijn dochter vind het heerlijk om met je handen te eten. Wraps zijn daar super fijn voor.
    Dit is een fijn recept voor een vlees vrije dag. Groente mix wokken. Roerei maken. Kerry mayonaise. (Gewone mayonaise met wat kerrie erdoor) en op tafel de wraps vullen.
    Geen tijd variant laat de kerrie mayonaise en doe tijdens het wikken wat kerrie erbij. Wraps vullen. Leg ze in een ovenschaal en wat geraspte kaas er over. 10 minuten voor je wil eten even in een warme oven en klaar.

    Nynke (een iets te relaxen mama soms;) )

  • Laat je reactie achter