Relax

Mini december survivalgids: de kerst maaltijdbox en vier bonus tips!

Het mag dan nog november zijn, maar zodra de snoepparade van Sint Maarten is langsgetrokken én vlak daarna (morgen!) de intocht van Sinterklaas is, voelt het toch alsof het startschot van de decembergekte heeft geklonken.

Eerlijk gezegd had ik dit jaar in de herfstvakantie al het idee dat het was begonnen, want wij mochten van HelloFresh hun Kerstbox reviewen. Terwijl de Indian Summer van geen ophouden wist, struinde ik met Keet de Big Bazar af voor kerstversiersels en boog Henno zich over de ingrediënten en recepten uit de box.

Onder het motto: ‘voorkom decemberstress’ presenteer ik jullie daarom graag de HelloFresh Kerstbox én heb ik daarbij nog vier andere briljante tips. Zie het als een mini december survivalgids.

Maak het jezelf makkelijk met de Kerstbox

December: een maand die all about food is. En boodschappen doen. (En jaja liefde, vriendschap en gezelligheid natuurlijk). Wil je het jezelf één Kerstdag makkelijker maken, wél lekker eten, maar niet over recepten hoeven nadenken en vooral… niet in de supermarkt op zoek moeten naar al die speciale ingrediënten die bij de speciale recepten horen? Dan is deze Kerstbox jouw ding.

Het feest begint al als de grote doos van HelloFresh binnenkomt en je hem mag uitpakken. Het is een kerstpakket maal duizend. Wat ik ook fijn vond is dat de ingrediënten van de verschillende gangen in aparte doosjes zit, waardoor je ze heel overzichtelijk en makkelijk de koelkast in kunt schuiven tot je ze gaat gebruiken.

De box bestaat uit ingrediënten voor vier gangen, receptenkaarten, een compleet stappenplan (heel handig!), een menuutje dat je op tafel kunt zetten en servetringen waar ‘gespreksstarters’ op staan. De vier gangen zijn: een tartaar van gerookte zalm met crostini en kruidenolie als voorgerecht, een Romanesco-soep met geroosterde hazelnoten en rode basilicum als tussengerecht, het hoofdgerecht is kalkoenrollade met cranberrychutney met daarbij geglaceerde peen, pastinaak, salade en aardappeltjes uit de oven. Het nagerecht is Eton mess: een toetje van opgeklopte room meringue en passievrucht.

Mocht je niet echt een keukenprinses zijn dan kun je, net als ik (en indien voorradig) je partner laten koken (hopende dat hij wel een keukenprins is), maar je kunt je er met een gerust hart ook zelf aan wagen en het handige stappenplan volgen dat bij de Kerstbox geleverd wordt.

Onze kritische jury bestond uit Henno, Keet, Teun, Harry Lary (Teuns handpop) en ondergetekende. Hoe ons oordeel luidde? De zalmtartaar scoorde hoog! Als ik er nu aan terugdenk, loopt zelfs letterlijk het water weer in mijn mond. Bij Teun was de kalkoenrollade absoluut de winner en hoewel geen enorm toetjesmens moet ik eerlijk bekennen dat ik het geen straf vond dat ik een tweede Eton mess moest eten omdat ik bij de eerste niet tevreden was over de foto….

Bonustip 1: Maak een kalender en maak keuzes

Je kunt het jezelf met die Kerstbox al een dagje makkelijker maken, maar hoe je het ook went of keert december blijft een drukke maand. De ene sociale activiteit met traktatie- of knutselverplichting is nog niet afgelopen, of de andere komt alweer om de hoek zeilen. Je kunt natuurlijk net als ik normaal gesproken doe alles lekker op je af laten komen en dan compleet overprikkeld de kerstvakantie in gaan. Je kunt ook mijn goede voornemen van dit jaar volgen en van te voren bedenken wat je écht moet en wat wel écht wilt dit jaar én wanneer je dat gaat doen.

Ik ga met behulp van mijn bullet journalmethode eens op een rijtje zetten wat ik belangrijk vind voor december en welke keuzes ik dus ga maken. En ach, laat ik dit jaar ook alle schoolactiviteiten eens op tijd in die planning zetten.

Bonustip 2: Plan (as soon as possible) een shopdag (of weekend!) met een vriendin (of alleen)

Misschien ben jij zo’n slimmerd die al lang cadeautjes op voorraad heeft, maar mocht je nou net zo’n chaoot zijn als ik en steeds weer te laat gaan nadenken over cadeaus en outfits: zullen we het dit jaar eens anders aanpakken? Het lijkt mij best een goed plan om een groot kruis in mijn agenda te zetten ergens de komende weken, om dan de date die ik toch nog wilde maken met die ene hele leuke en goeie vriendin te combineren met de activiteit cadeaus en outfits inslaan. Heb jij nou wel alle cadeaus op tijd in huis (boks!)? Dan lijkt me dat helemaal een goede reden om die dag met die vriendin te plannen.

Bonustip 3: Overweeg een nepboom

Oké, oké ik vind het eigenlijk zelf ook wel een beetje sneu, maar…. we hebben sinds vorig jaar een nepboom. Onze nepboom was vorig jaar een noodoplossing, puur en alleen omdat ik te laat was met het inslaan van een echte boom. Toen we bij de kerstbomenmarkt bij ons in de buurt aankwamen stonden er nog drie lullige exemplaren voor te veel geld. Ik besloot nog een poging te wagen bij de plaatselijke Gamma, maar ook daar ving ik bot. Tot mijn oog viel op de neppers. Mijn brein bleek lenig genoeg om mij tot aankoop over de toen laten gaan. Het riep: ‘zo’n nepper is veel beter voor het milieu,’ en: ‘deze is zelfs goedkoper dan die echte maar hier doe je jaren mee ,’ en ‘dit is wel echt een hele mooie.’ Voor ik het wist stond ik bij de kassa met een kunstboom. Die ik over een paar weken dus stressvrij uit de garagebox van opa en oma ga halen.

Bonustip 4: Relativeer en maak lol!

Ik schreef het een paar jaar geleden al: Relax! Het mooiste op aarde heb je al gemaakt. En: perfect is het nieuwe saai. Misschien helpt het om een gekke muts op te zetten, als reminder dat je het allemaal niet al te serieus moet nemen. Want weet je, alles loopt waarschijnlijk toch anders. En dat is oké.

Wil je meer weten over de Kerstbox? De vier gangendiner Kerstbox is er voor 2, 4, 6 of 8 personen en kost vanaf €59,95 voor twee personen.  Wij hadden aan de box voor vier personen echt ruim voldoende. Er is trouwens ook een Gourmetbox. Je kunt de HelloFresh Kerstbox (en de Gourmetbox) zowel als abonnee als niet-abonnee bestellen, dus je zit daarna helemaal nergens aan vast. De boxen worden op zondag 23 of maandag 24 december bezorgd op een moment dat het jou uitkomt. Kijk voor meer info en om de boxen te bestellen op HelloFresh.nl/kerst.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter