Kook

Relax Mama weekmenu: lekker makkelijk!

Ik typ dit weekmenu terwijl ik op het vliegveld in Los Angeles wacht op mijn vlucht naar huis. Na twee te gekke weken met Keet in Amerika (check mijn persoonlijke insta voor beelden) is het tijd om weer naar mijn twee mannen te gaan. Waar ik Henno slechts drie dagen zal zien, want hij vertrekt dinsdag naar Florida om dan twee weken bij Keet te zijn. Ik zal dus de komende weken zelf moeten koken, daarom bij deze keer een laten we niet-te-moeilijk-doen-weekmenu. En dat komt goed uit, want ik mag een paar recepten delen uit het boek van Pauline en haar zus Annika (van de site Uit Paulines Keuken), dat de titel draag: Lekker makkelijk!

Maandag: Pasta pesto met brie uit de oven

We beginnen de week met een pasta die altijd een succes is, én makkelijk te maken is. Deze variant met brie is net even anders dan ik normaal maak. In een kwartiertje gemaakt, dan nog twintig minuten in de oven. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: zuurkoolschotel

Na twee weken vooral Amerikaans, Aziatisch en Mexicaans te hebben gegeten, is het deze week ook tijd voor lekker Hollands. Ik ga voor deze zuurkoolschotel.

Woensdag: zalm in roomsaus

Nog een gerecht uit Lekker makkelijk, dat de naam van het boek eer aandoet wat mij betreft. In twintig minuten te maken. Denk dat wij er gebakken aardappeltjes bij eten. Je vindt het recept hier.

Donderdag: Couscoussalade met haloumi en mango

Ik weet niet of ik dit gerecht er bij Teun doorheen krijg, maar ik ga hem absoluut maken en ook gebruiken als lunchgerecht voor vrijdag. Want dan is namelijk onze workshop ‘Word de ouder die je graag wilt zijn‘ en die is inclusief lunch van mijn hand. De workshop is in Hilversum en als het goed is zijn er nog een paar plekjes vrij. Check dat hier als je last minute nog interesse hebt! Het recept voor de couscous vind je hier.

Vrijdag: burrito’s

In Amerika ontdekte ik opnieuw hoe gek ik ben op Mexicaans. Het is verder ook mijn favoriete gerecht als ik iets makkelijks en snels wil maken. Daarom sluit ik deze week graag af met deze burrito’s van Pauline.

Lekker makkelijk: het boek!

Ik volg Pauline’s fijne food-site inmiddels al jaren. Dus was ook heel blij dat ik haar nieuwe boek dat ze samen met haar zus maakte mocht gebruiken voor dit weekmenu. In Lekker Makkelijk vind je meer dan 100 snelle en makkelijke recepten voor elke dag. Allemaal met maximaal tien ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. er staan recepten in uit de oven (10 minuten preppen), snel klaar recepten die in minder dan 20 minuten klaar, simpele recepten (zoals een gnocchi bowl, lekkere salades en soepen) en makkelijke zoete bakrecepten (hallo XXL roze koek). Meer dan 80% van de gerechten is vega of gemakkelijk vega te maken. Het boek kost €24,95 en is onder andere hier verkrijgbaar.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (en op de achterkant kanskaarten die je kunt inzetten als je een keer niet wilt koken).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter