Kook

Vegetarisch back to school menu

Ik kon er nog niet echt inkomen hoor, deze eerste ‘normale’ week. Daarom ben ik blij dat Nienke van de site Foxilicious het weekmenu voor ons wilde maken. Nienke is één van mijn favoriete vegetarische foodbloggers. Dit hele weekmenu vind ik er dan ook heerlijk uitzien!

Nienke: ‘De vakantie is voorbij en dat betekent dat ik zelf weer wat meer vooruit ga plannen. Als ik de kids ophaal van de opvang na een werkdag, dan vind ik het fijn als er snel wat lekkers te eten op tafel staat en de kids op tijd naar bed kunnen. Dat geeft mijn kinderen rust en zo hou ik zelf meer tijd over om te sporten of even wat voor mezelf te doen. Daarom deze week een back to school menu met recepten die ofwel snel op tafel staan, ofwel makkelijk te meal preppen zijn, zodat je er op de dag zelf weinig werk aan hebt. Eet smakelijk!’

Maandag: De lekkerste vegetarische lasagne

Dit recept is op en top comfort food en heel gemakkelijk te meal preppen. Ik maak dit vaak op zondag en dan eten we het de volgende dag. Na een dag zijn de smaken goed ingetrokken en is deze lasagne eigenlijk nóg lekkerder!

Dinsdag: noedels met roerbakgroente zonder pakjes en zakjes

Dit gerecht staat letterlijk wekelijks bij ons op tafel. En dat is bijzonder, want ik kook namelijk heel vaak nieuwe recepten voor mijn website. Maar dit succesnummertje vinden wij allemaal heel lekker. Het staat snel op tafel, zeker als je de groente van tevoren alvast snijdt. Je kunt ze daarna afgesloten in de koelkast bewaren.

Woensdag: Goulashsoep

Makkelijk, lekker vullend, voedzaam en super smaakvol. Deze soep vind ik echt heerlijk! Voor de kids kun je ervoor kiezen om de soep te pureren als ze niet zo makkelijk groente eten.


Donderdag: ovenschotel met prei en aardappelschijfjes

Nog zo’n handige ovenschotel die je makkelijk van tevoren klaar maakt. Ik maak het gerecht zelf vaak met verse aardappels, maar je kunt het jezelf natuurlijk heel makkelijk maken met voorgesneden aardappelschijfjes. Niks mis mee. Zijn de kids geen preiliefhebber? Pureer de prei dan samen met de crème fraîche. Zo krijg je een lekkere roomsaus met verstopte groente over de aardappelschijfjes.

Vrijdag: zoete aardappel stamppot met broccoli en feta

Een super comfy stamppotje. Even wat zoete aardappels en broccoli koken, tomaatjes grillen in de oven en wat feta erdoor. Klein beetje kruiden om op smaak te brengen en klaar! Wil je een nóg snellere versie? Dan kun je de tomaatjes ongegrild door de stamppot doen.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

Voor het échte relaxte gevoel in de keuken doe je natuurlijk zo’n tof schort van de club aan. Deze supermooie denim schorten (en nog veel meer leuks) zijn te koop in de Shop van Relaxte Moeders.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter