Het leek wel zomer afgelopen week! Volgende week iets lagere temperaturen, maar het blijft heerlijk. Daarom een weekmenu met recepten die ik wel bij de lente vind passen. En recepten die je ook prima kunt maken als iedereen weer naar school gaat en het leven weer wat drukker wordt.
Maandag: Loaded fries
Voor velen is dit de laatste dag van de meivakantie, dus laten we er met een lekkere snackmaaltijd uitgaan (en de week in). Wat dacht je van loaded fries. Bijvoorbeeld deze Chili Cheese Fries van Sabine van Oh My Foodness. Maar een eenvoudige Patatje Kapsalon doet het bij ons ook altijd prima als feestmaaltijd.
Dinsdag: Knolselderijsoep
Ik weet niet waarom, maar op de een of andere manier lijkt de dinsdag altijd een drukke dag. Daarom eten we op dinsdag vaak soep. Die je ook prima een avond of dag van te voren kunt maken. Deze knolselderijsoep van Monique van Loon staat komende week bij ons op het menu.
Woensdag: Pasta met gerookte zalm en doperwtjes
In de categorie heel makkelijk, snel, lekker én ook wel een beetje lenteachtig scoort deze pasta bij mij nog steeds hoog. Je vindt het recept hier.
Donderdag: Tortilla met kokoskip en mangosalsa
Willemijn deelde vorig jaar een keer dit kokoskip-recept van Lynn van der Horst (van wie zij sowieso alles lekker vindt). Je kunt de rode peper in de salsa natuurlijk ook weggelaten. Ik denk dat dit trouwens ook heel lekker en goed te doen is in het flatbread dat je tegenwoordig overal ziet!
Vrijdag: Pannenkoeken met geroosterde groenten
Hier nog een oudje uit het Relax Mama in de keuken-kookboek. Elk hoofdstuk in dat kookboek staat voor een specifieke dag van de week.Zo staan in het maandag-hoofdstuk gerechten die een gezonde start vormen en dinsdag staat voor lekker makkelijk. Het vrijdag-hoofdstuk heet Thank God it’s Friday en bevat gerechten die lekker zijn bij de vrijdagmiddagborrel. Dit is nog steeds een van onze favorieten.
Zaterdag: Risotto met asperges en ham
Als ik aan een lentegroente denk, dan denk ik aan asperges. Henno wil komende week een keer aspergerisotto maken. Geen idee hoe hij die gaat maken, maar ik vond in ieder geval dit recept.
Zondag: Moussaka
Wij aten vorige week weer eens moussaka en die gun ik jullie ook :). Speciaal voor de zondag omdat het grillen van de aubergine toch altijd net iets meer tijd kost dan je van tevoren denkt. Mijn truc is overigens om dat te doen onder de contactgrill. Een vegetarisch moussaka-recept van Jamie Oliver vind je hier. Het traditionele recept met gehakt hier. Tippie: maak extra veel om in te vriezen!
Zoals je op de foto hieronder ziet aten wij er een Griekse salade bij (met vergeten feta) en tzatziki.
- Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
- Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
- Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje.
Geen reacties