Relax

Samen naar Back to Oz als Relax Mama VIP!

Vanaf 19 december is de voorstelling Back to Oz in het hele land te zien. Het is een voorstelling die, je raadt het al, gebaseerd is op het bekende verhaal The Wizard of Oz. Maar dan als muziektheater én in een modern jasje. Ik heb al een paar voorstukjes mogen zien en ik heb al zó veel zin om deze voorstelling te gaan zien.

Back to Oz is niet alleen maar theater. Het is een voorstelling met live animatie, met prachtige maquettes, met een band en zang. Naomi van der Linden speelt Doortje (die in dit stuk een weervrouw is die vanuit een tv-studio in de wereld van Oz belandt). Ik hoorde haar tijdens het Uitfeest in Utrecht al Over the rainbow zingen en alleen daarvoor is deze voorstelling al de moeite waard (iets met kippenvel en een brok in mijn keel…).

Hier zong Naomi ‘Over the rainbow’ tijdens een repetitie

Relax Mama VIP middag op 22 december! Doe je mee?

Ik vind het dan ook te gek dat ik 15 x 2 kaartjes mag weggeven voor de voorstelling van Back to Oz op zondagmiddag 22 november in de Stadsschouwburg in Utrecht. Maar… dat is niet het enige. We maken daar namelijk een speciale Relax Mama-middag van, met voorafgaand aan de voorstelling een mini Back to Oz-workshop voor ouder en kind.

Edit: de kaartjes voor de voorstelling en de VIP-middag zijn inmiddels verloot. De winnaars hebben bericht van mij ontvangen. 

Zo tof hoe de maquettes gebruikt worden voor live animatie tijdens de voorstelling.
foto: Joris van Bennekom

De mini Back to Oz workshop: over hart, verstand en moed

Wat houdt die workshop in? Samen met theaterdocent Freek van Zonsbeek en Nina de Hondt (educatie Het Filiaal theatermakers) heb ik een workshop van een uur samengesteld voor jou en je zoon of dochter (vanaf 8 jaar). Wat is moed? En waar ben je bang voor? De personages Blik, Stro en Leeuw zijn bang dat ze geen hart, geen verstand en geen moed hebben. In onze workshop gaan we met zijn allen deze thema’s bespreken en uitbeelden. Waardoor je én leuke gesprekken met je kind krijgt en een optimale voorbereiding hebt op de voorstelling die je daarna gaat zien. Doe je mee met Teun en mij?

Het programma van de speciale Relax Mama/Back to Oz middag

Zo ziet de middag eruit:

13.15 uur: ontvangst in Stadsschouwburg Utrecht

13.30 – 14.30 uur: Back to Oz workshop

14.30 – 15.00 uur: drankje in de VIP lounge

15.00 – 17.15 uur: voorstelling Back to Oz in grote zaal (inclusief 30 minuten pauze met VIP pauzedrankje in de VIP lounge)

17.15 – 17.45 uur: Maquettes van dichtbij bekijken en meet & greet met een of meerdere castleden van Back to Oz

Maak kans op twee kaartjes voor deze speciale middag!

Lijk het jou leuk om dit samen met je zoon of dochter (die acht jaar of ouder is) te doen? Geef hieronder aan met wie je wel zou willen komen en waarom*. Wie weet staan we dan zondag de 22e samen in de schouwburg!

In januari en februari is de voorstelling trouwens ook in de rest van Nederland te zien. Kijk hier voor de speeldata en plaatsen!

*De winnaars kunnen eventueel betaalde kaarten voor de voorstelling bij reserveren voor de rest van het gezin (buiten de workshop om).

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

45 Reacties

 • Reageer Iris van Mastrigt 8 december 2019 at 12:57

  Wat een leuke prijs! De voorstelling lijkt me al super gaaf en die workshop erbij helemaal. En het past zo bij de gesprekken die ik met mijn kinderen heb over moed, angst, voor jezelf opkomen, echt heel treffend. Zal wel lastig zijn om te kiezen wie van de 2 dit het beste past.
  Hopelijk zijn we de 22e present!

  • Reageer Lyanca ten Donkelaar 8 december 2019 at 22:26

   Dat lijkt mij heel erg leuk met mijn dochter, Camir van 7. Ik ben er 3 maanden fysiek uit geweest door een operatie aan mijn rug en inmiddels weer een beetje op de been. Het lijkt me fijn om samen zo iets leuks te doen (voordat ik weer uit de running ga voor de volgende operatie).

 • Reageer Judith 8 december 2019 at 14:50

  Heel leuk! En dat zo net voor de kerst! Ik denk dat Fem dit geweldig vindt.

  • Reageer Judith 8 december 2019 at 14:52

   Oh en waarom, Fem is druk bezig met het thema, niet denken maar doen!

 • Reageer Paola 8 december 2019 at 20:48

  Oh ik zou graag mee doen met deze winactie. Mijn oudste is bezig met de training rots en water en deze zou een mooi cadeautje zijn voor al zijn inzet.

 • Reageer Rianne Petter 8 december 2019 at 20:48

  Ja heel erg graag met Otis! Leeftijdgenootje van Teun. Omdat het zo belangrijk is om even iets met m’n zoon alleen te doen. Kom er niet vaak (genoeg) aan toe maar wil daar veel meer tijd voor vrijmaken. Dus als het kan! Heel graag…

 • Reageer Monique v Elswijk 8 december 2019 at 20:51

  Ik zou supergraag met mijn dochter van 9 jaar gaan. Na een jaar klussen en weinig tijd hebben we samen wel een uitje verdient! Nu keihard duimen 😍

 • Reageer Annemieke 8 december 2019 at 20:51

  Geweldige aftrap van de kerstvakantie! Heerlijk genieten van muziek, samen in gesprek en een gave voorstelling bijwonen. Halen de VIP-kleding vast uit de kast!!

 • Reageer Antoinette 8 december 2019 at 20:51

  Het lijkt mij super gaaf om daar heen te gaan met mijn dochter van 9 jaar. Zij is zelf nu druk aan het oefenen met haar musical vereniging voor hun voorstelling van The Wizzard of oz die ze in april in de schouwburg zullen laten zien. Hoe leuk zou het zijn om haar hiermee te verassen.

 • Reageer Tamara 8 december 2019 at 20:52

  Supertof! Ik zou graag ons M-Amberuitje zo willen invullen. Omdat haar zusje vaak ziek is en ik daardoor soms niet zoveel kan doen met Amber als ik als mama zou willen hebben we afgesproken in de kerstvakantie een dagje samen op pad te gaan. Dit lijkt me een mooie dag samen iets te leren en samen mee naar huis te kunnen nemen!

 • Reageer Joke van Doorn-Stegers 8 december 2019 at 20:59

  Lijkt me fantastisch om met mijn oudste zoon Puk van 9 naar toe te gaan. Hij houdt erg van muziek/musical en is altijd zo heerlijk zichzelf. Ook dat vergt moed en ik denk dat de workshop hem wel aanspreekt.

 • Reageer Janine 8 december 2019 at 21:01

  Dit zou een mooi kado zijn voor mijn oudste zoon Melle die op 19e december 9 wordt. Even tijd met z’n tweetjes! En mooi om zo op een speelse manier stil te staan bij wat meer durven, voor mijn lieve, slimme en grappige maar soms wat verlegen jongen die zich wel wat meer zou mogen laten zien.

 • Reageer Myrte 8 december 2019 at 21:03

  Ja heeeeeel graag gaan S (bijna 9) en ik met jullie mee. Bang zijn voor iets is best een ding hier. We praten er veel over en dat helpt, maar via deze “omweg” er mee bezig zijn lijkt me geweldig! Succes met kiezen!

 • Reageer mira 8 december 2019 at 21:03

  Heel graag met mijn zoon van 8 jaar! Hij houdt erg van theater en we gaan vaak naar voorstelling in de stadsschouwburg. Hij voelt zich daar helemaal thuis.
  Hij heeft afgelopen jaar hard gewerkt op school met extra begeleiding om beter in zijn vel te komen zitten, te leren doorzetten en te vertrouwen op zichzelf. Dit past dus perfect bij de ontwikkeling die hij afgelopen jaar doorgemaakt heeft.
  Buiten dit alles, is het gewoon ook super tof om kaartjes te winnen en gewoon even samen een middag met hem op stap te zijn.

 • Reageer Saskia Van Leeuwen 8 december 2019 at 21:16

  Het lijkt mij super gaaf om deze voorstelling en workshop samen met mijn zoontje Mick van 8 jaar te komen kijken en doen. Hij is zelf altijd bezig met toneel en musical maar vind het ook heel erg spannend. Dus des te leuker

 • Reageer Marjolein siderius 8 december 2019 at 21:17

  Toffe actie zou wel samen met mijn middelste dochter willen komen. Ze heeft t pittig op school en extra aandacht met dr moeder waar ze altijd nog mee heeft zou ons goed doen.

 • Reageer Albertine 8 december 2019 at 21:18

  Hi, ik zou heel graag samen met mijn dochter van 9 jaar deze middag willen beleven. Ik denk dat het voor ons beide heel leerzaam zou zijn en van jou verhaal begrijp ik dat het ook nog heel erg leuk en mooi is😄

 • Reageer Eliza Reinders 8 december 2019 at 21:21

  Heel graag samen met mijn lieve Faas die het echt even verdient ❤️!

 • Reageer Nat 8 december 2019 at 21:23

  Graag met mijn zoon van 10. Vanwege onze financiële situatie kunnen we bijna nooit zulke uitjes doen. Dus het lijkt me heel fijn hem ook eens mee te kunnen nemen. Ik denk dat we hem daar heel blij mee kunnen maken!

 • Reageer Wendy 8 december 2019 at 21:30

  Wat leuk! Zou graag willen gaan met mijn 9-jarige zoon doe het qua emoties uiten soms nogal moeilijk heeft, maar hier wel altijd aan het zingen en dansen is in de woonkamer

 • Reageer Michelle 8 december 2019 at 21:59

  Oeh zo gaaf, mijn zoon van 6 past hier meer in dan mijn zoon van 9 . Is het echt zo leeftijdsgebonden?
  Eerst maar eens winnen ! Lijkt mij een heerlijke relax mama dag samen met 1 van mijn zoons!!❤️❤️❤️

 • Reageer Kim Goddijn 8 december 2019 at 22:01

  Oh dit lijkt mij geweldig! Ik zou graag mijn lieve zoon verrassen. Hij is dol op zingen en dansen en ik ook! ☺️
  Lijkt mij heerlijk een middag samen!

 • Reageer Marieke 8 december 2019 at 22:03

  Wat gaaf! Zou dit graag met mijn dochter meemaken, omdat we hier te weinig tijd voor maken. En mochten we buiten de boot vallen dan wens ik iedereen een fantastische middag!

 • Reageer Maaike 8 december 2019 at 22:10

  Ook hier een berichtje! Lijkt me zo onwijs fijn om Q-time in te plannen met Femke! Gaat ongemerkt veel tijd en energie naar haar broertje welke een verstandelijke en lichamelijke achterstand heeft. Hierdoor cijfert zij zivh vaak weg. Echt een “date” alleen met haar is GOUD! Zij heeft een hart en op de goede plek. Oh en een plekje in de cast van GTST kan onze “dramaqueen” ook wel innemen, acteren staat op haar lijf geschreven 🥰

 • Reageer Corine de Meer 8 december 2019 at 22:19

  Klinkt superleuk om samen met m’n zoon Cas van 8 jaar te doen! Hij vertelt nooit veel over school… We hebben nu de afspraak dat ik vraag of er nog iets ‘bijzonders’ was en zo ja, dan kan hij erover vertellen… Maar samen iets doen is nog beter natuurlijk!

 • Reageer Loes van der Zanden 8 december 2019 at 22:24

  Kei leuk om samen met mijn dochter Meike heen te mogen….(ze heeft al musicalles en net haar eerste figuranten optreden bij CARO de musical gedaan) ben benieuwd naar de uitslag!

 • Reageer Sanderijn Schuur 8 december 2019 at 22:28

  Dat lijkt me echt heel tof voor mijn zoon Steven (8 en een hálf! 🙂 ) We hebben thuis de laatste tijd veel gesprekjes over deze thema’s, omdat er regelmatig pesterijen voorkomen in zijn klas en ook omdat hij nieuwe situaties vaak erg spannend vindt en daar emotioneel van wordt. Hij vindt het lastig het erover te hebben. Misschien helpt de workshop wel 🙂

 • Reageer Mirjam Verhoeven 8 december 2019 at 22:35

  Wat een geweldige start van de vakantie zou dit zijn! Ik zou graag met mijn dochter komen omdat de voorstelling mij prachtig lijkt en de workshop denk ik een mooie manier om dichter bij haar emoties te kunnen komen.

 • Reageer Jorieke 8 december 2019 at 22:37

  Ik zou dit graag doen met mijn zoon Ruben. We zijn allebei wat verlegen en onzeker en kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken. Mijn zoon geniet overigens enorm van theater.

 • Reageer Angèlique Klarenbeek 8 december 2019 at 22:55

  Lijkt mij een leuk begin van de kerstvakantie voor mijn dochter van 10 jaar mat ADHD die wat angsten heeft. Ik hoop dat de workshop haar helpt om zelfverzekerder te worden, aangezien ze na de zomervakantie naar het VO gaat. En ze verdient een uitje zonder haar zus (13 jaar en heeft een gedragsprobleem/autisme) en zonder haar tweelingbroer ook met autisme.

 • Reageer Rachida 8 december 2019 at 23:40

  Oehhh lijkt me super leuk met mijn 9jarige actrice in spe. Ze is erg fan van Naomi en heeft tijdens een promo een keer met haar mogen samen werken. Ze vond het erg jammer dat ze destijds te jong was om de Color Purple te zien. Samen naar Ozz zou wel een enorme toffe goedmaker zijn.

 • Reageer Marielle 9 december 2019 at 00:01

  Dat zou een hele mooie afsluiter zijn van een heftig 2019 samen met mn oudste zoon, jaar begon met de vondst van een oude olietank onder het huis!!! Therapieën voor zijn autisme.. maar heeft keihard gewerkt gaat zo goed nu. Huis ook weer op orde. Dit zou een heel positieve gezellige afsluiter zijn saampjes genieten..

 • Reageer Helma 9 december 2019 at 01:01

  Jaaa! Interesse 🙂 mijn praatgrage zoon Stef die houdt ontzettend van theater (iets met een paplepel via papa…). En de workshop sluit ook helemaal aan. Ik ben nogal fan van deze club en ‘vermoei’ manlief regelmatig met hardop gelach bij posts en blogs… dus deze gun ik hem dan samen met onze zoon. 🙂

 • Reageer Riekje Berends 9 december 2019 at 06:52

  Deze prijs zou ik fantastisch vinden voor mij oudste zoon. Hij is gek op theater en muziek, helaas kunnen we maar heel af en toe ergens heen.
  Hij zit midden in een hele moeilijke periode op school, en gaat (hopelijk) na de kerstvakantie naar een andere school. Dit vind hij ontzettend spannend! Ik gun hem dit uitje… lekker samen genieten!

 • Reageer Petra 9 december 2019 at 07:15

  Ik zou graag met mijn dochter (10) of zoon (8) gaan. Moeilijk kiezen wie het leuker zou vinden, maar lijkt me sowieso een tof uitje.

 • Reageer Mariska 9 december 2019 at 07:46

  Wat een geweldige prijs! Deze zou ik graag winnen voor mijn oudste zoon van net 9. Ik heb een gegeneraliseerde angststoornis wat ook zijn weerslag op het gezin heeft. Tim is faalangstig, en het gaat helaas niet zo lekker op school. Wat lijkt het me mooi dat we samen kunnen ervaren dat het niet erg is om dingen spannend te vinden maar dat je er niet alleen voor staat. Ik ga duimen!

 • Reageer Nicole 9 december 2019 at 08:01

  Dit lijkt me heel leuk om met mijn dochter Eline van bijna 9 jaar te doen. Als enige meisje tussen de jongens heeft ze het soms hard te verduren. Daar komt nog bij dat haar broer ASS heeft, er het afgelopen jaar verschillende stress-situaties zijn geweest thuis en ze net is gestart met PMKT om haar emoties te reguleren. Als er iemand verdiend om een moeder-dochter dag te hebben, is het mijn meisje!

 • Reageer Jantine 9 december 2019 at 08:18

  Dat lijkt me fantastisch samen met mijn dochter Maud. We hebben een zwaar jaar gehad en kunnen wel wat moed gebruiken. Net na de kerstvakantie wordt ze 9, een prachtig verjaardagscadeau en wat power voor het komende jaar.

 • Reageer Sjoukje 9 december 2019 at 08:43

  Jaaaaa, dat past perfect bij onze Floor. Onze 8-jarige die altijd overal beren op de weg ziet. We hebben het laatste jaar ervaren dat ze zich kan uiten (en even kan laten gaan) door muziek en dans. Ik hoop dat een uitje als dit haar net dat duwtje in de rug kan geven om nu toch echt die musical les aan te durven…. kan ik haar meteen haar geboortestad laten zien….

 • Reageer Tessa 9 december 2019 at 12:56

  Dat zou super tof zijn met mijn oudste. Hij heeft het wel verdiend. Een turbulent jaar. Mama een rolstoel. Zelf een chronische diagnose. Beginnen in groep 3. De laatste weken op zijn tenen. Een mama zoon uitje zou dan geweldig zijn.

 • Reageer Amarens van der Meulen 9 december 2019 at 12:58

  Wat een leuke actie! Zou super leuk zijn om een heerlijk dagje op pad te gaan met mijn 11-jarige Jikke. 🤞🏻

 • Reageer Marlous 9 december 2019 at 13:43

  O ja heul graag samen met mijn zoon Timo van 9 jaar. Met een broer en een zusje moet je de aandacht van je ouders altijd delen en dan lijkt me zo’n geweldig uitje alleen met je moeder helemaal top 👍🏼

 • Reageer Ingrid Lelij 9 december 2019 at 22:36

  Dit zou ik heel graag samen met mijn middelste zoon meemaken. Ousman is net 10jaar. Heeft het als middelste tussen 2 broers niet makkelijk. Is snel boos maar werkt keihard om dit positief om te draaien. Wij samen hebben ook te weinig tijd dus dit zou een uitkomst zijn voor ons.

 • Reageer Anke 13 december 2019 at 23:19

  Graag doe ik een poging om dit te winnen voor mijn creatieve dochter van 9. Ze zou dit geweldig vinden. Ik wil hier niet uitweiden over de tijd waar ze in zit, maar het zou een enorm gave opsteker voor haar zijn.

 • Reageer Mirjam 14 december 2019 at 09:08

  Ik zou heel graag met mijn dochter van 8 deze dag willen meemaken! Ze is net vorige week overgestapt naar de vrije school en dit is ze zo ontzettend goed en stoer aangegaan. Het thema Moed is dus zeeeeer van toepassing en ik vind dat ze dit uitje daarom ook enorm verdient 🙂

 • Laat je reactie achter