Kook

Weer een weekmenu met 7 familietoppers!

Voor de derde keer op rij een weekmenu met succesrecepten van andere moeders. Want: wat is het toch fijn om recepten met elkaar uit te wisselen. En kijk nou wat voor lekkers daar uit is gekomen. Deze week de succesrecepten van: Samira, Mirjam, Sjanine, Marije, Belle, Barbara, Marian, Djoke en Rianne.

Maandag: Caesar salade

‘Met dit mooie weer wil ik salade!’ zegt Samira. Zij gaat voor deze vegan caesar salade van Lenna Omrani met lekker veel eiwitten en een goede crunch. ‘Ik vind het niet echt een caesar salade,’ schrijft ze, ‘maar wel heel lekker vanwege de knapperige tofu & kikkererwten.’ Ga je liever voor een meer klassieke caesar salade? Dan heeft Mijuschka een goed recept!

Dinsdag: Butter chicken

Voor Mirjam, Sjanine en Marije was butter chicken het succesgerecht. Ik maak hem ook graag, en gebruik altijd dit recept van Brenda Kookt. Marije tipte het recept van Miljuschka. Het ziet er heerlijk uit, maar is wel iets bewerkelijker.

Woensdag: Orzo tomaat met garnaal en venkel

‘Ik was lui en maakte Ottolenghi’s orzo met tomaat, venkelzaad, garnaal en feta,’ schreef Belle. Dat triggerde me, want ik denk niet gelijk aan Ottolenghi als ik lui ben. Het recept komt uit het boek Simpel, maar staat ook hier op zijn eigen site. Belle: ‘Hij doet drie ‘repen’ van een sinaasappelschil bij het gerecht en de laatste vijf minuten garnalen. Die maken het wel echt af vind ik.’ Ziet er lekker uit toch? Als je het recept in het Nederlands wilt lezen, dan vind je het ook hier op de site van Leuke Recepten. En voor de Ottolenghi-fans, had je een paar maanden geleden mijn Ottolenghi-special gezien?

Donderdag: wraps met krokante kip, avocado en boerenkool

Deze tip van Barbara is perfect voor wrapdonderdag: een wrap met boerenkool, kip, avocado en rode ui. Ik maakte onlangs een special met onze favoriete ’to go’-wraps, dit recept van Allerhande is een mooie verrassende aanvulling daarop! Barbara maakt de wraps met een eigen twist: ze gebruikt krokante kipschnitzels, die ze in kleine stukjes snijdt. En ze doet er zoete puntpaprika bij. Barbara: ‘Ik meng niet alles maar zet alles in schaaltjes op tafel. Kan iedereen beleggen en nemen hoe die het wil. Vaak eerst citroen crème fraîche daarop de boerenkool en dan kip en daarna de rest. Vouwen/rollen en eten maar.’

Vrijdag: Spanakopita

‘Spanakopita! Zelfs een hit bij de kinderen,’ aldus Marian. ‘Het is hier een favootje. Ik maakte het nadat we op zoek zijn gegaan naar Griekse gerechten omdat een vriendin Grieks is.’ Je vindt een recept hier. Marian gooit er nog wel een aardige lading pijnboompitten extra doorheen (eerst even geroosterd), voor een extra ‘bite’.

Zaterdag: chili sin carne

Djoke gaat voor ‘de lekkerste en makkelijkste chili sin carne van Foxilicious. Even de oven in met een dakje van tortilla chips en kaas.’ Je vindt het recept hier.

Zondag: pannenkoeken

Rianne’s meest succesvolle maaltijd waren pannenkoeken. Prima idee om die weer eens op het menu te zetten. Wil je gezonder? Dan kun je deze groene pannenkoeken van Jamie Oliver maken. Of zoals wij hem graag eten: belegd met geroosterde groenten!

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s of specials? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter