Kleuter, Lees, Peuter

Zoete inval

Marloes is moeder van Willem (5 jaar) en Guusje (3 jaar) en blogt over haar rommelige en drukke leven.

Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht kinderkoppies tel ik als ik met een volle wasmand de trap afloop. In de vijf minuten dat ik op zolder de was uit de droger heb gehaald, is het aantal kinderen in huis verviervoudigd en hebben ze in recordtempo alle Playmobil en Lego door de kamer verspreid. ‘Ik heb dorst’, gilt mijn buurmeisje zodra ik beneden ben. ‘Willem zegt dat ik niet mee mag doen’, jengelt het buurjongetje al springend op de bank.
Met een klap zet ik de wasmand op tafel. ‘De bank is niet om op te springen’!
‘En als je iets wil drinken, dan kun je dat ook gewoon netjes vragen’, vul ik mijn zin aan richting mijn buurmeisje. Een vriendje van school schrikt zich kapot als ik hem op zijn schouder tik om te zeggen dat hij niet aan de ramen mag zitten. Ik moet toegeven: zelf ben ik ook wel onder de indruk van deze Juffrouw Brulstronk-imitatie.

Kinderdagverblijf ‘De Overprikkel’

‘Laat je Max ook gewoon meespelen?’ zeg ik ondertussen tegen mijn zoon terwijl ik de bouwwerken probeer te ontwijken en acht bekers voorzie van limonade en mezelf van koffie. K3 knalt inmiddels uit de boxen en ik doe hard mijn best even te ontspannen in wat ik met regelmaat ‘Kinderdagverblijf De Overprikkel’ noem.

Op de teringzooi!

‘Zitten ze hier?’ vraagt mijn buurvrouw die d’r hoofd om de poort steekt. Ik knik en kijk naar mijn lege koffiekopje. ‘Zin in een wijntje?’ Zonder iets te zeggen, ploft ze naast me neer. ‘Op de teringzooi dan maar!’ proosten we met elkaar. Want ik weet dat het achtkoppige gezelschap niet alleen bij ons, maar ook bij háár in- en uitloopt.

De volgende ochtend bekijk ik met een houten kop de restanten van een middagje spelen bij De Overprikkel. De volle wasmand staat onaangeroerd op tafel, in het badje buiten drijven acht plastic bekers, twee barbies, een ballon en wat satéstokjes. Op de bodem ligt een onbekende sok. De poort zwaait alweer open en een vrolijke krullenbol in haar prinsessenjurk wandelt binnen. De dag kan weer beginnen. Een opgeruimd huis en tijd om in stilte van mijn koffie te genieten, komt over twintig jaar wel weer..

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter