Kook

Relax Mama weekmenu: zo is onze kerstweek!

Ik weet niet of het veel zin heeft om een weekmenu te maken voor komende week. Jullie zijn waarschijnlijk óf niet thuis, of hebben de zes-gangen-menu’s voor Kerst al af. En trouwens… voor tips voor goede kerstdiners ben ik niet de aangewezen persoon en kun je beter bij Pauline, Susan of Francesca terecht. Daarom dit keer vooral een klein inkijkje in hoe onze kerstweek er uit gaat ziet. 

Maandag: Tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en ei

De rest van mijn gezin is al vrij, maar door alle gekte van de afgelopen week met de prijs van Keet, ben ik nauwelijks aan werken toekomen en ga ik maandag toch echt nog even op kantoor zitten. Zoals zo vaak de afgelopen weken zal Henno het eten op zich nemen. Hij heeft de laatste tijd de tajine weer ontdekt en wil maandag deze tajine met gehaktballetjes en ei maken. Dat gaat ongeveer volgens dit recept. Maar waar ik mij altijd vastklamp aan recepten, kookt hij liever op zijn eigen gevoel en herinnering.

Dinsdag: lichtjesavond en stamppot

Op de dag voor kerst ga ik eerst feestelijk lunchen in Amsterdam met mijn nichtje Marijn en mijn zus (haar moeder) Annemarie (iemand nog tips voor een leuke plek?).

Op kerstavond gaan we naar de lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Zes jaar geleden gingen we daar voor het eerst heen omdat de zoon van lieve vrienden van ons op 13-jarige leeftijd onverwacht was overleden aan een hartfalen. Sindsdien houden we deze traditie op Kerstavond er in en gedenken we Krijn en andere dierbaren die niet meer bij ons zijn op deze mooie manier. We sluiten de avond gezamenlijk af bij de opa en oma van Krijn. Die vorig jaar een stamppotbuffet hadden gemaakt.

Woensdag: eerste kerstdag in restaurant maar ook weer niet

Ik heb zin in woensdag! We mogen met allemaal vrienden (met kinderen in alle leeftijden) gebruik maken van restaurant De vergulde eenhoorn dat eigenlijk dicht is. Dankzij onze vriend Tijn duiken we daar met zijn allen zelf de keuken in, gaan we spelletjes doen en goeie wijn drinken. Het wordt vast een culinair en bourgondisch feest, want er zitten nogal wat keukenprinsen (ja vooral de mannen!) in die groep.

Donderdag: tweede kerstdag filmmarathon en hapjes

Zoals ik in onderstaande filmpje van John West ook al zeg, besloten wij vorig jaar op één van de kerstdagen met zijn viertjes thuis te blijven en een filmmarathon te houden. Sindsdien is een traditie geboren, dus ook dit jaar hebben we één cocoon-dag ingepland. Vorig jaar maakten we zelf sushi (zie dit blog over zelf sushi maken met je kind). Dit jaar doen we allemaal lekkere hapjes. Ook met vis, want zoals je vast gemerkt hebt, staat dat hier steeds vaker op tafel ;).  De recepten voor de borrelplankje uit dit filmpje vind je hier op de site van John West (ik ben vooral fan van de zalmpaté!).

Vrijdag: lunchen bij schoonouders en vrijdagavond pizza-avond

Na een hele dag chillen op tweede kerstdag rijden we vrijdagochtend naar Twente voor een derde Kerstdag-lunch bij opa en oma in Borne. Als we dan aan het begin van de avond weer thuis zijn, dan gaan we waarschijnlijk pizza eten en The Voice kijken. Want voor Teun is vrijdagavond-pizza-avond inmiddels redelijk heilig geworden…

Lieve lieve mensen, ik wens jullie allemaal hele mooie, fijne, liefdevolle en relaxte dagen. En onthoud… het mooiste op aarde heb je al gemaakt!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hierRelaxMama_3D
Relax Mama in de Keuken

Ken je mijn boek Relax Mama in de keuken al? Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter