Kook

Relax Mama weekmenu 132: back to school van Rianne

Ook deze week nog een keer een weekmenu van ‘één van jullie!’ Superfijn dat na mijn Instagram-oproep Rianne de Wilde (moeder van dochters Elodie- 6, Féline bijna 5 en zoon Hugo, bijna 3 jaar) deze week haar weekmenu wil delen, want ook al kwam ik dit weekend thuis, ik moet nog even landen…. En ik ga zeker gebruik maken van dit menu van Rianne. Dubbel dank dus Rianne!

Rianne: ‘Al een aantal jaar volg ik de weekmenu’s en blogs van de Club van Relaxte Moeders met veel plezier. Samen met mijn man en onze kinderen woon ik op de Veluwe. Naast mijn werk als accountant is het soms best lastig een relaxte moeder te zijn. Lekker en gezond koken, daar hou ik van. En inspiratie daarvoor krijg ik onder andere van vriendinnen en zeker ook uit de weekmenu’s van de Club. Erg leuk om daar nu ook mijn bijdrage aan te mogen gevenKomende week gaan onze oudste twee weer naar school, en is Féline ook jarig. Een bijzonder weekmenu dus!’

Maandag: Nasi ‘als van de Chinees’

Op maandag hebben wij een nanny thuis die Hugo opvangt en ook de BSO verzorgt voor onze twee dochters. Bijkomende luxe is dat zij die dag ook altijd kookt. Best relaxt dus.We eten nasi ‘als van de chinees’ met heel veel groenten, ei, satésaus en kroepoek

 Wat gaat er in (4 personen)?

  • 2x groentepakket voor nasi (á 450 gram, uit het versvak in de supermarkt)
  • rode peper in kleine stukjes gesneden (kun je ook weglaten)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 pak schouderham (150 gram), in kleine plakjes van ca. 2 cm gesneden)
  • hamblokjes
  • 3 eieren, geklopt
  • zout en peper
  • 3 kop zilvervliesrijst
  • 900 ml kippenbouillon
  • satésaus
  • kroepoek

Hoe maak je het?

  • Kook de rijst 15 min op medium vuur.
  • Fruit ondertussen in een wok de ui en rode peper.
  • Voeg hamblokjes en ham in plakjes toe strooi er wat peper en zout over.
  • Voeg ook gelijk de groente toe en fruit alles aan tot het zacht is maar nog stevig.
  • Schep de gewokte groente en vlees naar de ene helft van wok en voeg beetje voor beetje het roerei toe. Roer stevig om een korrelig roerei te maken. Zorg steeds dat het ei bijna gestold is voor je meer ei toevoegt.
  • Giet de rijst af en laat de rijst uitdampen.
  • Als alle ei gestold is voeg je in porties de rijst toe terwijl je het op middelhoog vuur bakt.
  • Bak alles een paar minuten verder tot de rijst goed warm is.

Serveer met satésaus en stukjes kroepoek, bij onze kids altijd succes verzekerd

Dinsdag: spinazietaart

Féline is vandaag jarig, ze wordt 5 jaar! We eten haar lievelingseten: spinazietaart. Voor een variant met vlees kiezen we altijd deze. Maar wil je een vega-variant, dan vinden wij deze van Allerhandeook heerlijk!

Woensdag: pasta 7-groententomatensaus bacon balsamico

Vandaag kookt onze nanny weer! Omdat wij graag gezond eten en met veel groenten, maak ik eens in de zoveel tijd een grote pan met de 7-groenten-tomatensaus uit het boek Superfood voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Die overheerlijke pastasaus gaat dan in porties in de diepvries. En regelmatig staat dat doordeweeks met een pastavariatie op ons menu. Het recept voor de 7- groenten-tomatensaus vind je hier. Ook mijn vriendinnen zijn inmiddels aan de slag met de 7-groenten-tomatensaus en zijn er ook héél enthousiast over!

Vandaag de volkorenpasta met 7-groentensaus mét bacon en balsamico.

Wat gaat er in (4 personen)?

  • 300 gr tricolore fusilli
  • 4 plakken gerookte doorregen bacon
  • 600 ml 7-groenten-tomatensaus
  • olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  • Kook de tricolore fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de bacon in smalle repen en bak ze goudbruin in met een klein scheutje olijfolie op matig vuur.
  • Voeg wat peper toe.
  • Schep de bacon na 1 minuut uit de pan, maar laat de olijfolie zitten.
  • Doe nu de 7-groenten-tomatensaus met de balsamicoazijn in de pan en laat de saus zachtjes pruttelen.
  • Giet de fusilli af en vang een kopje van het kookvocht op.
  • Hussel de fusilli door de saus en roer er wat kookwater door om het smeuïg te maken
  • Rasp er wat Parmezaanse kaas over en strooi de stukjes bacon erover.
Donderdag: zomerse stamppot met hüttenkäse

Ook in de zomer eten wij graag nog af en toe een stamppot, en dan natuurlijk een zomerse variant. Ik denk dat wij daarom deze maar eens gaan proberen! We eten er verse worst bij, daar zijn alle drie onze kinderen dol op!

Vrijdag: pasta met de ballen van Jaap

Een favoriet van het hele gezin, is de pasta met de ballen van buurman Jaap. Ja de buurman van Elsbeth 😉 Daar sluiten we deze back-to-school week dus graag mee af!

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.RelaxMama_3D
    Relax Mama in de Keuken

    Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes, inclusief de kanskaarten van dit blog. Het boek is nu verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter