Relax

Weekendtip: Uitfeest Utrecht – gratis theater, film, dans en muziek!

Komend weekend is het Uitfeest Utrecht, oftewel de opening van het culturele seizoen aldaar. Mijn stadje bruist dit weekend en je kunt er helemaal gratis en voor niks allemaal leuke dingen zien en doen. Een dikke vette aanrader.

Ik kreeg deze week het programmaboekje onder ogen en daar staat zoveel in dat het me duizelde. Maar ik deed wat huiswerk en zocht uit wat leuk is om te doen met Teun. Dat kan ik natuurlijk net zo goed gelijk met jullie delen! Hieronder dus: de leukste dingen die je dit weekend in Utrecht kunt doen (samen met kind).

Tip 1: Ga sowieso naar het Domplein op zaterdag

Op het Domplein is zowel zaterdag als zondag het zeecontainerdorp. In iedere container is wat anders te doen. Vooral op zaterdag zijn daar leuke dingen voor kinderen, zoals Beest van De Vrijstaat. Het is wat moeilijk uit te leggen wat het precies is, maar je kind kan er uiteindelijk een eigen outfit op een catwalk showen (meer info hier). In de andere containers kun je onder andere een zangworkshop doen, ukelele leren spelen of leren dansen.

Tip 2: Duik de Stadsschouwburg in op zondag

Wij zijn op zondag in ieder geval om 13.00 uur in de Stadsschouwburg voor het voorproefje van het muziektheaterstuk Back to Oz. Teun is namelijk geselecteerd als kidsreporter voor dit theaterstuk wat betekent dat hij er een filmpje van moet maken. Back to Oz is voor kinderen van 8+. Om 12.30 uur is er nog een 8+ voorstelling, namelijk: Roos & Ariadne: Over liefde en andere walgelijke dingen. Deze voorstelling gaat over liefde in al zijn soorten en maten, geïnspireerd op het mythologische verhaal van De Draad van Ariadne. Ik pak ze misschien wel allebei mee.

Heb je jonger kroost en ben je op zondag vroeg wakker, dan kun je om 10.00 uur al in de Schouwburg terecht voor de voorstelling Op zoek naar het Huilmeisje(vanaf 2 jaar).

Tip 3: Ga zondag naar het Academiegebouw voor (animatie)films, podcast, fotografie of gaming

Ik woon al superlang in Utrecht, maar ben nog nooit in het Academiegebouw geweest. Misschien moet ik dat zondag maar eens doen. Deze plek staat zondag in het teken van film & beeldcultuur. Daar Teun al jaren zegt dat hij ‘als hij later groot is’ filmmaker wil worden, is dit voor ons natuurlijk the place to be. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn presenteert het Kaboom Animation Festival verschillende korte animatiefilms voor kinderen tot 10 jaar.

In de aula van het Academiegebouw zijn er in datzelfde tijdslot vier korte films over de toekomst van opvoeden met technologie. Dat programma onderdeel heet Ai Ai Barbie: als je speelgoed terug gaat praten. Kun je misschien heen als je je kinderen bij die andere filmpjes stalt… (neem eventueel een oppas mee).

Tip 4: Bezoek de Bibliotheek op de Oudegracht voor boeken en theater

In de bibliotheek wordt ook van alles georganiseerd. Op zaterdag is er kindertheater, op zondag kunnen je kinderen met al hun boekenvragen naar de Boekendokters of bijvoorbeeld naar de interactieve voorstelling Joris en de geheimzinnige toverdrank. (voor 6+)

Maar goed… er is dus nog heel veel meer. Als je van dans houdt moet je op zaterdag zeker naar de Mariaplaats en als ik een baby of dreumes had, dan zou ik naar dit babyconcert gaan. Wil je het hele programma zien? Dan kun je hier terecht. Ik hoop dat ik je alvast een beetje wegwijs heb kunnen maken!

Fijn weekend!

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter