Kook

Relax Mama budget menu: 5 avonden eten voor 35 euro

Ik vond het wel weer eens tijd voor een budgetmenu! Dus ik ben weer eens lekker gaan puzzelen en kwam voor dit gevarieerde weekmenu van vijf dagen uit op een bedrag van 35 euro. Niet slecht hè?! Onderaan het weekmenu vind je mijn boodschappenlijst en de prijzen.

Maandag: Rodekoolschotel met Bretons gehakt

Deze tip kreeg ik van Marieke toen ik onlangs vroeg naar jullie succesrecepten. Past ook prima in een budgetmenu. Marieke schreef: “Ovenschotel rode kool is hier favoriet. Gehakt met Bretonse kruiden onderop, daarop rode kool uit een pot en bovenop aardappelpuree. Natuurlijk serveren met appelmoes.”

Als je meer behoefte hebt aan een echt recept met verse kool kijk dan bijvoorbeeld hier. Maar wij maken hem inderdaad ook met een pot rode kool.

Dinsdag: Oosterse rijstschotel met makreel

Vis blijft lastig in een budgetmenu. Dit recept lijkt me lekker en komt op €8,17 uit. Althans, als je de Thaise groentemix bij Aldi koopt. Die van AH is een stukkie duurder. Om op een klein budget te blijven kocht ik ook geen Basmatirijst, maar een goedkopere variant.

Woensdag: frittata met courgette en ciabatta & gesmoorde paprika’s

Ik speel hier een beetje vals. Vorige week had ik deze frittata van Ottolenghi namelijk al op het weekmenu staan. Maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om hem te maken. Ik kreeg wel een reactie op Facebook dat hij heel lekker was én hij past zo goed in een budgetmenu. Kortom, ik gooi hem er gewoon nog een keer in :)). Je vindt het recept dus hier in het weekmenu van vorige week.

We eten er gebakken paprika’s bij. De gekleurde paprika’s waren bij Aldi in de aanbieding, dus meevaller. Snijd de paprika’s in repen en bak ze dan langzaam in een flinke scheut olijfolie. Als ze een beetje beginnen te kleuren, vuur wat lager, scheutje balsamicoazijn erbij en nog even laten pruttelen. Ze worden dan echt superlekker zoet.

Donderdag: Spaghetti met champignons en bietensla

Donderdag maak ik een gouwe ouwe en altijd een succes bij ons thuis (alhoewel Teun er wel het liefst de champignons uit vist). Ik fruit twee teentjes knoflook en bak daar de champignons (in stukjes) en spekreepjes bij. Kruiden met peper en zout. Daarna een bakje crème fraiche erbij. Alles opwarmen en serveren met spaghetti. Wij eten er bietensalade bij: Bietjes uit een pakje in stukjes snijden. Met een gesnipperde ui, peper, zout, olie, beetje balsamicoazijn en bascilicumblaadjes.

Vrijdag: geroosterde tomatensoep en Turks brood

Ik eindig de week met onze favoriete vitaminebom: de geroosterde tomatensoep uit Relax Mama in de Keuken. We eten er Turks brood bij, wat brie en misschien nog iets van worst. Je vindt het recept hier. Hij is in ons geval extra goedkoop geworden omdat ik de tomaten, paprika en wortel bij de Turkse groentewinkel kocht en die is toch wel echt heel goedkoop.

Boodschappenlijstje en prijsindicatie!

Hieronder het boodschappenlijstje met de prijzen erbij. Een aantal boodschappen haalde ik al, dat deed ik bij de Nettorama, de Aldi en de Turkse groenteboer. Voor sommige boodschappen checkte ik de prijzen bij verschillende online supermarkten (waaronder die van AH, Picnic en Hoogvliet) om zo tot een volledige lijst te komen. Het is dus een indicatie. Sommige dingen op het lijstje zijn oorspronkelijk in grotere verpakking, maar heb ik gedeeld (zoals de eieren en de aardappels). Ik heb dingen als peper, zout en olijfolie niet opgenomen en sommige kruiden wel vermeld, maar niet gekocht omdat ik ze nog op voorraad had. Wil je het lijstje printen? Download hem dan hier.

  • Benieuwd naar mijn andere budgetmenu’s? Die vind je hier.
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier!

RelaxMama_3D

Relax Mama in de Keuken

Vorig jaar verscheen mijn boek Relax Mama in de keuken. Een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek is verkrijgbaar bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het kost €16,99.

 

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter