Relax

De green lizard a.k.a virgin mojito

Houd je niet van alcohol, drink je het even niet of mag je het niet, bijvoorbeeld omdat je een baby aan het uitbroeden bent? Dan kan het zijn dat de sapjes, thee of water af en toe je oren uitkomen. Tijd om jezelf te verwennen met een feestelijk en bijzondere mocktail. In de categorie alcoholvrije drankjes is dit mijn favoriet: De Green Blizzard a.k.a Virgin Mojito!

Deze bereidingswijze heb ik uit het boek Limonade. Een boek met meer dan 50 alcoholvrije drankjes voor volwassenen. Het is geschreven door Arno en Mireille van The Holy Kauw Company. Mijn favoriet uit dit boek is  de virgin mojito, die zij Green Lizzard noemen. Zie hieronder hoe Arno en Mireille hem maken.

Wat heb je nodig voor zes glazen?

– 1 komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd, in blokjes

– 90 ml limoensap

– blaadjes van 1 bos munt

– 6 tl rietsuiker

– 1 liter bruiswater of Toni C (zie p. 90)

Voor de garnering: crushed ijs, de schil van de komkommer, 1 limoen (in plakjes) & 6 kleine takjes munt.

Hoe maak je hem?

  1. Verdeel de komkommer over de glazen. Doe hetzelfde met het limoensap, de munt en de rietsuiker.
  2. Vijzel de ingrediënten met een cocktailstamper tot de komkommer jn is en de suiker opgelost.
  3. Vul de glazen tot de rand met crushed ijs en giet hierop het bruiswater. Maak de mocktail af met komkommerlinten, plakjes limoen en een takje munt.
Het boek Limonade

In Limonade geven Arno en Mireille (The Holy Kauw Company) de geheime recepten van hun alcoholvrije drankjes prijs. Van siroop tot mocktail, van ijsthee tot shrub, allemaal zelf te maken: meer dan 50 recepten voor alcoholvrije drankjes in talloze smaakcombinaties. Het boek kost €16,99 en is onder andere hier te koop.

Wil je nooit meer een bericht missen van de Club van Relaxte Moeders? We versturen ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs en spreuken die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, abonneer je dan nu gratis via onderstaande formuliertje!
 

Ja, ik wil de nieuwsbrief van de Club van Relaxte Moeders graag ontvangen!

* indicates required
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

1 Reactie

  • Reageer (Even) geen alcohol meer? Dit zijn dan lekker drankjes - Club van relaxte moeders 5 april 2018 at 20:27

    […] Toen ik dit boek opensloeg ging ik gelijk op zoek naar de Virgin Mojito, want die wilde ik altijd al maken. Het was even zoeken, want Arno en Mireille noemen hem Green Lizzard. Je maakt hem met spuitwater, limoen, rietsuiker, munt, komkommer en crushed ijs. En dan heb je ook wat. Je vindt het hele recept hier. […]

  • Laat je reactie achter