Kook

Relax Mama superlekker vega weekmenu

Ik kreeg een verzoek om weer eens een volledig vegetarisch weekmenu te maken.  “Veel beter voor onze planeet’ schreef ze erbij. En zo is het maar net. Dus, in het kader van ‘u vraagt, wij draaien’ hierbij een 100% vega menu! Mocht je ook een keer een verzoek hebben? Let me know!

Maandag: Shakshuka 

We beginnen de week met shakshuka. Daar heb je allerlei makkelijke recepten voor. Ik heb hier op de site er eentje staan uit het boek boek Gezonder met Viv van Vivian Reijs. Je vindt haar recept hier.

Dinsdag: Pittige stamppot van Jamie

Dinsdag is het tijd voor wat krachtvoer. Ik heb wat gegoogeld naar vegetarische stamppotten en kwam op deze stamppot van Jamie Oliver uit. Met onder andere paksoi, lenteuitjes en tofureepjes.

Woensdag: Paddenstoelenrisotto met spinazie doperwten en geitenkaas

Risotto is altijd een goed idee :). Deze risotto ‘uit de voorraadkast’ van Miljuschka lijkt me lekker, maar kip laten we er lekker uit en vervangen we voor champignons.

Donderdag: Pitabroodjes falafel en gegrilde aubergines

In een weekmenu met vegetarische gerechten kan wat mijn betreft falafel niet ontbreken. Op de site van Chicks love food vond ik dit recept om het zelf te maken. Je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen. Ik maak er in ieder geval gegrilde courgette bij en doe er extra groente als komkommer en tomaatjes bij.

Vrijdag: pannenkoeken met gegrilde groente en feta

Op een vrijdag een vegetarische suggestie uit mijn kookboek Relax Mama in de Keuken. Namelijk: pannenkoeken met gegrilde groente. Pannenkoeken zijn wat mij betreft het perfecte borrelvoer. Oké, eerlijk is eerlijk, de kinderen gaan meestal voor de poedersuikervariant. Het recept voor de gegrilde groentevariant vind je hier.

Dat waren de vegetarische recepten die ik deze week op mijn menu zet. Hier vind je nog andere vegetarische recepten die ik al op de site heb gezet.

  • Benieuwd naar de vorige weekmenu’s? Je vindt ze hier
  • Wil je nooit meer een weekmenu missen? Ik verstuur ieder weekend een nieuwsbrief met het weekmenu en alle blogs die die week op de club verschenen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen, vul dan het formuliertje in op deze pagina.
  • Wil je ook zo’n Relax Mama-weekmenu-formulier op je koelkast? Die kun je hier downloaden.

Het boek Relax Mama in de keuken heeft een remake gekregen. Het is nu een pocketuitgave: kleiner en goedkoper! Het is een boek met 50 succesrecepten van andere moeders. En met vijf columns van mij, met handige tips van deskundigen, en natuurlijk met Relax Mama-spreuken en grapjes. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij onder andere bol.com en bij verschillende boekwinkels. Het gaat €9,99 kosten.

Vorige bericht Volgende bericht

Ook leuk

Geen reacties

Laat je reactie achter