Kook

Volkoren pasta met ansjovis en tonijn

Een nieuw John West recept deze week. Dit is er één met extra veel voedingsstoffen. In september gaan we voor de tweede keer de Strong Viking Family Run doen (waar ik binnenkort kaarten voor mag weggeven!!). Ter aankondiging van die run maakten we nog een filmpje bij ons thuis (zie onderaan dit blog) met deze pastasalade om alvast wat krachten op te bouwen ;).

Dit heb je nodig voor een salade van 2 personen:

  • 4 filets John West Ansjovisfilets in Olijfolie 50g, fijngesneden
  • 1 blikje John West MSC Tonijnmoot in Olijfolie (145g)
  • 150 g volkoren penne
  • 5 ml olijfolie
  • 60 g ui, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, zeer fijngesneden
  • 300 g courgette, gesneden
  • 2 verse tomaten, in grove stukken
  • 30 g rucola
  • 2 takjes verse basilicum,  fijn geplukt/gesneden

Zo maak je het:

  • Kook de pasta in ruim kokend water in circa 8 minuten gaar en giet het daarna af.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui, knoflook en courgette 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomaat en ansjovis toe en bak dit  1 minuut mee.
  • Voeg als laatste de tonijnmoot, pasta, rucola en basilicum toe en meng alles goed door .
  • Serveer de pasta op een bord en bon appetit!

Voedingswaarde per persoon: Energie – 462 kcal, Eiwit – 29 g, Vet – 8 g, Koolhydraten – 66 g, Voedingsvezels – 5 g.

Dit blog schreef ik in samenwerking met John West.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter