Kook

Relax mama weekmenu van Lisette!

Deze week deelt Lisette haar weekmenu met ons! Lisette is moeder van peutermeisje Fien van 3 jaar en vriendin van Arnoud. Ze is recent verhuisd naar Huizen en haar keuken is nog maar net twee weken oud. Lisette: “We hebben in de tijd zonder keuken vooral veel gegeten van onze buitenkeuken. Nu mag ik met veel plezier in onze nieuwe koken. Ik verzin de weekmenu’s maar mijn vriend kookt vaker. We eten gevarieerd, maar op zaterdag maakt Arnoud vaak sushi, eten we buiten de deur of gewoon heel simpel. Je kan mij volgen op instagram @foodisliefde.

Maandag: Ovenschotel met runderreepjes, aardappelschijfjes en courgette

Bij dit gerecht kan je variëren met de groente die jij lekker vindt. Voor mijn dochter doe ik er dan bloemkool en broccoli in. Je vindt het recept hier.

Dinsdag: Gele tomaat paprika soep met een stokbroodje

Op de dinsdag eten wij altijd een soepje, vaak met een verspakket. Deze is simpel en makkelijk en snel klaar! Je vindt ook een mogelijk recept hier.

Woensdag: Zoetzure kip met couscous

Op woensdag een couscous die wij heel graag eten. Kijk hier voor het recept!

Donderdag: Italiaanse ovenschotel

Nog een ovenschotel! Van de site Lekker en Simpel dit keer. Je kan de groente los kopen en snijden maar makkelijker is gewoon een zak voorgesneden groentekopen natuurlijk! Kijk hier voor het recept.

Vrijdag: Friet met een kroket met een tomatensalade

Lekker makkelijk! Elsbeth zou zeggen: zet een kanskaart in, we eten friet!

Zaterdag: Hamburger en geroosterde groente

Op zaterdag eten we aardappels en geroosterde groenten uit de oven met een hamburger daarbij. Als goentes nemen we pompoen, pastinaak en wortel. Doe de aardappels en de groente in stukken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na 20 à 30 minuten zijn ze goed. Wij doen er daarna een dressing. Fien eet het zonder dressing. De dressing maken we met:

  • een theelepel fijngehakte kappertjes
  • 8/10 fijngesneden olijven met knoflook
  • beetje citroensap
  • flinke scheut ahorn siroop
  • olijfolie
  • lepel grove mosterd
  • zout en peper naar smaak.
Zondag: Kip tandoori met sperziebonen

Op zondag deze kip tandoori. Mijn dochter laat alleen de champignons liggen, maar verder eet ze alles!

Meer succesrecepten van andere moeders? In het boek Relax Mama in de keuken vind je 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels en kost slechts €9,99 kosten.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n nieuw Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier kopen. Nu in een blok van 50 stuks, mét afscheurbaar boodschappenlijstje (én op de achterkant vind je trouwens de kanskaarten!).
Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter