Kook

Relax Mama-weekmenu 22

Ik ga deze week voor een redelijk ‘kids proof’ menu. Alleen op maandag ga ik experimenteren met een recept dat we nog nooit hebben gegeten (risicootje). De rest van de week denk ik dat dat ze best blij met me zijn.

Maandag: Rijst met spinazie, feta en tomaat

Dit gerecht kreeg ik vorige week van Thirza door op Twitter, toen ik vroeg om snelle recepten. Omdat ik die week al spinaziesoep op het programma had staan, kwam het toen niet uit. Maar deze week begin ik de week met dit snelle gerecht. Voor de bereiding, zie de foto van haar tweet. (De wijn kun je natuurlijk gewoon weglaten he, als je niet met wijn wilt koken voor je kinderen).

image

 

Dinsdag: Broccolitaart van Pauline

Dinsdag maak ik hartige taart. Ik gebruik dit recept van Pauline van het leuke blog Uit Paulines Keuken. Zij maakt hem vegetarisch. Het kan zijn dat ik er wat stukjes salami aan toevoeg.

Op Snapchat had ik hem al aangekondigd ;)

Op Snapchat had ik hem al aangekondigd 😉

 

Woensdag: Geroosterde tomatensoep

Een oude bekende. Mijn geroosterde tomatensoep die ook in Relax Mama in de Keuken staat. Dit is echt een enorme vitaminebom, en bij ons in huis bij allemaal heel populair. Het recept vind je hier in het Relax Mama weekmenu 10.

Donderdag: Pasta van Jaap

Nog een oude bekende. De pasta van mijn buurman Jaap, met balletjes gemaakt van worstjes, courgette, knoflook en roomsaus. Ik beschreef hem al eerder, hier in weekmenu 7. Echt super lekker!

Vrijdag: Pizza

imageVrijdag, onze doe-maar-lekker-makkelijk-dag, ga ik voor diepvries, of afhaalpizza’s. Of… misschien even naar de stad fietsen en ergens pizza eten. Misschien ook wel een leuk idee.

 

Fijne week allemaal lieve mensen!

 

 • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formuliertje op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
 • Benieuwd naar de vorige 21 weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Dit voorjaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Esther 19 juni 2016 at 19:33

  Een pizza in de stad! Wij gaan geaag met de kids naar het kleine Santa Lucia op de Nobelstraat. Lekkere pizza!

  • Reageer Elsbeth Teeling 20 juni 2016 at 08:49

   Goeie tip! Maar wat dacht je van Da Portare Via in de Voorstraat. Ben je daar al geweest? Ook echt heel fijn 🙂

  Laat je reactie achter