Wat is er nou lekkerder dan broodsaus? Kip & bacon in broodsaus uit Simply Jamie! Gewoon maken. Vertrouw me.
Voor 4 personen heb je nodig
- ui
- 600 ml volle melk
- 2 tl gele mosterd
- 4 kleine laurierblaadjes
- 2 grote eieren
- ½ bol nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- 300 g witbrood
- 4 grote kippendijfilets
olijfolie - 2 plakjes gerookte, doorregen bacon of ontbijtspek
En zo maak je het:
Met een voorbereidingstijd van 10 minuten en een oventijd van 50 minuten
- Verhit de oven tot 180 °C. Pel, halveer en snijd de ui in dunne ringen, doe deze met de melk, mosterd, laurier en eieren in een braadslede van 25 x 30 cm, rasp de nootmuskaat en kruidnagels erboven, en voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.
- Snijd de korsten van het brood en leg ze even opzij, scheur de zachte binnenkant in stukjes, doe deze in de slede en kneed alles grondig door elkaar. Doop de apart gehouden korsten in het mengsel en leg ze langs de rand van de slede.
- Wrijf de kippendijen in met olijfolie en een snuf peper en zout en druk ze met het vel naar boven in de saus. Snijd de plakjes bacon doormidden, leg ze erop en zet de slede 50 minuten in de hete oven, of tot alles goudbruin is. Serveer met groenten van het seizoen.
VERRUKKELIJK VEGA
Breek 1 kleine bloemkool (400 g) in grove roosjes (laat mooie blaadjes heel), hussel deze met een beetje olijfolie en een snuf peper en zout door elkaar en gebruik ze in plaats van de kip en bacon. Rasp er 80 g cheddar of Goudse kaas over, dek de slede af met aluminiumfolie en bereid hem zoals hierboven beschreven, waarbij je het folie halverwege verwijdert.
ENERGIE 691 kcal
VET 32,7 g
VERZ. VET 10,9 g
EIWIT 40,6 g
KOOLHYD. 59,1 g
SUIKER 14,6 g
ZOUT 2,5 g
VEZELS 4,1 g
Fotocredit bij dit recept: David Loftus
Dit recept komt uit het boek Simply Jamie, dat in september 2024 uitkwam. Een boek vol met recepten die doordeweeks snel te maken zijn, en met ‘voorraadkast-recepten’. Meer recepten uit dit boek vind je in dit weekmenu. Het boek is nu overal verkrijgbaar voor €29,99 bijvoorbeeld hier online.
Geen reacties