Kook

Relax mama weekmenu voor helpende handjes

Ik durfde het bijna niet te vragen deze week, of iemand me wilde helpen met het weekmenu. We zijn immers allemaal zo druk op het moment. Maar in het kader van ‘niet geschoten is altijd mis’ gooide ik toch een oproep mij story in. Superfijn dat Debby dat stokje toen oppakte. Debby is moeder van Rens (6) en Evi (10) en getrouwd met Martijn. Ze werkt parttime en is daarnaast mantelzorger voor haar dochter en haar moeder. En ze maakte al eerder een weekmenu voor ons. Dat was deze.

Debby: ‘Mijn dochter van tien en zoon van zes helpen graag mee in de keuken. Handig! Want tijdens het snijden van de groenten verdwijnen er spontaan stukjes in hun mond. Dus met die groente inname komt het zo ook weer goed. Op de vraag: wat eten we vandaag? (streep af op je bingokaart) krijg ik geregeld van mijn zoon het antwoord: “bleehhh: hoeft ik niet, lust ik niet.” Maar als ze helpen, zien ze wat er allemaal in gaat en dan wordt er ’s avonds toch heerlijk gesmuld van de zelfgemaakte maaltijd.’

Maandag: Gevulde paprika met yoghurtsaus

We beginnen gezond aan de week met deze gevulde paprika’s. Wij gebruiken er dit recept voor en de kinderen kunnen prima helpen met het snijden van de groente.

Dinsdag: Wrappizza party!

Mijn kids zijn dol op pizza. So am I! Om nog meer groente binnen te krijgen kies ik als pizza bodem voor de wraps van No Fairytales. Mijn dochter kiest voor de bietenbodem, want ja roze…

Het handige van zelf pizza’s maken is dat iedereen ‘m kan beleggen met dat wat ze zelf lekker vinden. De wrappizza op de foto vond ik bij @foobyfieke. Hij is belegd met gegrilde paprikareepjes uit pot, teentje knoflook, 1/2 courgette in plakjes. Peper en zout en verse basilicum. De bodem besmeert met tomatensaus en als topping 50gr fetakaas. 8-10 min in de oven en smullen maar! (Tel voor volwassenen 2 wraps p.p.)

Woensdag: visdag

Op woensdag staat bij ons de visboer in het dorp. Daar halen we een heerlijk verse portie kibbeling. ’s Avonds maken we hier zelfgemaakte frietjes bij met een groente rauwkost potje. Ook hier kunnen de kinderen prima bij helpen.

Donderdag: Pastadag, kip en broccoli

Donderdag is onze sportavond. De zoon mag gelukkig weer voetballen en dochter krijgt privé boksles (alles natuurlijk binnen de maatregelen!).

Daarom vandaag pastadag met broccoli en kip. Dit gerecht staat in 20 minuten op tafel en is goedgekeurd door de kids!

Fastfood Friday: Gevuld stokbrood met pulled chicken

Vrijdag is onze ‘fastfood dag’. Deze vrijdag maken we dit gevulde stokbrood met pulled chicken. Je vindt recept hier.

  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen.
  • Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter