Lees

Weekend

De kinderen liggen op bed. Ik zit aan de keukentafel achter m’n laptop, mijn lief op de bank met zijn telefoon. Dan tikt hij een paar keer op zijn scherm en legt ‘m naast zich.

“Zo, ik heb een weekend geboekt op een camping! Ga je mee of blijf jij liever thuis?”
Hij staat op en komt op me af gelopen. Enthousiaste blik, handen in z’n zij. Ik zit nog met een diepe frons tussen mijn wenkbrauwen protocollen te lezen. “Wacht, wat ga je doen?”

Hij is een buitenmens. Het liefst zou hij iedere ochtend een lange wandeling maken, iedere middag op een picknickkleed toastjes met Franse kaas eten en iedere nacht onder de sterrenhemel slapen. Hij is zo’n man zoals je ze rond het middaguur altijd op bedrijventerreinen ziet, die braaf de hele dag op kantoor werken en dan in de pauze buiten rondlopen met hun lunchtrommel onder hun arm. Binnen zitten maakt hem diep ongelukkig. En laten we dat nou nogal veel doen de laatste tijd.

Hij houdt van kamperen. Nu hou ik ook best van kamperen, maar wel pas vanaf het moment dat ik in een hangmat lig met een ijsje en een boek. Daarvoor vind ik het allemaal maar gedoe. Campings uitzoeken, spullen pakken, die kloteharingen die altijd in elkaar blijven haken als je ze uit het zakje wilt schudden en die ieder jaar te krom/te hard/te slap zijn. Bovendien heb ik nog zó veel werk te doen. Ik moet al zuchten bij het idee dat ik… Wacht.

“Zei je ‘blijf jij liever thuis’?” Ik klap het scherm van m’n laptop naar beneden en schuif m’n stoel naar achteren om me extra goed op zijn antwoord te kunnen richten.
“Ja. Ik vind het wel leuk als je ook een nachtje komt, maar je kunt ons ook gewoon wegbrengen en dan heb je het hele weekend voor jezelf.”
“Een heel weekend? In m’n eentje in huis? En dat jullie dan met z’n drieën op de camping zijn?”
“Ja. Je moet wel even helpen met de tent opzetten, maar dan ga ik koken en dan kun jij daarna naar huis. Als je dat wilt, hoor. Je mag ook gewoon mee, natuurlijk. Je mag er ook nog even over nadenken.”

Ik hoef niet lang na te denken.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter