Kook

Relax mama weekmenu

Deze week weer eens een weekmenu van een van de andere moeders. Neelke bood via Instagram aan me te helpen. Neelke is getrouwd met Maickel en moeder van Roan (9), Jesse (6) en Ezra (3). Haar weekmenu is best corona-proof, namelijk óf snel te maken, of goed van te voren klaar te maken. Goed te combineren dus als je net als zij je baan moet combineren met de kinderen bezig houden.

Neelke: “Ik werk als docent Nederlands op een middelbare school in Amersfoort en houd van lekker eten, koken en sporten. Ik ben lang niet altijd een relaxte moeder (lees: ongeduldig), maar geniet er ontzettend van als dat wel lukt. Of mijn kinderen alles eten wat ik in dit weekmenu heb opgenomen? Ik heb mazzel met de oudste en de jongste, die eten alles. Alleen Jesse, de middelste is een non-eter. Bij hem hebben we drie regels: niet eten is naar bed (dan ben je blijkbaar te moe). Wel proeven maar niet echt eten is prima (maar je krijgt geen andere keuze) en bord leeg = toetje naar keuze.”

Maandag: Couscous met feta, munt en gedroogde abrikozen

Maandag eten we altijd vegetarisch, en het liefst iets dat ik kan voorbereiden op zondag. Dit is één van mijn favoriete recepten en het fijnst is: je kunt het zowel warm als koud eten. Ik laat vaak de koriander achterwege, want ik ben de enige die dat lekker vind. Ook gebruik ik gewoon couscous die ik heb liggen. Parelcouscous is ook heerlijk, bijvoorbeeld! Je vind het recept hier.

Dinsdag: Pasta met gegrilde groenten en tomatensaus

Een altijd goed maaltijd en ook hier geldt: je kunt veel van tevoren klaar maken. Ik maak vaak dubbele porties van de groenten en tomatensaus, zodat ik die in de vriezer kan gooien. De tomatensaus kun je gemakkelijk vervangen door die uit een pot, voor als je heul relaxt bent 😉. Kijk hier voor het recept dat ik gebruik.

Woensdag: Kipfilet met marsalasaus en champignons

Dit recept is superlekker, snel klaar en gemakkelijk te combineren met pasta, aardappel(kroketjes) of gewoon met een grote salade. Ik gebruik ook wel eens varkenshaas. Eigenlijk is gewoon alles lekker met deze saus!

Donderdag: Italiaanse plaattaart met mozzarella en tomaat

Weer een recept dat lekker snel klaar is, want met drie kinderen, thuisonderwijs, online lessen aan mijn leerlingen en een huishouden (ok, dat laat ik nu een beetje *behoorlijk* liggen), is dat pure noodzaak! Je vindt het recept hier!

Vrijdag: Wraps met gerookte zalm, avocado, venkel en kappertjesmayonaise

Perfect als een snelle en gezonde maaltijd op een (warme) lentedag. Ik gebruik volkoren wraps, warmgerookte zalm (met peper vind ik het lekkerst) en snijd de venkel héél fijn. Wat avocado in plakjes/blokjes erbij en eventueel wat rucola. De kappertjesmayonaise maak je door 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel (Griekse) yoghurt te mengen. Kieper er dan 3 theelepels kappertjes en 2 theelepels van het vocht bij. Een beetje peper en zout erbij en, als je dat lekker vindt, de venkeltoppen. Top na een (uitgebreide) vrijdagmiddagborrel. Voor de moeilijke eter maak ik trouwens een kinderquesadilla, oftewel een wrap met kaas uit de pan.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
RelaxMama_3D
Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter